Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Több fajta is van talán egy típus név vagy fotó segítene hogy segíthessünk.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Sziasztok!

Az elülsõ fogaskoszorút hogyan tudom leszedni? Mindkét hajtókarnál ki kell csavaroznom a csavarokat? Esetleg mást is ki kell?

Köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

lefelé nyitott vagy hátrafelé?
ha régi fajta elõre nyitott, enyhén lejtõs akkor a hátulján lévõ finombeállitók nem sokat tartanak, hisz a kereket elõrefelé fogod kitépni.

azoknak kerékcserénél van jelentõsége, koppig hátrahuzva mindig ugyanoda kerül a kerék.

Tudom, én igazából attól tartottam, hogy ha gödörbe megyek esetleg az üthet akkorát, hogy elmozdul a kerék.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
lefelé nyitott vagy hátrafelé?
ha régi fajta elõre nyitott, enyhén lejtõs akkor a hátulján lévõ finombeállitók nem sokat tartanak, hisz a kereket elõrefelé fogod kitépni.

azoknak kerékcserénél van jelentõsége, koppig hátrahuzva mindig ugyanoda kerül a kerék.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Miért mozdulna? Jópár évig minden bringának majdnem vizszintes volt a papucsa, és simán használták (használtuk) gyorszáras kerekekkel. Fixinél más, ott a skidnél nagyobb erõk vannak és attól már lehet hogy elmozdulna, de te azt írtad hogy szabadonfutósként fogod használni.

És valóban nem mozdult el. Persze ez a váz is váltósként kezdte, gyorszáras kerékkel. Azon agódtam, hogy nem teljesen vízszintes a papucs, hanem egy kicsit lejt és eredetileg volt benne az két kis finombeállító csavar, ami talán még valamenniyit tart is.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jóvanna, eltéptem már pár láncot :D

/bringás srác még nem jelentkezett, igy nemtom mi lesz a 29" projectel/

fuck me, i'm famous!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Najó a te lábad viszont nem átlagos :) Nem a szépségére gondoltam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
a fix , nagyobb áttétel miatt elõrecsúszik a kerék... váltósnál eleve nem indulsz akkora áttétellel , igy ott ritkábban fordul elõ( nálam elõszokott)

fuck me, i'm famous!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Egy gyors infó kéne. Ha fixi (majdnem vízszintes papucsos vázba) gyorszáras kereket teszsek (szabadonfutós), akkor elmozdul, ha normál erõvel van megszorítva és nem ütközésig tettem be a kereket?

Miért mozdulna? Jópár évig minden bringának majdnem vizszintes volt a papucsa, és simán használták (használtuk) gyorszáras kerekekkel. Fixinél más, ott a skidnél nagyobb erõk vannak és attól már lehet hogy elmozdulna, de te azt írtad hogy szabadonfutósként fogod használni.
Failure is always an option.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

yes

ha simano a kerék abba tudsz menetes tengelyt rakni , igy anyás lesz

Kösz, és azt tudom, viszont ebben a fél órában kéne valami megoldás.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
yes

ha simano a kerék abba tudsz menetes tengelyt rakni , igy anyás lesz

fuck me, i'm famous!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egy gyors infó kéne. Ha fixi (majdnem vízszintes papucsos vázba) gyorszáras kereket teszsek (szabadonfutós), akkor elmozdul, ha normál erõvel van megszorítva és nem ütközésig tettem be a kereket?

marczy

marczy

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Helló mindenki !

Az a problémám hogy nem tudom hogy jó lessz e a BTS HC PRO (1) láncfeszítõ a monoblokkomra mert azt írják hogy integrálthoz van de mi van ha nem integrált a monoblokkom akkro is jó lessz e vajon ? (nem tudom megnézni hogy milyen a monoblokkom most) Még annyi, hogy mi a különbség az integrált és a nem integrált között
Elõre is elnézést ez ilyen jellegû tudatlanságomért még kezdõ vok :D

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Kösz fiúk a segítséget közbe ami az üzletbe volt és patent lett rá az LX volt most ez lesz egy darabig.
MKSE
:kissmyass

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a 770-es karbon/acél, a 760-as az full alu
az a baj, hogy az osztókör még stimmelhet is, de a tányér belsõ kiképzése ahol a csillaggal találkozik néha olyan, hogy reszelni kell belõle.
emiatt inkább a 760-ast ajánlanám, ha már XT

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Húha akkor próbacseresznye lesz.
MKSE

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szerintem nem biztos hogy jó lesz. Pl. a 770-es xt középsõ tányérja tuti nem jó. Össze kell próbálni.

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Köszi a gyors választ, csak azért krízis mert itteni bringa boltba nincs FSA tányér azt hétvégén meg bikefest. Az XT tányér kb Afterburn szint nem?
MKSE

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Igen

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Üdv! Lánc meg fogsor csere után sajna hajtómûvem közepe nem fogadja már el az új láncot. Érdeklõdnék hogy FSA afterburn kompatibilis-e a shimano tányérokkal? Mert 4karos és 104mm.
MKSE