Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nem olyan mint az összes többihez?

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
RaceFace X-Type monoblockhoz milyen szerszám kell? meg hol lehet kapni? ebike-ot, bikemarket-et, crc-t túrtam végig de nem találtam(bár ez nem jelent semmit:D)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Hány embör jött be azzal a bóltba annó, hogy lemosta és nem jó neki ez meg az.. aztán kiderült, hogy a nagynyomásúval szétnyomták a tömítéseket. A középrésznél mindig (négyszög octa akármi volt) de szenvedtem szétnyomott fékkar tömítéssel is.. no és ne árt mosás után szárítani sem. (télen meleg garázs/lakás nyáron tûzõ nap)..

Ride everywhere.

.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

De ha jót akarsz akkor ilyet veszel: http://chrisking.com...Brown_Front.jpg

A gyüjtés elindult...
Kalaius:Én speciel teljesen meg voltam elégedve a négyszögtengelyel is, ha vettél belõle egy XT-t az nagyon sokáig tökéletesen mûködött és én (75Kg) soha sem éreztem rugalmasnak.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ez nem a Shimano hibája, sokkal inkább konstrukciós probléma. A külsõ csapágyak "15%-kal merevebb" hajtómûvet eredményeznek, de legalább ennyi %-kal nõ az esélye az ilyen leamortizálódásnak is.
A hagyományos monókkal legalábbis 5 éven át nem volt ilyen problémám, az LX-nek viszont betett az elsõ versenye, egy saras (06?) Buda Maraton (pedig nem is volt olyan nagy dagonya)
Valamit valamiért...

Mielõtt még írná valaki; nem volt nagynyomásúval mosva.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Enté: Te is tudod, hogy ezzel a problémával nem én vagyok az egyetlen ember itt Debrecenben... Ismét leírom az összes többi csapágy rendben volt! Villa és a tag is!
Porch: Igen ez is bal csapágy volt, ajobb oldali teljesen jó állapotban van. Mindegy, kiszedtem, megyek veszek egy új, normális csapágyat bele.

Tudom, hogy másnak is elszállt. A jobb oldali védettebb helyen van, a balos simán telibe kapja a nagynyomású. De a hetente beírt tapasztalatok szerint még mindig jobb, mint a Truvativ (Sram). De ha jót akarsz akkor ilyet veszel: http://chrisking.com...Brown_Front.jpg

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ra van irva hogy "don not disassemble"

de ettol fuggetlenul lehet bele uj csapagyat tenni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Ez a középcsapágy igen ronda.
De ugye esõs idõben nem járhatok így? Mert szerintem ha nem folyóban tekerek, akkor bírnia kell.
Eddig kétszer mostam le a bicajt, de nagyon alacsony nyomáson(slagból folyattam). Kapott a csapágyhoz is de kétlem, hogy bekerült volna oda. Csak azért, hogy a sarat lemossam. Jobban tartok a sártól, mint a víztõl.

Viszont már nekem is sikerült csapágyat kimosni. És nem kellett hozzá magas nyomás. Elég volt csupán a mennyiség, amit kapott. >>>megtanultam, hogy a csapágyakat nem szabad beáztatni, majd centrifugázni.:)

Az integrált középcsapágyak szétszedhetõk? Karbantartás céljából.
Vagy nem érdemes ezzel foglalkozni?

Izomtéridõninja-geológus!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Enté: Te is tudod, hogy ezzel a problémával nem én vagyok az egyetlen ember itt Debrecenben... Ismét leírom az összes többi csapágy rendben volt! Villa és a tag is!
Porch: Igen ez is bal csapágy volt, ajobb oldali teljesen jó állapotban van. Mindegy, kiszedtem, megyek veszek egy új, normális csapágyat bele.

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás

Sziasztok!

Láncból kmc-z82 vagy sram pc870?tapasztalata van valakinek?
a kmc is patentszemes?
köszi

a kmc-t használtam kb 3 hónapig.
minden baja volt. állandóan csavarodott, leesett meg ilyenek.(megfelelõ volt a feszesség), meg aztán el is szakadt. azután felpakoltam ss-re. tudom h nem arra való, de ott legalább nem csavarodott sehova. csak ott csak 2szer szakítottam el. sztem alapból nem elég erõsek a csapjai, meg a láncszem se jó anyagból van. ha be akarsz nyomni egy csapot akkor behajlik a szem ahelyett h átmenne a lyukon.

sramot vedd inkább szerintem. én most 890est használok és nagyon pöpec.
már 3000 km van benne, és alig nyúlt. pedig adom neki rendesen.

a shimano csapágyhoz pedig annyit, hogy vagy az enyém van szarul összerakva, vagy alapból ilyen a cucc, de a bal csapágy széle és a hajtókar széle közt van egy 1mm-es rés, amibe beáll a sár. na ezt én ki tudom húzni onnan egy tûvel, de sztem ez nem normális h így legyen tömítve valami.
ha annak magasnyomásút adsz, akkor vége. beszáll minden a csapágyba, mert h nem ki jön, az hétszentség.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Én egyszer voltam olyan okos, hogy a vádlimról a sarat le akartam csapatni nagynyomásúval...
Szõr és bõrtelenítés volt a végeredmény :)
Ugyan ez az XTR csapágy is, csak más színû, még az ára is megegyezik. 4évig használtam, soha semmi baja nem volt!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
A vizet számtalan embernek bírja.

Ellenben ha mégis magasnyomásúval mosom (pedig nem szabad direktbe, mint ahogy se a telót, se semelyik csapágyazott/perselyezett alkatrészt - agyak, rugóstag perselyek, szimeringek, telószimering, porlehúzó, kormánycsapágy) akkor utána nem az alkatrészt hibáztatom - én leszek a marha, hogy belemosom az alkatrészbe. A rajta levõ sárral együtt, így tudja ezt a gyönyörû eredményt produkálni.

(attól, hogy maratonokon magasnyomású mosót tesznek ki a célba, egyántalán nem jelenti, hogy ettõl szakszerû megoldás lesz a tisztításra - inkább kényszermegoldás, hiszen a kútból jövõ vízsugár max inni jó :-))

Ezek a tömítések nem erõs vízsugár kivédésére készültek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Eddig is útáltam a shimano-t, de ezután...

szerintem itt van a lenyeges mondat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Régen rossz ha kéthentente direktben kapja a nagynyomású vizet. Próbáld ki a combodon a sugarat, azt kapja a tömítés is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Szerintem az XT hegyikérékpározásra tervezett cucc, simán bírnia kéne a vizet. Ezek a csapágyak direktben nem is kaphatják a nagynyomásúból, mert ott a kar és a "szimering".

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
khmm... a nem megfelelõ haználat esetében nyilván a termék a rossz, és nem a felhasználó. :chin:
no offense, de nem értem miért csodálkozol.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en csak gratulalni tudok... :wtf:

RAUH-Welt
B E G R I F F

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Kapott, de kapott az összes többi csapágyam is (Fully-m van) és egyiknek sincs baja...
Kormánycsapi, kerékcsapágyak mind bírják, csak ez nem, egy kalap szar ez az új középrész...
Kezdek gyüjteni a kerámiára.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

1 azaz egy éves XT középrész normál használat után.
http://alk.debreceni...ctureid/5425334 Eddig is útáltam a shimano-t, de ezután...
Úgy beállt, hogy meg sem mozdul. Mért nem volt soha ilyen bajom a rég monoblockkal?!

Normál használattól nem lenne ennyire rozsdás. Mennyit kapott ez nagynyomású mosóval? :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
1 azaz egy éves XT középrész normál használat után.
http://alk.debreceni...ctureid/5425334 Eddig is útáltam a shimano-t, de ezután...
Úgy beállt, hogy meg sem mozdul. Mért nem volt soha ilyen bajom a rég monoblockkal?!