Szeretnék egy picit változtatni a montim áttételén mert az elsõ 42-es és a hátsó 14-es fogaskerék nem igazán teljesít jól egyenesben, elég könnyû tekerni.
Lenne is néhány nagyon laikus kérdésem.
Láttam, hogy hátra többféle fogaskoszorú létezik (kazetta, racsni, stb.). Azt meg tudnátok mondani, hogy nekem milyen van? Itt egy kép róla:
Az egészet ki kell cserélni, vagy van arra is lehetõség, hogy csak a legkisebb fogaskereket?
Elöl a hajtásnál milyen lehetõségeim vannak, ha a legnagyobb 42-eset szeretném lecserélni 44/46-osra? A jelenlegi váltóm típusa számít?
Elõre is köszi a segítséget!
Hát egy ilyen kép alapján szerintem nincs aki megállapítsa, hogy ez kazettás vagy menetes...
Mivel 14-es a legkisebb, valószínû hogy menetes (racsnis), és abból szerintem nincs olyan, ahol a legkisebb 13-nál kisebb, tehát 1 fogat nyerhetsz ha lecseréled...
A mások lehetõség, hogy kazettásra cseréled az agyat/kereket, amihez kapsz olyan sort ahol 11-es a legkisebb, 42/11 már elég jó.
A 3. lehetõség, hogy a hajtómûvet (esetleg a lánctányérokat) cseréled. Ez esetben jó esély van rá hogy az elsõ váltódat is cserélni kell, mert amit 42-eshez csinálnak az nem mûködik jól 48-as nagytányérral... +ha a komplett hajtómûvet cseréled, akkor valszeg másik középcsapágy is kell.