Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Szia,

Kapható, uaz ami a treken van. 4 és 5 karú hajtómûre is van, hátul pedig 9es agyra és agyváltóra szerelhetõ verzió is elérhetõ. A szíj nem bontható, így a vázon kell ezt megoldani.
Carbon Belt Drive System | Gates Corporation

domeboy

domeboy

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv!
Nem tudom foglalkozott-e valaki rajtam kivûl a gondolattal, de érdekelne engem, hogy át tudok-e alakítani egy láncos kerékpárt, bordásszíj meghajtásúra.
Kapható-e külön ilyen hajtókar, ami kompatibilis a régivel,illetve a meglévõ hátsó agyra felrakható-e ahozzá illõ lánckerék?
Lehet most nevettek, de tényleg érdekelne a dolog, mert nagyon szimpatikus ez a fajta rendszer nekem.Sajnos a District elég drága.
Köszi!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

elvtársak
sunrác láncot használ vki?
teljesen alap 7es hajtás lesz, de azért 90kg+ nyííírva...

volt 9-es láncom... OKÁDÉK!
A 70km-om alatt hamar megnyúlt, aztán az egyik láncszem külsõ oldala levált a csapról és a váltó meg kitörte.
Vicces volt, hogy a láncszem egyik fele lefittyent. Azóta a kulcscsomómon tartom, hogy emlékeztessen: "Csak sram -ot vegyél!" :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
eh, ja
vagy a kmc Z kb 3 éve megy az egysebiben :-) igaz, már a görgõk púpozódnak belõle a tányéron

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

fasza.
akkor marad a sram, az is szétnyulik kb, 2E alatt, de legalább jól vált.

van olyan, ami tovabb hasznalhato?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

elvtársak

"Munkábajárós" bringámra vettem, szintén 7-es alap Shimano rendszer. Nekem jól vált, de kb.500km után már láthatóan megnyúlt. Még a láncnyúlásmérõ nem esik bele, de már nem sok kell hozzá...
Failure is always an option.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Kinn az expon nagyon meg akart gyõzni a ridebike-os kolléga, hogy milyen jók... akkor sem hittem neki, most sem :D:D

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Nekem 700-800 kilcsit ment el a sunrác (szintén 9s) és kinyúlt (nem vagyok erõs, nem vagyok nehéz és még kersztben sem megyek). Állítólag szériahibás volt, de én többet nem veszek. Marad a Sh. meg a Sram.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
fasza.
akkor marad a sram, az is szétnyulik kb, 2E alatt, de legalább jól vált.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

elvtársak

Én nem. De a boltos, aki árulja, igen. Azt mondta hihetetlen gyorsan kopik és szarul vált. Õ 9es láncot használt.

A sebesség mindent megold.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
elvtársak

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

slx > lx ez egyértelmû
fõleg a karbon/acél középtányér miatt a te esetedben

koszi, slxet rendeltem :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
En egy tavalyi Deore hajtomuvet hasznalok nyolcas rendszerrel es tokeletesen mukodik. Nem kell felni tole...

Seagull

Seagull

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok ! Még mindíg faggatóznék egy kicsit hajtás ügyben. A kérdésem a következõ. Biztos az, hogy egy 9-es láncra tervezett hajtómû-re ( Shimano FC-M571 ) jó lesz a 8 as lánc ? Korábban kérdeztem, hogy vajon lehet-e egy 9-es sebességre tervezett rendszert átalakítani 8-asra ? Cserélném a láncot és a fogaskoszorút. A hajtómû lánctányérjai maradnának az eredetiek. Azért kérdem mert nekem túl szûknek tûnik a két elsõ lánctányér közötti hézag. Köszönöm elõre is !

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
slx > lx ez egyértelmû
fõleg a karbon/acél középtányér miatt a te esetedben

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
nincs rajta méret, sem szám, egyszerûen annyi hogy truva sealex :D

Nem "vészes" az ára az új alkatrésznek, oylan 6e forint, de mégis két csapágy nem ér ennyit :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Truva GXP középrészbõl kiütöttem a csapágyakat, elvittem csapágyboltba, kiröhögtek, hogy ilyen nincs...

kérdés: mit lehet tenni? találhatok valami spec csapágyat, vagy marad a gyári megvásárlása?

Hasonló esetem volt egy FSA csapággyal. végül Ebay megoldotta a problémámat. Ha nem dob találatot a kódra ,akkor próbálj méretre keresni. Ha úgy sem, akkor valami omerikai mértékegységben add meg a méreteket

Szerk.: AKKOR MÉRD LE :D

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Truva GXP középrészbõl kiütöttem a csapágyakat, elvittem csapágyboltba, kiröhögtek, hogy ilyen nincs...

kérdés: mit lehet tenni? találhatok valami spec csapágyat, vagy marad a gyári megvásárlása?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nem tudom miket csináltál az LX-szel (talán street/dirt?), de nálam simán bírta a síkra ugrásokat is.

AM bringában használtam és nagyon sokat repültem vele ívbõl ívbe és síkra is. Lehet nem kellett volna olyan hosszan és magasan? :confused:
Az slx ezt is bírta.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi a megerositest, asszem inkabb slx lesz - mtbren is olvastam ilyen pedalmenetes megnyulast. ill ami meg mellette szol, hogy elvileg tartosabbak a tanyerok.
a suly az annyira nem erdekel, inkabb a tartossag (ugyis ~14.4kg a bringa).