Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Ott van leírva az általad idézett szövegben.

Annyira hülye azért nem vagyok, köszi, ott vagyok kb. 1 órája, de Képek nuku. :(

A LEGO-s korból, meg már kinöltem... :)))
Ami van és találtam azok közt a grafikák között, az a 151-es széria, az meg nem OCTALINK-os, nekem csak az kell és olyan oldal, ahol van kép és ár is fent. :(
A többit nem is nézem meg, mert érdektelen számomra az olyan oldal:(

Üdv. :(

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ott van leírva az általad idézett szövegben.

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

elmondom hogy zajlik:
elmész ide:
Shimano TechDocs
megkeresed a cuccot, amihez alkatrészt keresel (jelen esetben BB6500)
letöltöd a robbantott ábráját pdf-ben
kikeresed a cikkszámát (jelen esetben 1TJ9801) ami ha nem Y-nal kezdõdik, akkor eléraksz egy Y-t mögé meg egy nullát (Y1TJ98010) és beírod ide a fórumba, hogy ezt keresed. (vagy felhivod a céget, publikus a számunk)
én ezt a cikket megsasolom a rendszerünkben, ha nincs, akkor megnézem van-e alternativája, ha nincs, akkor megnézem van-e a németeknek és megrendeljük, ha nincs, akkor szopóka-nyalóka, keresel más megoldást.
jelen esetben van ilyen a németeknek, besétálsz valahova, megrendeled, vársz ~2 hetet és örülsz.
(azt nem tudom megmondani, van-e ilyenünk készleten, vagy bármi, ami helyettesíti, azt csak holnap - ergo lehet nem kell várni a 2 hetet sem)

Ilyen rendelési számot, honnan vegyek... ?:(
A másik meg, hogy Én csak olyat szeretek venni, amit látok is, így kellene egy olyan oldal, ahol jó minõségû és elég nagy képek vannak feltéve, hogy azt megtudjam nézni, mert anélkûl Én nem szoktam vásárlok csak szám alapján... :(

Üdv és köszönöm, várom a választ... :)

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

van ilyen cikk nálunk készleten, de röhögni fogsz, javasolt kisker 3190 HUF

nem tudom hol jártál, de soha többet ne menj oda vissza.
én nem vagyok kisker, én nem fogok ilyet eladni neked sose. azt tudom megmondani, hogy ha bemész egy JOBB boltba, akkor azok tudnak-e neked segíteni. (azaz itt nagyker szinten van-e készlet)

van készleten ofkorsz
rendeld meg valamelyik boltban, párszáz forintos tétel.

Üdv... :)

Hol ez a nagyker... ?:(

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

te , olyan is van ám, hogy az alkatrész egy helyben van és a kés forog ;)

Persze, vertikáleszterga, vagy karusszel, vagy mi...Dolgoztam is már olyannal. Csak nem egy átlagos mûhelyben....:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
biztos olvassa a fórumot :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

merxi

merxi

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Mielõtt így láttatlanban leírjátok azt a boltot, azért itt is elég sokáig tartott rájönni, hogy mit is akart valójában.

Valóban nehezen tudtam elmagyarázni,(ezért bocs) de a boltban ott volt az eladó kezében a váz a középagy meg a
hajtómû is.
Na de most telefonált, még is van valamiféle megoldás délután nézzek be.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mielõtt így láttatlanban leírjátok azt a boltot, azért itt is elég sokáig tartott rájönni, hogy mit is akart valójában.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Futaraknál erre aszondják hogy "köszivagyok."
Azért remélem nem 5ezer ft lesz...Megköszönném ha beírnád holnap hogy van-e készleten :)

van ilyen cikk nálunk készleten, de röhögni fogsz, javasolt kisker 3190 HUF

Nem akartok megérteni,...... olasz menetes középagyam van, de az nem jó mert a vázam angol menetes ezért keresek valamilyen megoldást
egy kerékpáros szaküzletben mondták nem tudnak segíteni mert nem lehet olyat rendelni, ezért gondoltam az esztergályos megoldásra.
Ha nálad lehet ilyet kapni akkor holnap keresni foglak esetleg ebben az ügyben.

nem tudom hol jártál, de soha többet ne menj oda vissza.
én nem vagyok kisker, én nem fogok ilyet eladni neked sose. azt tudom megmondani, hogy ha bemész egy JOBB boltba, akkor azok tudnak-e neked segíteni. (azaz itt nagyker szinten van-e készlet)

Errõl eszembejutott valami... Ránéznél, hogy az Y1F316000 jelû kis gyûrû van-e raktáron? Mivel elég generikus alkatrész, az lenne a tippem hogy kell legyen. Nem tudom eleve hogy a hajtómûhöz vagy a középcsapágyhoz kellett-e volna kapnom, a lényeg hogy nem kaptam... Felteszem ez a hiányosság is hátrányosan érintette a fiatalon elpusztult középcsapimat.

van készleten ofkorsz
rendeld meg valamelyik boltban, párszáz forintos tétel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Vázba menetet nem fog senki esztergálni, mivel azt csak forgástestekkel lehet végrehajtani. Persze a középcsapágyház az az, de a vázzal együtt már kevésbé. Vagy kell egy bazinagy eszterga. Ez nem flegmázás, még mielõtt valami Troll félreértené, csak magyarázat....]

te , olyan is van ám, hogy az alkatrész egy helyben van és a kés forog ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Nem akartok megérteni,...... olasz menetes középagyam van, de az nem jó mert a vázam angol menetes ezért keresek valamilyen megoldást
egy kerékpáros szaküzletben mondták nem tudnak segíteni mert nem lehet olyat rendelni, ezért gondoltam az esztergályos megoldásra.

Az angol menetes manapság a legelterjedtebb. Vagyis a szaküzlet valamit félreértett, vagy szimplán nem szaküzlet. Esetleg régebbi GT vázad van, 73-as középcsapágyházzal? Ahoz esetleg esztergálni kell, de ott is csak egy vállat kell leszedni a monoblokkról-hogy be lehessen rakni pontosan középre- amit ezek szerint már van, bárhol, sok tengelyhossz-variációban (mérd meg azt is!), olcsón.--> shimano, bike+,zoggie, egyéb.

Szóval amit mérj meg (akár egy vonalzóval): középcsapágyház-szélesség (68,70 vagy 73 mm); jelenlegi tengely hossza.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

elmondom hogy zajlik:
elmész ide:
Shimano TechDocs
kikeresed a cikkszámát (jelen esetben 1TJ9801) ami ha nem Y-nal kezdõdik, akkor eléraksz egy Y-t mögé meg egy nullát (Y1TJ98010) és beírod ide a fórumba, hogy ezt keresed. (vagy felhivod a céget, publikus a számunk)
én ezt a cikket megsasolom a rendszerünkben, ha nincs, akkor megnézem van-e alternativája, ha nincs, akkor megnézem van-e a németeknek és megrendeljük, ha nincs, akkor szopóka-nyalóka, keresel más megoldást.
jelen esetben van ilyen a németeknek, besétálsz valahova, megrendeled, vársz ~2 hetet és örülsz.
(azt nem tudom megmondani, van-e ilyenünk készleten, vagy bármi, ami helyettesíti, azt csak holnap - ergo lehet nem kell várni a 2 hetet sem)

Errõl eszembejutott valami... Ránéznél, hogy az Y1F316000 jelû kis gyûrû van-e raktáron? Mivel elég generikus alkatrész, az lenne a tippem hogy kell legyen. Nem tudom eleve hogy a hajtómûhöz vagy a középcsapágyhoz kellett-e volna kapnom, a lényeg hogy nem kaptam... Felteszem ez a hiányosság is hátrányosan érintette a fiatalon elpusztult középcsapimat.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
de már leírtam... az olasz monoblokk 70mm széles, az angol 68mm (és a többi).
angol menetes monoblokkot kemény 1800Ft-tól kapsz Shimanot.

merxi

merxi

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Baszki. Add el, vegyél belevalót. Vagy cserélj. Miért nem az egyszerûbbik végét fogod meg?

OK......kösz.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Baszki. Add el, vegyél belevalót. Vagy cserélj. Miért nem az egyszerûbbik végét fogod meg?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

merxi

merxi

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

nem lehet se a monoblokkon se a vázban a menetet "megfordítani"
van olasz középrész mindenbõl (négyszöges, octás, és hollowtech II nálunk tuti van nagyker szinten, de szvsz a shimano által nem gyártott isis-esból is kapni olaszt) tessék azt használni

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

elmondom hogy zajlik:
elmész ide:
Shimano TechDocs

Futaraknál erre aszondják hogy "köszivagyok."
Azért remélem nem 5ezer ft lesz...Megköszönném ha beírnád holnap hogy van-e készleten :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hol? Ölnék érte. Sehol sem találtam még, CRC-n is néztem, bike-components-en is. Boltban sincs. Van egy 6500-as ultegra hajtókarom, és hozzá való monoblokkom is (szintén 6500-as széria), de nincs hozzá csésze...

Azt mondod kiskeren keresztül tudnék szerezni tõletek?

elmondom hogy zajlik:
elmész ide:
Shimano TechDocs

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

miért kell kiváltani?
lehet kapni a legtöbbhöz...

Hol? Ölnék érte. Sehol sem találtam még, CRC-n is néztem, bike-components-en is. Boltban sincs. Van egy 6500-as ultegra hajtókarom, és hozzá való monoblokkom is (szintén 6500-as széria), de nincs hozzá csésze...

Azt mondod kiskeren keresztül tudnék szerezni tõletek?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nyilván nem a vázba akarok menetet vágatni, hanem arra gondoltam, hogy az oktolinkes középtengely csapágyházán lévõ olasz menetet
esetleg átlehetne vágni angol menetesre mivel azt vastagabbnak látom mint a vázba lévõ menetet, de ha azt mondjátok, hogy lehet
ilyet kapni boltban akkor nyilván megveszem.
Kezdõ vagyok azért értetlenkedem.

nem lehet se a monoblokkon se a vázban a menetet "megfordítani"
van olasz középrész mindenbõl (négyszöges, octás, és hollowtech II nálunk tuti van nagyker szinten, de szvsz a shimano által nem gyártott isis-esból is kapni olaszt) tessék azt használni