Ha szerzel távtartókat ugyanúgy megoldható.
regebbi bringamon volt octalinkes cucc, es ott nem ert a hajtokar el haz szeleig, latszott a tengely. vagy a lanckerek pozicioja miatt kell?
Ha szerzel távtartókat ugyanúgy megoldható.
Ha szerzel távtartókat ugyanúgy megoldható.octalinkes monoblokknal pontosan kell a meretnek passzolni ugyi (nincsenek spacerek, mint az integraltnal)? tehat a 73as hazba valo nem lesz jo 68asba?
A sebesség mindent megold.
Azért annyit tisztázzunk, hogy a fogaskoszorú csere elött nem volt problémája, tehát a probléma a fogaskoszorúhoz kötõdik, nem lett hirtelen ferde a váltótartó fül, nem lett koszosabb a váltógörgõ stb.
Értem, köszi. Bár a lánc sem olyan túl régi, de akkor veszek egy újat, annyit még megér. Hogy a lánctányérok mennyire kopottak, az ebben az esetben nem számít?
Akkor MJani01 már megadta a választ: új fogaskuszorú/régi lánc addig nem fut finoman amíg össze nem kopik. Gyakorlatilag a nyúlott láncodhoz hozzákopik az új lánckeréksor...érdemes láncot is cserélni ilyenkor.
A linkedet nem tudom megnyitni, de a váltó állásán úgy tudsz a legegyszerübben állítani, ha bedugsz egy imbuszkulcsot abba a csavarba ami felfogatja a váltót a vázhoz és annál fogva finoman a helyére hajlítod a váltótartó fület.
Sziasztok!
Nos, tegnap szétszedtem a váltót, megtisztítottam a váltógörgõket, láncot, lánctányérokat. A fogaskoszorú új, nem volt koszos, de a többin is egy kis egészséges trutyin kívül nem volt semmi extra. A középrész rendben van, üresen hajtva nagyon szépen fut. A hajtás viszont ugyanolyan furcsa maradt, kézzel tekerve lehet érezni és hallani is, mintha aprókat ugyan, de ugrana a lánc. Mintha a fogaskeréksor nem találna bele pont a láncszembe, hanem megemelné picit, de ezt természetesen nem látom, csak sejtem. Mindenesetre hátulról jön az effekt, nem középrõl.
Viszont figyelmes lettem ERRE. A két váltógörgõ nincs egy síkban, ennek tényleg így kell állnia? Oké, hogy nem volt rajta a lánc, de sok különbség nincs normál helyzetében sem. Emlékeim szerint nem ütöttem oda a váltót sosem. A váltó dõlését is lehet állítani?
Köszi a válaszokat.
Próbáltam utánanézni itt a fórumon, de nem találtam egyértelmûen a dolgot.
Azon gondolkozom, hogy 2X7 vagy 1X7 rendszerre váltok.
Ezt megtudom tenni, hogy csak simán leszedem az 1 vagy a 2 lánckereket és a váltót, aztán hajrá?
Vagy kell valami még hozzá, ss lánctányér (fõleg az 1x7 esetén), láncterelõ vagy hasonló?
kölyökkoromban volt 1x5 meg 1x6 -os bringám is, de már nem emlkészem, hogy volt megoldva.
A sebesség mindent megold.
Nekem az 530-as van, ami kb. ugyanaz.
Én elégedett vagyok vele, a csapágyak ezt a téli retket is bírják eddig napi szinten, tekerés közben egy lx-hez képest és semmi különbséget nem érzek.
Gondolom nehezebb annál, mert nem üreges, meg acél az alsó két tányér.
Ami kicsit negatív, hogy a fekete festék úgy jön le róla, mintha kötelezõ lenne neki.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Üdv!
Lecseréltem a fogaskoszorút (az egész kerékkel egyetemben), a váltót beállítottam, ahogy olvastam itt - bár nagy gyakorlatom nincs benne. Magával a váltással nincs is gond, de bizonyos fokozatokban olyan darabos (grízes) a hajtás, mint mikor egy homokszem szorul a csapágyház és a golyók közé. A váltót csesztessem még vagy ideje újrazsíroz(tat)ni a középrészt?
Az egész bringában kb. 4000km van, elsõ-hátsó agy és a fogaskeréksor zsír új, láncot 2x cseréltem. Természetesen pucoltam is, annyi kosz nincs rajta, hogy az lehetne érezni, de nem tudom
Egy másik dolog: a "régi" 8 sebességes kerekemet át szeretném tenni a barátnõm 7 sebességesébe. Ha beállítom a váltót, akkor ennek lesz bármi hátránya a hajtásra nézve? Azt leszámítva, hogy a 8. fogaskerékre nem tud felváltani a váltókar miatt. Vagy illene kicserélni a kazettát?
Elõre is köszi!
Próbáltam utánanézni itt a fórumon, de nem találtam egyértelmûen a dolgot.
Azon gondolkozom, hogy 2X7 vagy 1X7 rendszerre váltok.
Ezt megtudom tenni, hogy csak simán leszedem az 1 vagy a 2 lánckereket és a váltót, aztán hajrá?
Vagy kell valami még hozzá, ss lánctányér (fõleg az 1x7 esetén), láncterelõ vagy hasonló?
kölyökkoromban volt 1x5 meg 1x6 -os bringám is, de már nem emlkészem, hogy volt megoldva.