Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
mindegy
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem hogy, láncbontásnál a szerszámmal melyik irányba nyomjam ki illetve be a csapot a láncon?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Ami kb. a Hussefelt-el egy szinten van, árban. (~15k)

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Igen jó lesz.

Köszi

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Sziasztok!

Az aranyszínû SRAM patentszem jó shimano hg-73-as lánchoz?

Igen jó lesz.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

Az aranyszínû SRAM patentszem jó shimano hg-73-as lánchoz?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

shimano jo ebben a kategoriaban?
mas: pedal tengelyt (b+) lehet venni kulon? mert ugye a persely rajt maradt, vigyazva szedtem le rola, de igy is elnyalodott a pedal menete, ugyhogy nagyon orulok.

Milyen kategóriában?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Szerintetek a Shimano integált, 532-es hajtómûvével kompatibilis az FC-M445 középsõ lánctányér?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
shimano jo ebben a kategoriaban?
mas: pedal tengelyt (b+) lehet venni kulon? mert ugye a persely rajt maradt, vigyazva szedtem le rola, de igy is elnyalodott a pedal menete, ugyhogy nagyon orulok.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
hussefelt betegség, keress valami szakit azt perselyeztesd újra. vagy kukázd és vegyél shimano hajtást.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Sziasztok
Nem rég vettem egy Truvativ Hussefelt hajtókart használtan, de a régi tulaj annyira beletépte a pedált, hogy amikor kicsavartam, jött persellyel együtt az egész, és el van nyalva a menet a hajtókarban.
Volt már ilyen gondja valakinek?
Hogyan szoktátok megcsinálni? Nagyobb menet, új alu persely, és kész?
Vagy kukázzam, adjam el pár ezer forintért?

Köszi :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Átlagos vázban a legtöbb ISIS-es hajtókarhoz 113-as kell.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Hali!

Áttúrtam már az egész netet FSA.com-on kezdve, Sheldon Brown-on át, a hirdetésekkel bezárólag, de semmilyen adatot nem találtam arra vonatkozólag, hogy az FSA Afterburner ISIS hajtókarhoz milyen tengelyhosszúságú, monoblokkot vegyet.

Ha esetleg valaki emlékszik rá, vagy valahonnan elõ tudná bányászni ezt az adatot, végtelenül hálás lennék.
Elõre is köszönöm.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mûanyag védõcucc sokat nem fog védeni. én BBG-t vettem (Home)
de ha már tényleg kuka és szeretsz barkácsolni akkor a mostani nagytányérból is tudsz gyártani könnyû rockringet.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Talán a trekking verzió tányérjai lennének jók, de az 26 és 36-os. TA specialite-bõl léteznek 4 karos tányérok váltóshoz szinte tetszõleges méretben. 37 euro a közepes, 25 a kicsi.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Adott egy XT hajtómû (M770) egy AM bicajban, és lassan cserés a félig kompozit középtányér és a nagy. A nagy ugye elég horror, 15-16e HUF... Gondoltam, ha majd cserélem, akkor jobb lenne 2-sebességesre átépíteni, egy 26-os kicsi és egy kb. 38-as fogaskerékkel. Lehetséges ilyesmi? :-> Az sem lenne rossz, ha mondjuk a nagytányér helyére valami mûanyag védõcuccot tudnék tenni, ami megakadályozza a lánc leesését és védi a középtányért is valamennyire. A neten fellelhetõ tool-okkal számolgattam, hátul a 9-es 11-34 XT sorral a 26 és 38-as elsõ lánckerék áttételei teljesen megfelelõek lehetnének, majdnem a 44-es elsõ lánctányér és a hátsó 13-as (ha jól emlékszem) második legkisebb fogaskerék áttételét tudná a 38-11. (Táblázat most nincs elõttem, másik gépemen számolgattam) A 22-est elõl alig-alig használom már, igazából felesleges...

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Ennyiért nem éri meg tökölõdni.

Munkaidõben,unalomûzésként én azért csinálok egyet,mert még nekem sincs:).

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Lassan beszerzek komplett lánc, lánckerék, fogsor és hozzá való szerszámokat, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:

- Ez a lánckerék, ugye gond nélkül felmegy a deore 530-as hajtómûre?

http://www.ebike.hu/...ánckerék 104mm/

-Láncostort hogy érdemes csinálni, gondolom kell hozzá egy régi lánc, meg valami nyél, de elég csak simán ráaplikálni egy darabot a láncból, vagy érdemes még a rendes szerszámokon lévõ rövid szakaszt is ráerõsíteni?

- Az icetools 1500 ft körüli láncszem kinyomói használható darabok?

- A HG40, HG50 és HG70 es láncok között van érdemi különbség tartósságban? Egy ideje HG70-et használok, Hg30-as sorokon, de pl. a HG40 fele annyiba kerül, csak nem tudom megéri-e hosszútávon.

Elõre is köszi annak, aki tud segíteni.

Láncostorból az olcsó is tökéletes, fingér húgyér van (kb. 1500 ft). Ennyiért nem éri meg tökölõdni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

nem

de :P kipróbáltam :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nem egy nagy feladat lemásolni egy gyárit. Fúrsz 3 lyukat egy laposvasra, kinyomod a csapokat, ráteszed, visszanyomod, kész.

ok, köszi