Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
hi!
szeretnék venni 1 láncot, ami jó DHhoz, de nem hagyom ott a gatyámat. mit javasolnátok? elõre is thx

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Akkor lehet beszerzek egy olyat.Vártam hogy legyen meleg, lehessen rövidnadrágba menni, de hát egy ideig biztos nem lehet még.:(
"Ride today, heal tomorrow"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Csipesz vagy létezik erre a célra való fényvisszaverõs nadrágcsiptetõ.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Barkácsolhatsz rá valamit, de az olaj ellen az sem véd, vagy összefogod a nadrágod alját.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Azt szeretném kérdezni, hogy 44 fogas XT hajtómûre lehet-e venne valamiféle bashguard-ot, hogy ne tépje szét a nadrágot?Keresgéltem, de nem találtam csak kisebb lánctányérokhoz, illetve láttam hogy a trekking változatához jár.
Ilyen esetleg létezik 44 fogasba?
Feltöltött kép
"Ride today, heal tomorrow"

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Sziasztok!

Shimano 8-as monti és országúti kazetták felcserélhetõek egymással? Montin lehet használni az országútit?

Azonos fokozatuak igen, tehát 8-as országuti sor jól mûködik 8-as MTB rendszerrel.
Failure is always an option.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Shimano 8-as monti és országúti kazetták felcserélhetõek egymással? Montin lehet használni az országútit?

Shinigami

Shinigami

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Hali.Kösz mindenkinek.:)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok.Tudtok nekem olyanban segíteni,hogy váltópapucsot egy Specialized Big Hit Dh-hoz honnan szerezze be?Kétségbe vagyok már esve környékünkön sehol semmi...:S

Érdeklõdj az új forgalmazónál, Avex 2009-es S-Workshöz most hoztak. A belinkelt Bikemarket oldalon a harmadik lapon a harmadik típus 9895-4020, 2160 Ft volt az ára.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Sziasztok.Tudtok nekem olyanban segíteni,hogy váltópapucsot egy Specialized Big Hit Dh-hoz honnan szerezze be?Kétségbe vagyok már esve környékünkön sehol semmi...:S

V

-- Bikemarket.hu --
A 2. linknél a 2. vagy 3. oldalon sztem találsz. Ha nem, akkor eszterga??

Shinigami

Shinigami

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan érdemes láncot takarítani? Napi 2*10kmt tekerek, ha esik, ha süt a nap és eléggé szépen elkezdett ciceregni a láncom. Ma 3 órán át mostam mosogatószerrel, wd40el és petróleummal, mire teljesen tiszta lett, majd lefújtam MOL Dynamic Moto Chain sprayvel ( http://www.motorgumi...lancspray_b.jpg ). Nem tudom meddig fog tartani, remélem sokáig és lepergeti a koszt. Érdemes volt megvenni? Esetleg vkinek van tapasztalata, vagy vmi ötlete, hogyan tudnám könnyen tisztántartani a láncomat? Amit vettem, az csak sima teflonos kenõ, egy fehér bevonatot képez, volt még tisztító is, szerintetek az jobb lenne?

Ebike.hu, pont ma néztem!

Lehet kapni Grafitos lánckenõt.Majd megnézem neked a pontos nevét.Az elég sokáig jó lesz.Kicsit mocskos a dolog de azt még se sár se víz nem szedte le nekem.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan érdemes láncot takarítani? Napi 2*10kmt tekerek, ha esik, ha süt a nap és eléggé szépen elkezdett ciceregni a láncom. Ma 3 órán át mostam mosogatószerrel, wd40el és petróleummal, mire teljesen tiszta lett, majd lefújtam MOL Dynamic Moto Chain sprayvel ( http://www.motorgumi...lancspray_b.jpg ). Nem tudom meddig fog tartani, remélem sokáig és lepergeti a koszt. Érdemes volt megvenni? Esetleg vkinek van tapasztalata, vagy vmi ötlete, hogyan tudnám könnyen tisztántartani a láncomat? Amit vettem, az csak sima teflonos kenõ, egy fehér bevonatot képez, volt még tisztító is, szerintetek az jobb lenne?

Esetleg ha tudja valaki biztosra, hogy hol kaphatok mostanság a2z arany elox (4db-os szett) lánckerék csavarokat hajtómûhöz megköszönném. Most sikerült az egyiket túlfeszítsem és kettétört. :S

Ebike.hu, pont ma néztem!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hajtókarokat leszedni ->monoblockot megnézni meghúzni mindkét oldalon-> hajtókar csavarokat meghúzni
de lehet a pedál is a ludas /ha szétszedhetõ érdemes bezsírozni, ha nem akkor oldalirányból olajsprével befújni neki/

Hajtómûcsapágy, hajtókar, pedálcsapágy.

Sziasztok! Van egy Neuzer Altrix Tempest biciklim, amin a hajtókar környékén valami rettenesen recseg. Régebben csak erõs tekerésnél, mostanra már szinte folyamatosan. A pedálokat teljesen meghúztam... Mi lehet a gond?

Köszi elõre is!

Vagy csak szimplán a nyeregcsõ recseg.

pyroboy

pyroboy

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Köszönöm:) Most úgyis rossz idõ van, lehet megpróbálom:) Köszi még1szer!

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

Sziasztok! Van egy Neuzer Altrix Tempest biciklim, amin a hajtókar környékén valami rettenesen recseg. Régebben csak erõs tekerésnél, mostanra már szinte folyamatosan. A pedálokat teljesen meghúztam... Mi lehet a gond?

Köszi elõre is!

Hajtókarokat leszedni ->monoblockot megnézni meghúzni mindkét oldalon-> hajtókar csavarokat meghúzni
de lehet a pedál is a ludas /ha szétszedhetõ érdemes bezsírozni, ha nem akkor oldalirányból olajsprével befújni neki/

Esetleg ha tudja valaki biztosra, hogy hol kaphatok mostanság a2z arany elox (4db-os szett) lánckerék csavarokat hajtómûhöz megköszönném. Most sikerült az egyiket túlfeszítsem és kettétört. :S

Elméletileg minden bringapont üzletben
a linkelt weblapon megkeresed a hozzád közeli üzletet
Bringapont.hu

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Hajtómûcsapágy, hajtókar, pedálcsapágy.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

pyroboy

pyroboy

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Köszi elõre is!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Alubakos sort (XT M770) érdemes felrakni acél kazettatestre (LX M570)?
Vagy kikoptatja az acél az alut?
Valaki használja így?

Nem lesz baja, nyugodtan rakd föl, teljesen kompatibilisek. Az xt hátsóagy is acél kazettás.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts
Alubakos sort (XT M770) érdemes felrakni acél kazettatestre (LX M570)?
Vagy kikoptatja az acél az alut?
Valaki használja így?
Failure is always an option.