Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2010. March 18. - 21:52

Eddig azt hittem hogy a hideg miatt van, de ma kiderült, hogy nem:D
A csapágyak visszatevésénél használjak majd menetragasztót, vagy olyan mint pl. a féknyergek csavarjai, hogy többször lehet használni?
Posted 2010. March 18. - 21:33

Az utóbbi idõben furcsa hangot kezdett el adni a hajtómûvem(Lx Hollowtech).Minden tekerésnél amikor a bal hajtókar a földhöz legközelebb kerül akkor egy magas halk kattanó hangot hallani.Mindegy hogy erõsen tekerek vagy nagyon lassan akkor is kattan egyet és minden egyes tekerésnél.Ha viszon csak kézzel tekerem meg nem ad hangot
szerintem a bal csapágyad mehetett tönkre, ha tényleg kopott a bal tengely
vedd ki a hajtókarokat és ujjaddal forgasd meg a csapágyat, érezni fogod hogy szorul-e
Posted 2010. March 18. - 21:29

http://techdocs.shim...69830672023.pdf
az m660nal van az 5ossel jelolt gyuru. en rohadtul nem talalok ilyen az ujonnan vasarolt hajtomunel... ez vmi opcionalis cucc (nem a spacerekrol van szo)? deorenal volt hasonlo a jobb oldalon.
kiprobalni sajna nem tudtam, mert mint kiderult, nem jo a monoblokk kiszedom. total ideg voltam, amikor egy csomo ideig tartott osszeszedegetni mindenkitol a cuccokat. a rossebert nem tudnak ezek altalanos szerszamokat hasznalni, miert kell egy vacak hajtomucserehez 4 fele celszerszam.
Nézd meg jobban a hajtókarokat, mert szépen beülnek a részükre kialakított vájatba!
Egyébként meg ha valakinek válaszolsz, azt a postja után tedd, vagy idézd pontosan (következõ hozzászólásod, javítani kellett;)), mert egyesek számára érthetetlen lehet!
Posted 2010. March 18. - 21:18

az m660nal van az 5ossel jelolt gyuru. en rohadtul nem talalok ilyen az ujonnan vasarolt hajtomunel... ez vmi opcionalis cucc (nem a spacerekrol van szo)? deorenal volt hasonlo a jobb oldalon.
kiprobalni sajna nem tudtam, mert mint kiderult, nem jo a monoblokk kiszedom. total ideg voltam, amikor egy csomo ideig tartott osszeszedegetni mindenkitol a cuccokat. a rossebert nem tudnak ezek altalanos szerszamokat hasznalni, miert kell egy vacak hajtomucserehez 4 fele celszerszam.
Az utóbbi idõben furcsa hangot kezdett el adni a hajtómûvem(Lx Hollowtech).Minden tekerésnél amikor a bal hajtókar a földhöz legközelebb kerül akkor egy magas halk kattanó hangot hallani.Mindegy hogy erõsen tekerek vagy nagyon lassan akkor is kattan egyet és minden egyes tekerésnél.Ha viszon csak kézzel tekerem meg nem ad hangot.
Szétszedtem már nem tudom hányszor mindig kitisztítottam és bezsíroztam de nem tûnik el ez a hang.A tengely bal oldalán ahol a csapágy van ott szépen ki van kopva, jobb oldalt viszont alig látszik hol éri a csapágy.
3000 km van benne a hajtómûbe.
Van valami ötlet mit csináljak?
ilyet nekem is csinalt, mindenki a hajtomure gyanakodott, ill hogy kosz kerult a persely ala. aztan kiderult, hogy a vazban volt vmi feszultseg. igaz ez zsir uj bringa eseten volt, nalad valszeg inkabb a kozepcsapagy/persely reszerol lehet vmi.
Posted 2010. March 18. - 19:15

Szétszedtem már nem tudom hányszor mindig kitisztítottam és bezsíroztam de nem tûnik el ez a hang.A tengely bal oldalán ahol a csapágy van ott szépen ki van kopva, jobb oldalt viszont alig látszik hol éri a csapágy.
3000 km van benne a hajtómûbe.
Van valami ötlet mit csináljak?
Posted 2010. March 17. - 22:50

Sram X5-el nem is lenne olyan drága, mint Deoreval. Igaz kéne vennem egy csomó mindent még, fogaskoszorú, lánc, fékkarok, mert most egybenfasírt van. Szóval még mindig nem olcsó.
Posted 2010. March 17. - 22:48

Jól sejtem, hogy 9-es lánc nem igazán szeretné az Alivio hajtómûvemet?
Nem jól sejted. Tök jól mûködik, bárki bármit mond. Saját tapasztalat.
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Posted 2010. March 17. - 22:41

Posted 2010. March 17. - 16:24

Posted 2010. March 17. - 00:10

mindenképpen keress fel egy kerékpárboltot/szervizt!Van egy nagy problémám a hájtással. Ráülök a bicóra és kezdeném tekerni de a lánc csak csúszik és nem hajtja meg a kereket, csak utánana kezdi el hajtani, majd utána megint nem kapja el a lánctányér fogait. Így használhatatlan a bringám. Hogy lehet megszerelni?
Valaki segítsen kérem. Elõre is köszönöm !
Üdv.: roli.n
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. March 16. - 14:49

Posted 2010. March 16. - 14:31

Valaki segítsen kérem. Elõre is köszönöm !
Üdv.: roli.n
Posted 2010. March 15. - 12:43

a szerelõ srác valami fehér kenõanyagot szokott az agyba tenni, remélem csak az jutott bele valahogyan
Posted 2010. March 15. - 12:34

Posted 2010. March 15. - 12:17

jók ezek az ábrák
Még annyit megkérdeznék, ha már így témánál vagyunk, hogy a szabadonfutó kaphatott zsírt az agy zsírozása közben?
Nemrég volt karbantartáson, és azóta elhalkult a szabadonfutó, valamint simán, de kicsit nagyobb elenállással forog mindkét irányban.
Posted 2010. March 15. - 11:51

még 1 kis segítség: http://techdocs.shim...69830610235.pdf
Posted 2010. March 15. - 11:30

Posted 2010. March 15. - 11:25

Posted 2010. March 15. - 11:13

Hmm.... szóval, csak simán lehet hozzá mondjuk egy másik shimano 8-as kazettát biggyeszteni? Ezek között lehet valami eltérés, vagy a 7-es, 8-as kazetták felfogatása ugyanaz shimanoéknál?
Posted 2010. March 15. - 11:07