Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts

Sziasztok!...

Stoplis pedált szinte mindenen használhatsz, és valóban könnyebb úgy haladni, hegymenetben pláne. Vannak pedálok, amiknek egyik oldala utcai cipõvel is használható.
Én már elsõ használatnál éreztem, hogy jobb az spd, traktorgumin majdnem olyan tempót megyek, mint elõtte a slickgumin. Hegymenetnél meg van egy emelkedõ, amit eddig elõl a legkisebb tányéron vettem, most a megerõltetem magam, akkor a középsõ tányéron is fel tudok menni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,209 posts
bal oldalra 0 alátét, jobb oldalra 1 alátét.

imholni:
http://techdocs.shim...69830647029.pdf

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

soni

soni

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!
Kezdõ bringás vagyok. A következõ kérdésre szeretnék választ kapni:
Szoktak-e trekkingre stoplis pedált szerelni? Esetleg van-e valami más megoldás a cipõ rögzítésére?
Olyan megoldás érdekel, amibõl könnyen ki lehet lépni. Valóban könnyebb így a haladás? (Fõleg hegymenetben)
Létezik-e olyan, amit tudok biciklis és sima sportcipõvel is használni?
Általában hosszabb utakra megyek, szilárd úton.
Segítségeteket elõre köszönöm
Üdv. S

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Szerelem fel az új hajtómûvet (slx) és nem ér át annyira a tengelye a hajtómûnek, hogy ráférjen rendesen a bal oldali hajtókar. Lemértem, az elõzõ vázam 68mm volt de ennek a középrésze 72 felett van. Az a kérdésem, hogy gond-e ha elhagyom a mûanyag távtartókat és anélkül rakom fel? Gondolom nem, de azért megkérdem. Köszi, üdv.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Bikepro - Octalink

Van valami komolyabb különbség ezek között a kb 50g többleten kívül? Próbálta valaki az olcsóbb verziót?
Tömítés, tartósság, stb...?

én anno (2003 asszem) mikor az elsõ komolyabb bringámat építettem 71-essel akartam, kifejtten lebeszéltek róla és az 51 est ajánlották (nem tudom már nem emléxem miért (volt mind 2 raktáron szal nem bolti logisztika)) . aztán lett xt-m is. mind 2 be több ezer km -t pakoltma egyikke se volt gond. sztem a mai napig hajtják öket a következõ tulajok.

öszintén, ha most vennék ilyet simán az aliviót venném.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Bikepro - Octalink

Van valami komolyabb különbség ezek között a kb 50g többleten kívül? Próbálta valaki az olcsóbb verziót?
Tömítés, tartósság, stb...?

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

A legjobb a gyári kenés, az a "ragacsos dzsuva".
Az lenne az ideális ha mindig ilyen lenne a lánc.

Ok.
Köszi.

B.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Hi.

Csak egy gyors kérdés.

Mindig felmerül bennem ha új láncot rakok fel, hogy tisztítsam meg és kenjem?
Vagy jó az a ragacsos dzsuva amiben úszik az egész.
Shimano lx lánc.

Ötlet?

A legjobb a gyári kenés, az a "ragacsos dzsuva".
Az lenne az ideális ha mindig ilyen lenne a lánc.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Köszönöm a hsz-t srácok!És szerintetek úgy megtudom venni, csak a hajtást ( külön-külön mindent ), hogy én építsem rá a keróra?

olvass vissza itt
vagy keress rá

még link is volt
viszont nem olcsó a cucc
meg a váz sem mindegy
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Hi.

Csak egy gyors kérdés.

Mindig felmerül bennem ha új láncot rakok fel, hogy tisztítsam meg és kenjem?
Vagy jó az a ragacsos dzsuva amiben úszik az egész.
Shimano lx lánc.

Ötlet?

Hyde

Hyde

vendég

• felfüggesztett
  • 10 posts
Köszönöm a hsz-t srácok!És szerintetek úgy megtudom venni, csak a hajtást ( külön-külön mindent ), hogy én építsem rá a keróra?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
még teszt is volt az újságban

(a masikban )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a TREK mar epitett, forgalomban van, kaphato. District a neve

Trek Bikes | Bikes | Urban | District

ez csak egy pelda, van tobb is
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Hyde

Hyde

vendég

• felfüggesztett
  • 10 posts
Üdv!Nem rég láttam haveromnál, szíjhajtású kerékpárt, valaki teker ilyennel?Vagy épített már ilyet?Mert nagy hajlok rá!

Szívesen fogadom a hozzászólásokat, véleményeket!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Van aki ésszel használja a bringáját, úgy, ahogy kell, és van, aki erõbõl;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem túlzottan érdekel, hogy mit mértek, mert én a saját szememnek hiszek. Egyébként meg semmiféle hajladozást nem tapasztaltam, és semmivel se lesz könnyebben saras, mint pld. a vele párhuzamosan használt PG990-es sor.

Ez csak azért van, mert nem vagy elég erõs :P és nem tolod a bringát elég nagy ragadós sárban, amikor már a kerekek sem forognak a sok ragacstól, a fogsorra hullik a sár benne fû darabok, ilyenkor a tartóbakos sokkal jobb.
Átlag felhasználók lehet nem veszik észre. Mondjuk azt próbáld ki, hogy beváltasz elõl közép hátul legnagyobbra behúzod a féket és odalépsz neki erõsen, szerintem te is látni fogod ahogy hajlik. Ugyanez van lassú lábfordulatos váltásoknál is.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem túlzottan érdekel, hogy mit mértek, mert én a saját szememnek hiszek. Egyébként meg semmiféle hajladozást nem tapasztaltam, és semmivel se lesz könnyebben saras, mint pld. a vele párhuzamosan használt PG990-es sor.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

CS-HG70, 11-32, 366gr zárógyûrûvel (mért adat - a katalógus adat 330gr). A minõségre vonatkozó kijelentésed meg nem kommentálnám.

Weight Weenies - Cassettes

Õk mást mértek. Meg általában a shimano pontos adatokat ad meg. Mondjuk a szórásba még beleférhet talán.
Nem a kopással van a bajom velük, csak ezek a nagy lánckerekes tartóbak nélküli sorok össze-vissza hajladoznak és a sár is gyorsan eltömíti õket.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ha 11-32es a sorod akkor valóban csak egy deore. Az lx 335g, a deore 360g. Egyébként csak súlyban van különbség köztük, minõségre ugyanaz a sz.r.

CS-HG70, 11-32, 366gr zárógyûrûvel (mért adat - a katalógus adat 330gr). A minõségre vonatkozó kijelentésed meg nem kommentálnám.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha 11-32es a sorod akkor valóban csak egy deore. Az lx 335g, a deore 360g. Egyébként csak súlyban van különbség köztük, minõségre ugyanaz a sz.r.