Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hg73as lancbol vettem parat - hasznalhato rendesen m770es fogaskoszoruval?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Olyan problémám volna...

No, a tengely nincs elgörbülve, viszont továbbra sem tudom összerakni a cuccot.

Esetleg ha bedobok még egy hézagolót, mûködhet a dolog? Mivel úgy tûnik, hogy a csapágyház közepétõl mérve a nem hajtás oldali kar 2 milliméterrel szélesebb, így logikusnak tûnik, hogy a hajtás oldalon, ahol ráadásul van 2mm hézag, kell még egy karika. Ellenben nem értem, hogy eddig ez hogy nem volt probléma (nem én raktam össze a hajtómûvet és sajnos kevés idõm volt használni, nem is figyeltem rá eddig :D).

Persze ettõl még írhattam totális badarságot, és tényleg csak én vagyok béna. :-(

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

3db uj lánc és minél sürübben váltogatni, mondjuk 500km-ként

Köszi a gyors választ;)

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Olyan problémám volna, hogy a hajtómû (Truvativ FireX, ezazzz..!) nem "ér végig" a csapágyon.

Váz Crux, csapágy GXP. Mivel 68mm-es a középcsapágyház, kell a két hézagoló, de valami okból kifolyólag még így is marad 1-2 mm csupasz tengely a hajtás felõli oldalon, és ugye így az egész rendszer semmit sem ér.

Egy sarazás után recsegett a rendszer, megnéztem; láttam, hogy hajtásoldalon ott a csupasz tengely. Lazult már le korábban is a hajtómû, de most értelemszerûen nem tudtam meghúzni, mert a tengelyt nem lehet tovább tolni, mivel a másik vége megakad a nem hajtásoldali csapágy csészéjében.

Van erre valami általános gógyszer? A közeljövõben mindenképpen megyek szervízbe, prezentáljam a szakiknak, hogy ez van, oldják meg?

Vagy csak simán elhajlott a tengely (még nem estem neki derékszöggel) és kukázzam? :-|

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
3db uj lánc és minél sürübben váltogatni, mondjuk 500km-ként

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy XT fogaskoszorút és HG-93-as láncot használok és kb. mi az km szám ami után érdemes lenne új láncot venni és cserélni majd kb. újra ennyi km után új lánc és majd ha az is megfutotta vissza az elsõt. Remélem érthetõ voltam. Eddig van benne 130 km(amiben volt egy sáros Crosskovácsi) és olyan 400-500-nál tervezem az új láncot feldobni. Mi a véleményetek errõl a 400-500 km-rõl? Vhogy nincs kedvem új sort venni inkább a láncokat cserélgetem. Elõre is köszi.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Lehet az XTR ezért készül még mindig aluból... Picasa Web Albums - kisfenyoke - Worldcup Offe...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azt meg tudná mondnani valaki hogy a shimano integrált csapágyánál (bb-51) miért van csak a csapágyak egyik oldala tömítve (belsõ) és a másikon (külsõ)miért nincs tömítés, csak az a mûanyag ami felfekszik a tengelyre, meg valami kis tömítés szerû akármi, ami semmire nem jó mert nem tömít?

Az a külsõ tömítés jobban tömít, mint a belsõ tömítés. Csak az a baj vele, hogy a kupak mögé bekerül a kosz és a sár, az meg szépen benyomja a tömítést és befolyik a víz/sár. Ha ugyanolyan tömítés lenne kívül is mint belül az is azonnal beázna az elsõ nagyobb sarazás után, sz@rt nem ér az ilyen forgó alkatrészeknél az iparicsapágyak mûanyagtömítése, kell elé O-gyûrû vagy más hasonló tömítés.

belépõ szint.

Mindegyik shimano így van tömítve, nem a belépõ szint miatt van.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
belépõ szint.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Azt meg tudná mondnani valaki hogy a shimano integrált csapágyánál (bb-51) miért van csak a csapágyak egyik oldala tömítve (belsõ) és a másikon (külsõ)miért nincs tömítés, csak az a mûanyag ami felfekszik a tengelyre, meg valami kis tömítés szerû akármi, ami semmire nem jó mert nem tömít?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

sziasztok!

arra lennék kiváncsi hogy a hátsó juju agyra rámegy e a 8 as koszorú??

köszi!

8-as, 9-es egyforma, tehát a válasz igen.

stex

stex

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
sziasztok!

arra lennék kiváncsi hogy a hátsó juju agyra rámegy e a 8 as koszorú??

köszi!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nem, csak megfelelõ szerszámmal letekered a racsnit az agyról.

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
A menetes racsni leszedéséhez a tengelyt is ki kell szerelnem a hátsó kerékbõl?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A néhai Sheldon Brown ezt is tudja
Freewheel or Cassette? by Sheldon Brown

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A kazettáson van egy záróanya.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Sturmbock

Sturmbock

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Sziasztok!

Hogyan tudom megállapítani szétszerelés nélkül, hogy a hátsó fogaskoszorú a biciklimen menetes normál vagy kazettás?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Anyagi okbúl. Apróban van Octa 10k - monoval (mono nem kell, van, lehet el lehetne hozni 7-8k-ban). Deore integrált 15,5 / BB.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Akkor már miért nem hollowtech 2?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
:(

Akkor lehet jobb lenne egy OCTA