Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
kaptam patentszemet kemény 150Ft-ért, úgyhogy majd ha lesz energiám megbütykölöm.

köszönöm a felhomályosítást.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Városi montin életképes lehet az elöl 1 nagytányér (esetleg 48T) / hátul 9 sebesség oúti sorral?
Szerintem városban elõre fölösleges 3 tányér, viszont az SS is túlzás. A kilences cuccok megvannak elfekvõben.
A láncvonallal úgy variálnék, hogy négyszöges középrészbõl a lehetõ legrövidebb tengelyest raknám be.

Mûködik a dolog, nekem az aszfaltra összedobott montimon van elõl egy szem 44es tányér a középtányér helyére feltéve, hátul pedig 12-23as oúti sor, a kékesre fel is elég volt. Ami gond lehet, hogy a nagytányér középre téve beleérhet a vázba ha túl rövid a középtengely és/vagy vastag a láncvilla. Másik gond elõl a láncleesés, nekem 90%-ban kifelé esik le a lánc.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

hát mert van egy db csap, ami nem olyan, mint a többi, ergo ott kell bontani, összerakni.

Hát nem ergo.
Itt kezdõdtek a bajok. Egy szem van ahol NEM szabad szétszedni és ez az...
http://techdocs.shim...69830656350.pdf
4. pöttynél írja az ábra alatt.
Máshol kell megbontani, majd egy újabb spéci összekötõ csappal egyesíteni. Amit kinyomtál azzal én nem ajánlanám.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
A tapasztalatom szerint össze lehet rakni a régi csappal, de a szakirodalom szerint nem ajánlott.
Azt az oldalát a láncnak ahonnan betoltad a csapot ráfekteted egy pl. kalapácsra ami a földön fekszik, majd a csap a fölsõ vége közepére meg egy pontozó-és kalapács segítségével ráütsz egyet. Így zömül ez a vége is és nem fog leugrani róla a lánc palástja. Tudom barkács megoldás de a szükség nagy úr.

A sram patentszem meg mûködik mind nyolcas mind a kilences rendszernél.

hát mert van egy db csap, ami nem olyan, mint a többi, ergo ott kell bontani, összerakni. én meg visszaraktam ugyanazzal, csak ugye kicsit megnyomta a lapot, de megállt benne nem volt gond, még meg is erõltettem direkt. aztán most meg úgy gondolta h elég. mindegy kap egy patentszemet.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
aham. most már ezt is tudom köszi.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A Shimano lánchoz van direkt olyan csap, amivel össze kell préselni. Ennek kúpos az eleje, és nem deformálja az oldallapot. Amit már kinyomtál, nem lehet visszatenni. Egyébként simán jó hozzá az arany SRAM patentszem.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
hát mert van egy db csap, ami nem olyan, mint a többi, ergo ott kell bontani, összerakni. én meg visszaraktam ugyanazzal, csak ugye kicsit megnyomta a lapot, de megállt benne nem volt gond, még meg is erõltettem direkt. aztán most meg úgy gondolta h elég. mindegy kap egy patentszemet.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
mondjuk Shimano csappal?

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

ugye a sram patentszem jó shimano lánchoz is? most a bontható szemnél a csapnál szétpergett nekem gondoltam rakok bele ilyen patentszemet.

szerk: jah igen 9s és LX láncra.

Nem értem. Eredetileg hogyan akartad csinálni? Shimano láncból a csapot kitolva nem ajánlatos visszatenni, mert a feje deformálódik jobban vagy kevésbé, de mindenképpen, másképp ki sem jönne.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Azt mondják csak a 9spd, bát nemtom mé'

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ugye a sram patentszem jó shimano lánchoz is? most a bontható szemnél a csapnál szétpergett nekem gondoltam rakok bele ilyen patentszemet.

szerk: jah igen 9s és LX láncra.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Mekkora méretû (mm, ") golyók kellenek a sima csészés-tengelyes-golyós középcsapágyba?

Esetleg az agyakba és a kormánycsapágyba való golyók méreteiben is tudnátok segíteni? :)

Mondj pontos típust, mert eltérnek.

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:a fiamnak a GT bmx-be háromrészes hajtókart szerelnék be de nincs hozzá semmilyen leírásom.Kaptam egy marék távtartot,alátétet, arra már rájöttem hogy mindenbõl kettõ van-mivel két vázmérethez jó.Nagyjából a belsõ távtartó csövet már összeraktam de a külsõ részen vagyok gondban.Egyébként altrix ajtókar.
Tudtok valami leírást esetleg rajzot küldeni?

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
Városi montin életképes lehet az elöl 1 nagytányér (esetleg 48T) / hátul 9 sebesség oúti sorral?
Szerintem városban elõre fölösleges 3 tányér, viszont az SS is túlzás. A kilences cuccok megvannak elfekvõben.
A láncvonallal úgy variálnék, hogy négyszöges középrészbõl a lehetõ legrövidebb tengelyest raknám be.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
6,35 mm amivel én találkoztam.

A másik kettõ szerintem változó, márkától függ.
Szétszeded, megméred vagy beviszed a boltba mintának :-(

Mekkora méretû (mm, ") golyók kellenek a sima csészés-tengelyes-golyós középcsapágyba?

Esetleg az agyakba és a kormánycsapágyba való golyók méreteiben is tudnátok segíteni? :)

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

h0o2a7j6: bemész, és kérsz egy biciklisboltban oda való csapágyakat.

A környéken éppen nincs bringabolt, csapágybolt viszont igen, ezért kellettek volna a méretek...

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Igazatok volt ezzel a pörgetéssel...ma kipróbáltam 38-14 ben,és simán ment a 30-as tempó egy kicsit meghajtva pedig a 35!:)
Köszönöm a mindenkinek a tippeket!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sziasztok!
A következõ kérdésem lenne:jelenleg egy régebbi acélvázas montit használok amely 15 kg,és a hajtómû 48-38-28,hátul 14-28 fogaskerekes 7 sebességgel...
Elöl a nagy,hátul a két kicsi fogaskereket használom,így 25-30 km-t megteszek óránként...
Hogyan tudnék még gyorsabb lenni?

Ez csak edzés kérdése, az edzõmontimon 48-11-es rendszer van (nagytányér-kónusz) és stabil 40+ tempót megyek vele aszfalton.

Rajtam nagyon sokat segített egy pedálfordulat-mérõ...ugyanis én is legendásan nagy fokozatokban mentem mindig, de ez már a múlt. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
darts: 90 kilóhoz inkább 4 bar körül használd azt a gumit.

h0o2a7j6: bemész, és kérsz egy biciklisboltban oda való csapágyakat.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás