Van egy FC-M442 (asszem ez az Alivo) hajtókarom ES25 monoblokkal. A középcsapágy irányából jövõ kitkatt miatt lehúztam a hajtókarokat. Ami fogadott: szinte ujjal, szerszám nélkül ki tudtam hajtani a monoblokkot; aztán meg EZ.
Szóval ez a mûanyag bizbaz kettérepedt, valószínû mert nem volt mehúzva eléggé a monoblokk. Azért adtam neki egy esélyt, minden kitisztít, bezsiroz, meghúz, de a kattogás továbbra is megvan. Szerintetek a eltört rész miatt van, vagy a monoblokk csapágyai adták fel? Külön kapható ez a mûanyag kupak?
Ha az egészet cserélni kellene megéri-e ES25 helyett az ES51 (2500 Ft vs 6000 ft)?
Köszi!
Nekem volt ugyanilyen: kattogó középrész - eltört mûanyag izé. Nem fogom fel, hogy a shimano hogyan gondolhatja komolyan ilyen terhelésnek mûanyagot kitenni. Nekem középrészt kellett cserélnem, mert nem jellemzõ hogy elfekvõben a leggyengébb törõ alkatrész lenne. Valszeg a boltok is úgy vannak mint én: elfekvõben hibátlan középrész van mûanyag izé nélkül.
MÁS, KÉRDÉS SOS:
Aszfaltgépemen vadiúj tiagra 11-25 sor / vadiúj sram pc971 lánc / régi low normal xt váltó kombót nem tudok tökéletesen beállítani. Vagy kerreg - vagy gondolkodik. A kétkedõknek: igen, tudok váltót beállítani.
Lehet hogy oúti sorral a monti váltó mozgása nem kompatibilis: a nagyobb lánckerekektõl eltávolodik a váltó és az a baj? Vagy számíthat az, hogy a váltógörgõk fogai tûhegyesre vannak kopva (görgõcsere...)?
Vagy törõdjek bele, hogy ez így nem lesz tökéletes. Az igazság az, hogy végigvált mindent, de nem úgy, ahogy montimon.