Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ez teljesen használatfüggõ

láncnak elég egy saras verseny, hogy megdögöljön.
a lényeg h megnyult láncot nem használni, ha sürün cseréled(láncnyulásmérõ kötelezõ kellék) akkor egy hajtómû+fogsor akár 15-20ezer km-t is kibir

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zsiráf

zsiráf

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Egy laikus kérdés: láncot, meghajtást és koszorút mennyi idõ illetve km után illik cserélni ?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Nem hiszem, hogy merevebb, de az XT-t sem tudja meghatni a fórumozók 95%-a.

nekem sikerült....az baj? :P Saint már jobb

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Mit mûvelsz te, hogy a Hone-t is kicsinálod, most meg LX a gázos? Egyik állat barátom LX-el sztrítdörtölmegilyenek, és semmi baja nincsen.
?:o

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

elhajlott lx hajtást kilehet vhogy kalapálni?

azt ugye erzed hogy igen buta dolgot kerdeztel? ;)

inkabb ne kalapald, mert csak rosszabb lesz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
elhajlott lx hajtást kilehet vhogy kalapálni?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Nem hiszem, hogy merevebb, de az XT-t sem tudja meghatni a fórumozók 95%-a.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

88kg-hoz, Trek 8500 ('09) vázhoz kersek hajtómûvet 40E környékén csapágyastul.

Jó választás a SHIMANO SLX HT2 FC-M660? 50mm láncvonal - oké, fogszám - oké, hajtókar hossz (175mm) - oké, használható 68 és 73mm-es középcsapágyháhhoz is - oké. Van más egyéb paraméter ami miatt mellényulhatok?

Jobb alternatíva az SLX helyett?

Az 50g minuszon kívül miben jobb az XT mint az SLX? Ha jók az infóim az SLX merevebb ill árban is veri az XT-t!

Köszi!

bármelyik jó lesz

én az slx-et venném mert szebb. :) (meg azt mondják merevebb, ezt szerintem nem sok ember érzi) súly meg nem érdekel.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
88kg-hoz, Trek 8500 ('09) vázhoz kersek hajtómûvet 40E környékén csapágyastul.

Jó választás a SHIMANO SLX HT2 FC-M660? 50mm láncvonal - oké, fogszám - oké, hajtókar hossz (175mm) - oké, használható 68 és 73mm-es középcsapágyháhhoz is - oké. Van más egyéb paraméter ami miatt mellényulhatok?

Jobb alternatíva az SLX helyett?

Az 50g minuszon kívül miben jobb az XT mint az SLX? Ha jók az infóim az SLX merevebb ill árban is veri az XT-t!

Köszi!

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
UN54-et lehet még szerezni itthon is úgy láttam én is. A súlyával nem vagyok megbarátkozva (megbízhatóságáról meg semmit sem tudok). Az xt az xt..
Ebayen a legtöbb dura ace bb-hez még a tengelyméretet se írják oda, annyira nem értenek hozzá. Általában kisebbek mint ami nekem kell.
Pécsett van valamilyen használt/új alkatrész bolt elég nagy választékkel fõleg oútikhoz, csak az kicsit messze van. Olyannak örülnék itt a közelben.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Shimano Innenlager 4-Kant UN 52/53/54 f
Ez nem jó?
Szerintem még itthon is beszerezhetõ egy hónapon belül, ha szólsz egy boltnak, hogy szóljon a nagykernek, hogy rendeljen neked. http://ebike.hu/term...shimano bbun54/

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
vagy veszel olcsón, acort, truvativot, vp-t stb.
vagy drágán felsõkategóriást.
esetleg bb-un54 SHIMANO BOTTOM BRACKET SQUARE TAPER 68 x 113 BB-UN54 on eBay (end time 06-May-10 02:27:35 BST)
un72-t nem lehet kapni már

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Végül is milyen monoblokkra van szükséged (csapágyházszélesség, tengelyszélesség, négyszög? octalink?) ?

68/113 négyszög

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azokat az állíthatókat nézegettem és nem akkorák, mint az XT csapágyháza, talán azok kisebbek voltak. Az acor meg ezek csészéi meg nagyobbak. Milyen kis munkára gondoltál vele? Felcsiszolni nagyobb átmérõre? Esztergáltatni nem akarom. Ja meg azok mind acélból voltak nem? Súly se utolsó.
Vennék én is szívesen egy újat, szélesebb tengellyel, csak ez nem olyan egyszerû feladat. Nem találok.

Végül is milyen monoblokkra van szükséged (csapágyházszélesség, tengelyszélesség, négyszög? octalink?) ?

A sebesség mindent megold.

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Régi fajta, állítható csapágyhoz való bal csészét keress (ez tuti hogy minden mûhelyben van a limlomok között), annak nincs pereme, nekem is van egy bringám amiben ilyen van. Lehet, hogy lesz vele egy kis munka, ha nem passzol rá a monoblokk házra. Viszont az fél centi elég soknak hangzik, ha nagyon mélyen kell, hogy belemenjen a bal csésze, nem fogod tudni meghúzni rendesen (a késõbbi kiszedésrõl nem is beszélve). Jobban jársz, ha veszel egy megfelõ tengelyhosszúságú momoblokkot.

Azokat az állíthatókat nézegettem és nem akkorák, mint az XT csapágyháza, talán azok kisebbek voltak. Az acor meg ezek csészéi meg nagyobbak. Milyen kis munkára gondoltál vele? Felcsiszolni nagyobb átmérõre? Esztergáltatni nem akarom. Ja meg azok mind acélból voltak nem? Súly se utolsó.
Vennék én is szívesen egy újat, szélesebb tengellyel, csak ez nem olyan egyszerû feladat. Nem találok.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
itt pl van 108mm széles
-- Bikemarket.hu -- Truvativ

Scazon

Scazon

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha nem lehet kapni 68/108 mm-es ISIS Drive monoblokkot országútihoz, jó-e bele a 68/113-as méretû? Az elsõ méret talán a középcsapágyház hossza, a második a tengelyhossz? Elsõ országútimat építem és már megvettem a hajtókart (FSA Gossamer Isis Drive 53/39), de gyári méretû csapágyat egyik boltba sem lehet kapni... :(

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hello!
Lenne egy kis problematikám. Összeraktam egy országúti gépet, régi dura ace szettel. A középcsapágy "csak" XT, viszont a 107 mm tengelyszélesség nekem kevés volt, majdnem hozzáért a lánctányér a láncvillához. Úgy lett megoldva, hogy jobb oldalra került egy fél centis hézagoló. Nade itt jön a gond. Nem találtam olyan csészét amit addig lehet tekerni a vázba, amíg megy, csak olyat, ami felfekszik a menet peremére. Így hiába van ráütve a jobb oldali csésze a testre, kicsit kikotyogósodott. Na igazából nem ez a lényeg, hanem, hogy hogy oldjam meg? Nem akarok egy acor/truvativ monot belerakni, de xt/105/ultergra/dura ace közepeket elég nehéz találni sajna. Egyfolytába figyelem az aprót, de nincs. Nem tudtok esetleg ajánlani valami helyet ahol lehet valami minõségibbet, akár használtan is venni Budapesten? Vagy ha lenne egy csésze, ami teljesen betekerhetõ, szerintem az is megtenné. Találtam új közepeket külföldön 12-15e környékén, annyit azért nem érne meg nekem.
Köszönöm a segítséget elõre is!
Üdv.: Gergõ

Régi fajta, állítható csapágyhoz való bal csészét keress (ez tuti hogy minden mûhelyben van a limlomok között), annak nincs pereme, nekem is van egy bringám amiben ilyen van. Lehet, hogy lesz vele egy kis munka, ha nem passzol rá a monoblokk házra. Viszont az fél centi elég soknak hangzik, ha nagyon mélyen kell, hogy belemenjen a bal csésze, nem fogod tudni meghúzni rendesen (a késõbbi kiszedésrõl nem is beszélve). Jobban jársz, ha veszel egy megfelõ tengelyhosszúságú momoblokkot.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Üdv!

Adódott egy kis gondom,760-as xt hajtómû középtányérján ugrik az új lánc...nem tudtam mért mert eddig jó volt(400 km után cseréltem láncot,sikeresen meghajlott pár szem) és néztem,hogy nem-e hátul ugrál,hát nem ott..csak középtányéron,szemügyre vettem a középtányért...kb 3-4 fog totál letört,meg jó pár fog "csak" félig van meg,de még csütörtökön minden rendben ment régi lánccal...gondoltam arra is,hogy nincs bekopva még és eddig is így nézett ki a középtányérom,de nem..régivel is ugrált..még jobban is...

ez a középtányér kukázható vagy még lehet "mûködésre" bírni valahogy,jövõhét végéig?akkor tudnék boltba menni sajnos.
nagytányérhoz meg nem vagyok elég erõs :D:D

köszönöm
Üdv,Péter

gery03

gery03

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Hello!
Lenne egy kis problematikám. Összeraktam egy országúti gépet, régi dura ace szettel. A középcsapágy "csak" XT, viszont a 107 mm tengelyszélesség nekem kevés volt, majdnem hozzáért a lánctányér a láncvillához. Úgy lett megoldva, hogy jobb oldalra került egy fél centis hézagoló. Nade itt jön a gond. Nem találtam olyan csészét amit addig lehet tekerni a vázba, amíg megy, csak olyat, ami felfekszik a menet peremére. Így hiába van ráütve a jobb oldali csésze a testre, kicsit kikotyogósodott. Na igazából nem ez a lényeg, hanem, hogy hogy oldjam meg? Nem akarok egy acor/truvativ monot belerakni, de xt/105/ultergra/dura ace közepeket elég nehéz találni sajna. Egyfolytába figyelem az aprót, de nincs. Nem tudtok esetleg ajánlani valami helyet ahol lehet valami minõségibbet, akár használtan is venni Budapesten? Vagy ha lenne egy csésze, ami teljesen betekerhetõ, szerintem az is megtenné. Találtam új közepeket külföldön 12-15e környékén, annyit azért nem érne meg nekem.
Köszönöm a segítséget elõre is!
Üdv.: Gergõ