Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
HT2-höz való hézagolókat és bal oldali hajtókarhoz záróanyát lehet külön kapni?

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
Sziasztok,

Integrált tengelyes hajtókarnál nem szabad oldalirányú nyomást kapnia csapágynak, de én ugy látom ezt csak a shimano rendszerû hajtómûveknél lehet elérni, vagy nem?
Mert a többit pont hogy oldalirányulag feszítem rá az inetgrált részre,ami oldalirányú nyomást ad a csapágynak nem ugy mint a Símanót amit a karban lévõ csavarral feszítem rá a tengelyre.

Javítsatok ki kérlek ha rosszul gondolom.
Bár remélem ez nem igy van, mert akokr szinte csak a Shimano lenne jó.

Petiw szerintem azok a számok a hajtómû beszerelési távolságát adják meg, hogy milyen távol legyen a nyeregcsõtõl azt hiszem a középsõ lánctányér, esetlegesen mennyi hézagolot kell használni hogy meglegyen a legjobb láncvonal.

Petiw

Petiw

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Saint 54,3 mm, SLX 46,8 mm ;)

És ezek a számok mit takarnak pontosan?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Saint 54,3 mm, SLX 46,8 mm ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
kétféle elsõváltó van, 47.5-es és 50-es láncvonalhoz.
legalábbis úgy emléxem :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en tovabbra is azt mondom hogy hosszu a monoblokk. ezt mas valtoval nem nagyon lehet orvosolni. hiaba veszel uj valtot az is csak ugyanannyira fog elmozdulni kifele.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Petiw

Petiw

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Milyen volt a régi és az új?

A régi valami nóném hajtókar és középcsapágy volt, és mûködött régi shimano váltóval. http://www.camping.c...eti_bike_24.JPG
Az új az félmono négyszögletû, pontosan nem tudom a márkáját, úgy emlékszem hogy bikepositive, ahogy hajtókar is: http://ebike.hu/imag...8e53fe244a5.jpg
Tudom, lehet hogy rosszat vettem, de csak a harmadik sebesség kedvéért nem fogok új monoblokkot venni, inkább megkérdezem hogy lehet-e orvosolni egy új váltóval. (már csak az állapota miatt is)
Igen, kiengedtem, de az istenért sem akar felmenni 3-asba. (pedig nem kéne neki sok)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Hali!

Még tavaly vettem monoblokkot, meg új hajtókarokat, és összeszerelve a jobb hajtókar kijjebb ment egy fél centivel, és így már nem tudok felváltani hármasba a régi váltómmal. Milyen váltót tudtok javasolni ami kijjebb tud menni, alulhúzós és lehetõleg 3k alatt van? :)

Válaszaitokat elõre köszönöm!

nem birsz allitani az elsovalton? van rajta ket csillagfeju csavar, a H jelut kellene kijjebb tekerni picit

esetleg az is lehet hogy tul hosszu monoblokkot vettel. pontosan milyen cuccokrol is van szo?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Helló!Egy teljesen újonnan vásárolt integrált hajtómûhöz tartozó három alátátgyûrûbõl(azthiszem ígyhíjják) kettõ eltörve érkezett.Lehet ilyet valahonnan szerezni szerintetek?

Sztem meg ne vegyél, hanem reklamálj annál, akinél vetted.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ja
ár nem minden
egyszer vettem az "obiba" egy pár mártott kesztyût 2100ért
aztán rá 2 napra vettem ugyanazt 250ért
bocs az offért, csak ez jutott eszembe

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Milyen volt a régi és az új?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Petiw

Petiw

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hali!

Még tavaly vettem monoblokkot, meg új hajtókarokat, és összeszerelve a jobb hajtókar kijjebb ment egy fél centivel, és így már nem tudok felváltani hármasba a régi váltómmal. Milyen váltót tudtok javasolni ami kijjebb tud menni, alulhúzós és lehetõleg 3k alatt van? :)

Válaszaitokat elõre köszönöm!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Helló!Egy teljesen újonnan vásárolt integrált hajtómûhöz tartozó három alátátgyûrûbõl(azthiszem ígyhíjják) kettõ eltörve érkezett.Lehet ilyet valahonnan szerezni szerintetek?

remélem az emberek egy idõ után csak rájönnek, hogy az ár nem minden, és nem az alapján vesznek valamit hol a legolcsóbb.
amugy természetesen kapható, elvileg minden shimano service center kellene hogy tartsa.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
telefonalj korbe par boltot, lehet hogy van nekik elfekvoben

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

köszi (ez volt akkor a hiba, hogy nem tudtam, hogy shimano-t kell keresni:D)

nincs szükséged feltétlen shimano-ra, de ez a legkézenfekvõbb.
sok gyártó csinál kompatibilis eszközöket, minõségibõl itthon park tool vagy néha pedro's, alacsonyabb kategóriában icetoolz, pro, longus, bbb ... és a lista végtelen. de tény, hogy a shimano szerszámok viszonylag alacsony áron megbízható minõséget adnak

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
A kerámiás yt-s videóhoz:
- Elég látványos a prezentáció, de ugye azt azért senki nem gondolja, hogy kizárólag a gördülõelemek cseréjével elérhetõ ez az eredmény! A csapágy elõfeszítése és a tömítések szorossága, illetve a kenõanyag viszkozitása nagyságrendekkel többet számít!
Mindenesetre meggyõzõ.

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 posts
köszi (ez volt akkor a hiba, hogy nem tudtam, hogy shimano-t kell keresni:D)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
shimano TL-FC32

Feltöltött kép

vagy shimano TL-FC33

Feltöltött kép

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ugyanaz mint a Shimanohoz.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]