Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2009. February 10. - 11:57

Posted 2009. February 09. - 18:00

Integrált tengelyes hajtókarnál nem szabad oldalirányú nyomást kapnia csapágynak, de én ugy látom ezt csak a shimano rendszerû hajtómûveknél lehet elérni, vagy nem?
Mert a többit pont hogy oldalirányulag feszítem rá az inetgrált részre,ami oldalirányú nyomást ad a csapágynak nem ugy mint a Símanót amit a karban lévõ csavarral feszítem rá a tengelyre.
Javítsatok ki kérlek ha rosszul gondolom.
Bár remélem ez nem igy van, mert akokr szinte csak a Shimano lenne jó.
Petiw szerintem azok a számok a hajtómû beszerelési távolságát adják meg, hogy milyen távol legyen a nyeregcsõtõl azt hiszem a középsõ lánctányér, esetlegesen mennyi hézagolot kell használni hogy meglegyen a legjobb láncvonal.
Posted 2009. February 09. - 17:00

Posted 2009. February 08. - 22:07

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. February 08. - 21:59

legalábbis úgy emléxem

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2009. February 08. - 21:38

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. February 08. - 20:19

A régi valami nóném hajtókar és középcsapágy volt, és mûködött régi shimano váltóval. http://www.camping.c...eti_bike_24.JPGMilyen volt a régi és az új?
Az új az félmono négyszögletû, pontosan nem tudom a márkáját, úgy emlékszem hogy bikepositive, ahogy hajtókar is: http://ebike.hu/imag...8e53fe244a5.jpg
Tudom, lehet hogy rosszat vettem, de csak a harmadik sebesség kedvéért nem fogok új monoblokkot venni, inkább megkérdezem hogy lehet-e orvosolni egy új váltóval. (már csak az állapota miatt is)
Igen, kiengedtem, de az istenért sem akar felmenni 3-asba. (pedig nem kéne neki sok)
Posted 2009. February 08. - 20:06

Hali!
Még tavaly vettem monoblokkot, meg új hajtókarokat, és összeszerelve a jobb hajtókar kijjebb ment egy fél centivel, és így már nem tudok felváltani hármasba a régi váltómmal. Milyen váltót tudtok javasolni ami kijjebb tud menni, alulhúzós és lehetõleg 3k alatt van?
Válaszaitokat elõre köszönöm!
nem birsz allitani az elsovalton? van rajta ket csillagfeju csavar, a H jelut kellene kijjebb tekerni picit
esetleg az is lehet hogy tul hosszu monoblokkot vettel. pontosan milyen cuccokrol is van szo?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. February 08. - 19:32

Helló!Egy teljesen újonnan vásárolt integrált hajtómûhöz tartozó három alátátgyûrûbõl(azthiszem ígyhíjják) kettõ eltörve érkezett.Lehet ilyet valahonnan szerezni szerintetek?
Sztem meg ne vegyél, hanem reklamálj annál, akinél vetted.
Posted 2009. February 08. - 19:32

ár nem minden
egyszer vettem az "obiba" egy pár mártott kesztyût 2100ért
aztán rá 2 napra vettem ugyanazt 250ért
bocs az offért, csak ez jutott eszembe
Posted 2009. February 08. - 19:19

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2009. February 08. - 19:03

Még tavaly vettem monoblokkot, meg új hajtókarokat, és összeszerelve a jobb hajtókar kijjebb ment egy fél centivel, és így már nem tudok felváltani hármasba a régi váltómmal. Milyen váltót tudtok javasolni ami kijjebb tud menni, alulhúzós és lehetõleg 3k alatt van?

Válaszaitokat elõre köszönöm!
Posted 2009. February 07. - 20:13

remélem az emberek egy idõ után csak rájönnek, hogy az ár nem minden, és nem az alapján vesznek valamit hol a legolcsóbb.Helló!Egy teljesen újonnan vásárolt integrált hajtómûhöz tartozó három alátátgyûrûbõl(azthiszem ígyhíjják) kettõ eltörve érkezett.Lehet ilyet valahonnan szerezni szerintetek?
amugy természetesen kapható, elvileg minden shimano service center kellene hogy tartsa.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2009. February 07. - 16:08

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. February 07. - 15:56

Posted 2009. February 01. - 15:35

nincs szükséged feltétlen shimano-ra, de ez a legkézenfekvõbb.köszi (ez volt akkor a hiba, hogy nem tudtam, hogy shimano-t kell keresni:D)
sok gyártó csinál kompatibilis eszközöket, minõségibõl itthon park tool vagy néha pedro's, alacsonyabb kategóriában icetoolz, pro, longus, bbb ... és a lista végtelen. de tény, hogy a shimano szerszámok viszonylag alacsony áron megbízható minõséget adnak
Posted 2009. February 01. - 12:14

- Elég látványos a prezentáció, de ugye azt azért senki nem gondolja, hogy kizárólag a gördülõelemek cseréjével elérhetõ ez az eredmény! A csapágy elõfeszítése és a tömítések szorossága, illetve a kenõanyag viszkozitása nagyságrendekkel többet számít!
Mindenesetre meggyõzõ.
Posted 2009. February 01. - 00:33

Posted 2009. January 31. - 23:19

vagy shimano TL-FC33

Posted 2009. January 31. - 23:04

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]