Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Szerk.: hülyeséget írtam.

Igen, Hone.
Feltöltött kép

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
SLX Rockring ma mérve 150gr

Ez hone lehet?:
Feltöltött kép

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Kösz a fídbekket.

Be lesz vállalva. :-)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
gondolom ugyanaz mint a deore kar, csak megkapta az slx rockringjét meg 22-36 tányérokat.
én simán bevállalnám.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Próbálta valaki a "Deore szintû szetten kívüli kéttányéros, integrált tengelyes All-Mountain hajtómûvet"?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Megérkezett az SLX Fc-M665 (2 x bashguardos, vas pedálmenetes) hajtókar.

A hajtókarok kb. 40 gr nehezebbek mint az xt
2. Lánctányér csavarok +5 gramm/csavar
Bashguard 150gr

XT csavarokkal+tányérokkal akartam szerelni, de a középsö tányér nem paszol. Le kell reszelni a tányér lyuk közül.

De szépet virit a karbonvázban az slx.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Az igen, de ez nem hiszem:
Feltöltött kép

Fémes darálás, hasonló mintha a váltófülhöz érne a lánc, csak erõsebb. (Nem ér neki a lánc.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Traktorgumi is tud darálni aszfalton, ha meghajtod.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Elöl nem cseréltem, de bõ 1 éves bringa, nem illik túl kopottnak lennie (az elsõ sort fogyasztotta el hátul).
300km-t mentem vele, kicsit jobb lett, de még megvan a darálás. OK, akkor nem izgulok, várok tovább, köszöntem.

Másik sor meg SLX lesz, mert remélem az sötétebb kerekek tartósabbak, oszt jó'napot.
Az LX ('07)hajtómû középsõ tányérját használom 85%ban, kopást csak szemre tudom azon ellenõrizni?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Sokszor sorjás a sor meg a lánc pár helyen, ilyenkor kell pár kilométer, hogy "összekopjon".

Másik ok, hogy a láncok és sorok gyártását sem mindig ugyanazzal a géppel csinálják, a gép, prés is kopik, s mondjuk 10.000 lánconként cserélik a sablont vagy szerszámokat. Ebbõl az jön le, hogy mondjuk az SN000000000001 és az SN100000000001 szériaszámú lánc nem ugyanolyan, csak majdnem. Össze kell kopnia. Ez így van az über-csúcskategóriánál is.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Más: aszfaltos bringán (sor/lánc csere óta fõleg, elõtte mondjuk nem nagyon mentem vele) nagyobb terhelésnél valami mintha darálna, de nem látom hogy bármi bárminek nekiérne... mi a ráknak lehet ilyen hangja?

Ha elöl nem cserélted a lánctányérokat és kicsit kopottak, akkor lehet pl. az.
Failure is always an option.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Igen, a mostani XT-m is 4 bakos, persze, jobban néz ki, de 9bõl 3 fog gatya, 3 alig használt, 3 meg újszerû...
Így ha kopásállóbb lenne az SLX akkor inkább azt venném, az ezer Ft árkülönbség nem oszt nem szoroz...

bigcamera, a középsõ 3 is ugyanúgy kopott neked?

Gondolom merevségbe nem oszt nem szoroz hogy a középsõk nem a bakon vannak (nagyobb nyomaték fõleg a nagyobbakra jut)?!

SLX
Feltöltött kép
Feltöltött kép

XT
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Más: aszfaltos bringán (sor/lánc csere óta fõleg, elõtte mondjuk nem nagyon mentem vele) nagyobb terhelésnél valami mintha darálna, de nem látom hogy bármi bárminek nekiérne... mi a ráknak lehet ilyen hangja?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Erre gondoltam, de kicsit továbbmentem. Nem jelent gondot, hogy a tengely felõl van egy mm hézag? Nagy terhelésnél lehet egy egészen minimális mozgása, ami recseghet és ha koszos akkor a mikropor koptathatja is a kart. Az meg nem jó. (Bár a White Industries VBC még merészebb.) Én arra gondoltam, hogy 2 mm-re növeled a furatot, majd beépítesz egy 1 mm falvastagságú réz- vagy acélgyûrût. Szerinted van elég anyag a karokban ahhoz, hogy elférjen egy 44-es külsõ tányér is?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

M960 az 104-es gyárilag, csak a nagytányérnak való részt vágtátok le nem?

Látom nem vagy technokrata ... az M960 osztókörei 146mm, 102mm és 64 mm, van még mit tanulni :)

Ha jól emlékszem a starbike-ról, de a bike-components.de-n is kaható.

igen onnan rendeltem, a star ... szerintem megbízhatóbb és egyszerûbb rendezni a fizetést.

Alapvetõen dögös, de nekem nem tetszik, hogy a porszórás (vagy festés) bement a tengelybepréselés hézagába. Erre sajnos én sem találtam még ki jó megoldást, én óvatosan, egy szikével kikapargattam. Az a baj az ilyen beszínezett karokkal, hogy minden csavarral szívni fogsz, hogy betekerd. Mondjuk csak egyszer. :)

Egész más: szedett már szét itt valaki Race Face X-Type középcsapágyat?

Nem kell ránézni :), meg lehet venni az XX-t 130-140e HUF-t ..., amúgy nem ment be a festékszórás sehová, minden illesztési hely és ment le lett dugózva, tudod van egy olyan, hogy ledugózás és árnyékolástechnika ... :)

Hogyan alakítottátok át 104 mm-re?
Van egy-két tippem, de inkább kivárom a tiéd.

mindegyik furatnál a nagytányér irányába 1-1 mm-t haladtam kifelé két marószerszámmal egy CNC megmunkálóközponton. Így lett a 102-bõl 104mm.
Nekem egyszerû volt mert kb. 17 éve programozok és dolgozok forgácsológépeket. Ma ki is próbáltam a kicsikét :D. PATENT a mûködése!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Eddig csak XTR-t, de talán nincs nagy különbség.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

XT (32es 4 bakos) sorom csereérett. 32esbõl mit ajánlotok? XT, SLX, 990 (hasonló árban mint az elõzõ kettõ max)? XT 07 rövidkanalas váltó, Crosstep lánc.
...

Használtam SLX sort most pedig XT -m van.
Szinte ugyan az a kettõ, de az XT mégiscsak szebb.
Anyagában nem tudom milyen eltérések lehetnek, de nekem kb. ugyan úgy kopott/kopik mindkettõ.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Alapvetõen dögös, de nekem nem tetszik, hogy a porszórás (vagy festés) bement a tengelybepréselés hézagába. Erre sajnos én sem találtam még ki jó megoldást, én óvatosan, egy szikével kikapargattam. Az a baj az ilyen beszínezett karokkal, hogy minden csavarral szívni fogsz, hogy betekerd. Mondjuk csak egyszer. :)

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A lántányérok honnan vannak?

Ha jól emlékszem a starbike-ról, de a bike-components.de-n is kaható.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Csatolok pár képet egy kis mérnöki upgrade után egy M960-s hajtókarról ami két tányérosítva, és szabvány 104mm-s lyukkörrel lett áttervezve ...
K
K
K
K
K

A lántányérok honnan vannak?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Itt vannak a jó képek.
Feltöltött kép

A sártûrésén nem ront hogy csak a 3 nagy van tartóbakon? Mondjuk ha a középsõ 3 fog tartósabb akkor le van x***a ha rosszabbul tisztul.