shimano-ból soha nem volt 28-38-48
tudomásom szerint mindig csak 26-36-48 volt, ez a "trekking" osztás.
az új hajtómû 50-es láncvonalat fog neked csinálni, szóval ha az elsõváltód nem tudja az 50-es láncvonalat, akkor azt cserélni kell
namost olyan, ami tud 50-es láncvonalat ÉS 6-os láncot, olyan nincs.
ergo minden mást is cserélned kell, mert nem fog rendesen mûködni az elsõváltó.
a 70-es monoblokkház olasz menetes, olyan középcsapágyat keress.
Üdv...

Köszönöm a válaszodat, de az elsõ váltót is lecserélem, ha muszáj hozzá, de most azt szeretném elérni, hogy a jelenlegi négyszögtengelyest
OCTALINK-ra tudjam kicserélni.

A
70-es középcsapágy az lenne, csak ezzel a lánckerék kiosztással van a gondom, mert nem Én hajtom majd, mivel nem az enyém a kerékpár így a kisebb lánckerékkel tudnám csak ezt megoldani, csak az, mint ahogy azt írtam is, nem tudom, hogy mennyivel nehezebb a hajtása... ?

Mivel a kisebb lánckerékkel a hajtás is nehezebbé válik, amit épp el akarok kerülni...

Igaz csak
2 fogról van szó és az is csak a kicsi, és a középsõ lánckeréken van jelentõssége, és azt hiszem a nagyot, és a középsõ lánckereket használja gyakrabban.

Most már csak az ár az, amit sokallok, mert
max. 7000- de 10 fölé semmiképp nem akarok rá költeni többet.

Ez a
FC-
M521 amit találtam és még tetszik is, tegnap néztem
19000-be kerül, úgy-hogy vagy marad a négyszögtengely vagy jöv.-re hátha lejjebb megy az ára a kisebb Adó miatt, bár Én abban nem hiszek…
Ui. A racsnit semmiképp nem akarom lecserélni, mert nincs is már mire…

Mert a
6-ost nem nagyon kapni már, mintha nem létezne már, és úgy állnak hozzá az emberhez, mint a repláshoz, hogy
hmmm, mit akkar ez itt egy
6 s-el, milyen megalázó,
ohhh Istenem... ?

yep, igazad van
csak octalinkben gondolkoztam...
olasz menettel viszont az oktás kar mindenképpen 50-es láncvonallal lesz
Szerintem a jelenlegi elsõ váltóval is mûködne, mert ami rajta van az felsõbilincses és bõven belefér jobbra és balra is, az a
1,
5mm oldal irányú lánc váltónak a mozgás kiterjedésébe.

A
47mm és az
50mm láncvonalhoz képest.

Négyszögtengelyesbõl biztos létezik, mert http://techdocs.shim...69830608880.pdf és ha jól tudom még 38as tányérotok is van hozzá a nagykerben.
Semmi különbséget nem fogsz érezni a 26-36-48 és a 28-38-48 között.
Üdv...

Igen, négyszöges létezik, de
OCTALINK-ost kerestem, de
28-
38-
48-ast Én sem találltam...

Így akkor a
26-
36-
48-as jöhet számításba már csak
Octalinkes, ezt szerettem volna megtudni,
köszönöm a válaszaitokat...

Most még annyi kérdés merült fel bennem a
2 lánckerék foggal kevesebb
ill. kisebb lánckerék miatt, hogy a váltást mennyiben fogja megváltoztatni az esetemben szerintettek a
6s miatt, mivel a nagy lánckerék mérete ugyan úgy
48 fogból áll majd, tehát a láncon tulajdon képpen-e szerint nem kell kisebbre vennem a lánc hosszát, de mi a helyzet a középsõ és a kicsi lánckerék esetében... ?
Túl laza lesz a lánc a két foggal kisebb lánckeréken... ?

Vagy, hogy ezt elkerüljem, összébb kell húznom a láncot, azaz
rövidebbre kell-e vennem a lánc hosszát...?

Vagy nem fog jól váltani, mert nem egyforma a két lánckerék és a nagy lánckerék átmérõ különbség aránya, így lefog esni a középsõn és a kicsin a lánc, vagy nem tudok majd váltani vele egyáltalán... ?

Bár tudom, nem gumi ez, hogy a nyúlás egyforma mértékû lenne, de a váltóban a láncfeszítõ rugók szerepe épp ez lenne, hogy egyforma feszességet biztosítson, nem de... ?

Valamint még a Lánc is érdekelne, mert most új
UN-
HG51-es lánc van rajta, ami állítólag
6-
7-
8s-re jó, tehát elméletileg akkor az
FC-
M521-es hajtómûvel is jónak kellene lennie, mert ezt
8s-hez írja a
Shimano könyv... ?

Továbbra is érdekelne, hogy ha valaki tud olyan
OCTALINK-es hajtómûrõl, ami akkor
26-
36-
48-as fogkiosztással van és
10 rugó alatt kapni, lánckerék védõvel, akkor kérem hívja fel rá a figyelmem, akár egy
Link-el vagy egy
privi üzivel.
Köszönöm