Sziasztok
Amatõr kérdés, de kíváncsi vagyok a véleményetekre:
a bringámon (Mali Cobra '08) tavaly nyáron hajtómûvet - monoblokkot - (Bike+) cseréltünk egy itt a fórumon megismert profi szakival. A gyári kuka lett, mert a csapágyak már szétkoptak. A vas napi használatban van, munkába járok vele 2x8km naponta. Az más kérdés, hogy erre a célra nem választottam éppen a megfelelõ bringát, de ez más kérdés

(Idén el akarom adni, egy túragépet veszek inkább.)
Tegnap hazafele menet éreztem, hogy elkezdett "kotyogni". Terhelésváltásnál (félfordulatonként a pedálokra taposva ugye) érezhetõ, olyan mintha kilazult volna valami. Ma reggel a melóhelyen kerítettünk egy 14-es csõkulcsot és meghúztam a hajtókarrögzítõ csavarokat, de nem használt és láttam is, hogy miért, kézzel nyomva-húzva az egyik pedált, láthatóvá vált, hogy kb 2-3mm "játéka" van - mozogni látszik a monoblokk. Kérdésem az, hogy egy általam (ugyan nem vagyok tapasztalt, csak "felhasználó") nem rossznak tartott márka (Bike+) terméke kevesebb mint 1 év alatt elhasználódott volna? Elég lenne csak a pedálokat leszedve egy monoblokk behajtóval húzni a blokkon?
Talán ezt még otthon egymagam is meg tudnám csinálni, egyébként is be kell szereznem a szükséges szerszámokat egyszer, imbuszkulcskészlet, csavarnyúzó, villáskulcskészlet kevés a karbantartáshoz :S A bovdenekhez meg a váltófeszítõ csavarokhoz meg nem is nagyon merek hozzányúlni, mert hogy állítom vissza?

Az elsõ váltóm ugyanis nagy tányérra nem igazán akarja már felvezetni a láncot, mert nem elég feszes hozzá a bovden...
Válaszotokat elõre is köszönöm