Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Lánc megbontásához mindenképpen láncbontó szerszám kell? Úgy hallottam, hogy van egy láncszem amit könnyebben ki lehet bontani speciális szerszám nélkül is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jónak kell lennie...

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló.

shimano xt 760-as szérián belüli xt hajtómûrõl kell lemûtenem egy kistányért és felrakni helyette egy újat...úgy olvastam,hogy 64mm-es a kistányér lyukköre...22fogas truva lánckerék 64mm lyukkörrel elképzelhetõ,hogy jó lesz?
illetve hajtómûcsapágyat is szeretnék venni,de a boltban csak SM-BB70 van és SM-BB80-as van,az utóbbi megéri a majd 2 ezerrel pénzel többet?

üdv,köszönöm

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Szóval ez egy négyszögtengely, csak menet nélkül. Más vélemény?

Kalapáccsal leütögeted. Aztán elmész a helyi boltba és veszel egy új hajtómûvet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Szóval ez egy négyszögtengely, csak menet nélkül. Más vélemény?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

[url=http://kephost.hu/share-6A61_4C1A2864.html]Feltöltött kép[/url[url=http://kephost.hu/share-581C_4C1A2864.html]Feltöltött kép[/url

A mellékelt képeken levõ hajtómû milyen típusú, hogyan tudnám leszerelni? Vettem szerszámot, ami lehúzná, de nem jó hozzá.
Köszi!

Amilyen jól néz ki leginkább flex-el...
Szerintem ez vmi noname négyszögtengelyes, de mintha a menetet ahova a lehúzót bele kellene csavarni már lenyalták volna róla.
Failure is always an option.

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
[url=http://kephost.hu/share-6A61_4C1A2864.html]Feltöltött kép[/url[url=http://kephost.hu/share-581C_4C1A2864.html]Feltöltött kép[/url

A mellékelt képeken levõ hajtómû milyen típusú, hogyan tudnám leszerelni? Vettem szerszámot, ami lehúzná, de nem jó hozzá.
Köszi!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Hát elsõ váltóból még kilenceset (hármas) nem láttam, de a többi oké, és persze mûködik.:D

90 sebesség csak elég. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Lehet nagyon buta a kérdés ,ha igen akkor elnézést érte.

Elõl egy 9 sebességes 48-36-26 SLX hajtómû ,9 sebességes elsõ váltó , hátul egy SLX 10 sebességes váltó és fogaskeréksor ,10 sebességes lánc ,és 10-es váltókar. Ez így együtt mûködene ?

Hát elsõ váltóból még kilenceset (hármas) nem láttam, de a többi oké, és persze mûködik.:D

Versus71

Versus71

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Lehet nagyon buta a kérdés ,ha igen akkor elnézést érte.

Elõl egy 9 sebességes 48-36-26 SLX hajtómû ,9 sebességes elsõ váltó , hátul egy SLX 10 sebességes váltó és fogaskeréksor ,10 sebességes lánc ,és 10-es váltókar. Ez így együtt mûködene ?

dutsh

dutsh

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
  • LocationBp22

Ezt már sokan kérdezték itt és sokan meg is válaszolták :)
Tökéletesen mûködik 8-as rendszerrel is, vedd meg nyugodtan.

Köszönöm.
Bocs, h lusta voltam visszaolvasni, nem gondoltam volna, h olyan sûrû probléma.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Üdv!

Lenne egy kérdésem:
Adott egy monti (3x8 sebi, S. Alivio e/h váltó kb. 2004-es évjárat, hajtókar&tányér Truvativ x-flow); hajtómûvet szeretnék cserélni és mivel épp most adja be a kulcsot a négyszöges monoblokkom úgy gondoltam váltanék integráltra. Az új integrált hajtómûveknél (pl. S. Deore), amiket néztem azt írják, h hátsó 9sebi kompatibilis, nekem ez sajna 8 - a kérdésem lényege a köv.: Ez reális probléma lehet? tehát a tányérokon tényleg más a fogak szélessége v egyebek, ami akadályozhatja?
Köszi elõre is :)

Ezt már sokan kérdezték itt és sokan meg is válaszolták :)
Tökéletesen mûködik 8-as rendszerrel is, vedd meg nyugodtan.
Failure is always an option.

dutsh

dutsh

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
  • LocationBp22
Üdv!

Lenne egy kérdésem:
Adott egy monti (3x8 sebi, S. Alivio e/h váltó kb. 2004-es évjárat, hajtókar&tányér Truvativ x-flow); hajtómûvet szeretnék cserélni és mivel épp most adja be a kulcsot a négyszöges monoblokkom úgy gondoltam váltanék integráltra. Az új integrált hajtómûveknél (pl. S. Deore), amiket néztem azt írják, h hátsó 9sebi kompatibilis, nekem ez sajna 8 - a kérdésem lényege a köv.: Ez reális probléma lehet? tehát a tányérokon tényleg más a fogak szélessége v egyebek, ami akadályozhatja?
Köszi elõre is :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
vagy ez: Sheldon Brown-Bicycle Technical Information

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Vidd el egy szervizbe, az lesz a legjobb. Ez így csak sötétben tapogatózás.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Annyit leszûrtem a cikkbõl, hogy az enyém ilyen:
"Elsõ lépésként a hajtómûrögzítõ-csavart kell kihajtanunk (...) 14/15 mm-es hatlapfejû, dugókulccsal hajtható"
"Ha hatlapfejû csavarral rögzítettük a kart, helyezzük fel a külsõ porvédõ kupakot is."
Ebbõl az következik, hogy az enyém négyszögtengelyes vagy bordás. Igaz?

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Fogalmam sincs milyen van rajta, nem értek hozzá. Esetleg mi alapján tudnám leszûkíteni a kört? Milyenek vannak? (Mindjárt mengézem a neten is.)

A 3 fogaskerék közül a középsõ nagyon elkopott, a fogak olyanok rajta, mint egy-egy cápauszony. Ha meg lehet oldani csak a középsõ fogaskereket szeretném kicserélni. Nem egyben az egészet.

Ja, találtam egy cikket errõl.
Hajt

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hajtómû.

Továbbra is kérdés hogy milyen. Illetve hogy a hajtómûvet akarod leszerelni vagy a lánckerekeket a hajtómûrõl.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Szerintem az a 3 darab fogaskerék mountain bike-on ott, ahol az ember tekeri. Konyhanyelven fogalmaztam? :D Mi a neve egyébként?
Ha rá tudnék keresni angolul vagy magyarul, lehet hogy megtalálnám a megoldást fénykép feltöltése nélkül is.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mi az az elsõ fogaskoszorú? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)