(a Hone volt a Shimano durvulós családja a Saint elõtt...)
Nem igaz. A 800-as Saint egyidõs az LX/Hone családdal, és a Hone-ból az acél tengelyes, 601-es volt az extrémebb felhasználásra szánt modell.
(a Hone volt a Shimano durvulós családja a Saint elõtt...)
köszi Bulesz!
Már 2 éve használom a hone hajtókaromat, csak most van tekerõs montim is, és kicsit keményebb célokra maradt a régi, amin van a hajtómû, kapott láncterelõt stb...csak érdekelt vajon nem törik-e az alu tengelye?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Valaki használ Hone/Lx hajtómûvet kevésbé kemény freeride-ra? (szóval nem letörés ugrálás, csak pár kisebb ugrató, lejtõzés stb..)
A kérdésem az, hogy az alu tengelye ezen hajtókaroknak mennyit bír, mert látom már acél tengellyel gyártja a Shimano az összes integrált hajtómûvét, talán baj volt velük, törtek?
az alivio hajtómû biztos megy a háztól! már a második középcsapágyam is kattog, mindekettõ birt kb 300km-t, ha megvenném a 3.-at akkor kcs-ak többe lennének mint a hajtómû, inkább nem költök többet ebbe + a merevsége is hagy kivánnivalót magaután, 88 kg-omnál legalábbis
Ma biciklizés közben kanyarodáskor a pedál nekiütõdött az aszfaltnak. Látszólag csak a festék jött le a pedálról, de nem tudom,hogy lett-e más baja a biciklinek. Hogyan tudom leellenõrizni, hogy valamelyik alkatrész megsérült-e? Mit nézzek meg? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de nem szoktam kerékpárt szerelni, nem igazán értek hozzá. Egyébként egy Gepida Alboin CRS 300-ról van szó.
Ebböl kiindulva a pedáltól a hátsó váltó görgõjéig bármi lehet ludas
Mondjuk én a középcsapágyat nézném meg elõször, az csinált már nálam is olyant, hogy néha jó néha nem.
tegnap írtam, hogy az integrált deore csapágyamnak semmi baja,meg pár napja, hogy a láncom kattog
de most elbizonytalanodtam, láncot olajoztam, kerestem a megcsavarodott/szorlut szemet, de semmi, nem is kattog álványon tekerve, voltam szerelõnél is, kicsit molyolt rajta, de semmi változás
menet közben bárikor, de kiszámíthatatlanul hajlamos a hangos kattanásra, ropogásra, szóval nem csak terhelésnél, hanem akár laza egyenletes tekerésnél is, és a kattanáskor érezek is valami finom megakadást a pedál által közetítve
ebbõl kiindulva elõfordulhat, hogy nem a lánc a ludas, hanem a középcsapágy járja a végét?
Jó az a konfig...Azért raknak olcsóbb láncot mert ugyis fogyóeszköz...aztán a sor is elõbb adja meg magát.. de kibir pár láncot
amugy helyedbe hagynám az alivio hajtómüvet ..
A gyakorlatban ennyire nincs különbség egy Deore meg egy XT lánc között, vagy a linkelt Cube élõ példája mér ne vegyünk gyári konfigos bringát? 2 kõkemény ezer Ft a diffi a két lánc között, igaz a sornál már húzósabb..
"just chillin killin"
Igy van..jó lessz ( Itt is gyárilag xt hajtómü HG 53 lánc HG 50 sor : Cube Reaction 2009 - .::BRINGAVAR )
de ugyis a hajtómü pár láncot elfogyaszt
A jelenlegi hajtásom a következõkbõl áll, kb 1000km van bennük.
sor: Deore (HG50-9)
lánc: Deore (HG53-9)
hajtómû: Alivio (M442)
Ebbõl pár napon belül a hajtómû mindenképpen lecserélõdik XT-re (M770). A kérésem az lenne, hogy hogyan fog ez az XT viselkedni a Deore lánccal és a sorral? Rosszab váltás? vagy csak hangosabb? esetleg a Deore lánc jobban megeszi majd az XT tányérjait??? Ha nem muszály, szivem szerint hagynám õket míg el nem kopnak (esetleg jövõ szezonban csere), de ha kell akkor ezen már nem múlik...
Köszi!
"just chillin killin"