Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

En az ezust szinuvel is pont igy csinalom :)

sőt, ha nincs vaksötét, még a shimano stifttel is megoldható a dolog :) s

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ha tudsz vegyél arany színűt, egyszerűbb vele a lánc olajozása, onnan kezded, és odáig csepegtetsz.

En az ezust szinuvel is pont igy csinalom :)
  • Vejne kedveli ezt

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Megpróbálom.

Ha tudsz vegyél arany színűt, egyszerűbb vele a lánc olajozása, onnan kezded, és odáig csepegtetsz.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Megpróbálom.

Én csináltam már ilyet Sram lánccal. Nagyon megszorult az egyik szem, sehogy nem volt az igazi, betettem egy patentszemet és még sokáig működött.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Megpróbálom.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Van már Shimano patent szem is, akkor az úgy már nem is sufni tuning :)

Én is használnám még tovább. 

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Ha csak egy szem nyilt szet es jo a lanc, miert nem raksz be egy kmc patent szemet? Csak kerdes, kicsit sufni tuning, de + x ezer km az meg jopar tekeres, egy probat megerhet.

A HG601 láncom 2800 km után szétnyílt. Szerencsém volt mert nem teljesen, azt vettem észre hogy az első tányéron ugrik a lánc. Még össze tudtam nyomni. Hazaértem vele. Ezt most kukázom. Rakom fel a tartalék HG701-et.

Elkopva nincs a Shimano kopásmérő szerint. Még mehetett volna legalább ennyit.

Mit érdemes venni? Maradjak a Shimano láncoknál vagy váltsak másra?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Marad a Shimano. Van most kettő HG701 tartalékban.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Vagy maradj shimanon, vagy vegyél Chorust. Szerintem.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
A HG601 láncom 2800 km után szétnyílt. Szerencsém volt mert nem teljesen, azt vettem észre hogy az első tányéron ugrik a lánc. Még össze tudtam nyomni. Hazaértem vele. Ezt most kukázom. Rakom fel a tartalék HG701-et.

Elkopva nincs a Shimano kopásmérő szerint. Még mehetett volna legalább ennyit.

Mit érdemes venni? Maradjak a Shimano láncoknál vagy váltsak másra?

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

https://rover.ebay.c...tm/263693639386
Ez mókás. Adapterrel akár 30 t tányérra is lemehetsz. Tudom hogy működik, már volt ilyenem 130 bcd 50-36. Néha van, hogy doval kiarusit és 0.99 USD indulóarral tudsz licitálni. Vettem pár garnitúra tányért, ilyen 2500 és 4500 közti árakon, aztán ment mind apróra. Egyik sem volt meg 2 nap múlva... amennyiért adtam, nem csoda

Mi a legynagyobb különbsêg amit a red vàltó elvàlt?52-34?vagy az nem megy?csak 52-36?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Igazad van,36t van rajta,110 bcd van ràírva,de lehet akk inkàbb hàtul kéne 28 fölé

https://rover.ebay.c...tm/263693639386

Ez mókás. Adapterrel akár 30 t tányérra is lemehetsz. Tudom hogy működik, már volt ilyenem 130 bcd 50-36. Néha van, hogy doval kiarusit és 0.99 USD indulóarral tudsz licitálni. Vettem pár garnitúra tányért, ilyen 2500 és 4500 közti árakon, aztán ment mind apróra. Egyik sem volt meg 2 nap múlva... 😉 amennyiért adtam, nem csoda

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás

Kábé 4-5 ezer ft egy új 110 es otcsavaros kistanyer. Miért vennél használtat? Az 52-34 óriás ugrás. Kevésbé drasztikus lehet a 36t.

Biztos vagy benne, hogy 110 es a hajtokarod? Ált nincs 52-39 gyárilag azokon, bár tudom, hogy kap az ember külön.

Kábé 4-5 ezer ft egy új 110 es otcsavaros kistanyer. Miért vennél használtat? Az 52-34 óriás ugrás. Kevésbé drasztikus lehet a 36t. Biztos vagy benne, hogy 110 es a hajtokarod? Ált nincs 52-39 gyárilag azokon, bár tudom, hogy kap az ember külön.

Igazad van,36t van rajta,110 bcd van ràírva,de lehet akk inkàbb hàtul kéne 28 fölé

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Hello!
Nyàron mennék az alpokba,és elöl 39/52es sram red hajtóművem van ez oda nem lesz jó,Kérdezném hogy cserélhető-e 34-es tànyérra a kistànyér,a vàltó elvàltja a 52-34et?Hol tudnék 110mm es lyukkörrel rendelkező hasznàlt tànyért venni

Kábé 4-5 ezer ft egy új 110 es otcsavaros kistanyer. Miért vennél használtat? Az 52-34 óriás ugrás. Kevésbé drasztikus lehet a 36t.

Biztos vagy benne, hogy 110 es a hajtokarod? Ált nincs 52-39 gyárilag azokon, bár tudom, hogy kap az ember külön.

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Hello!
Nyàron mennék az alpokba,és elöl 39/52es sram red hajtóművem van ez oda nem lesz jó,Kérdezném hogy cserélhető-e 34-es tànyérra a kistànyér,a vàltó elvàltja a 52-34et?Hol tudnék 110mm es lyukkörrel rendelkező hasznàlt tànyért venni

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

11-50 MX80-at használok slx váltóval és xt lánccal. Működik, de nem tökéletes, ahogy a review-ból is kiderül. Veszi az 50-et simán, de középtájon lefelé kicsit gondolkodik, vissza kell vennem a terhelésből. Egész lent viszont van hogy kettőt vált lefelé, de korrigálja magát. Maga az 1x elv bejött, de nem vagyok maradéktalanul elégedett, főleg úgy, hogy a váltás 3x10-ről 1x11-re 100 ezer fölött volt. Mai eszemmel már kivárnám a shimano 1x12-t.

szak módosította - 2018. május 06. - 11:41

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

singletrackworld.com/2018/04/exclusive-new-1x12-drivetrain-from-sunrace/

12-es Sunrace valto, ami mukodik 11-es Shimanoval is? Bar a 12-es Eagle is jol mukodik 11-es valtokarral es sorral: singletrackworld.com/2018/02/need-more-range-on-your-1x11-drivetrain-we-review-the-enormous-11-50t-mx80-cassette-from-sunrace/

Szepen osszelopkodtak a sramtol es shimanotol a hatsovaltot, amit inkabb vicces, mint hogy bannam, bar a rugoero allitas kar, hogy kimaradt. Az ara is kisse sok lett, remelem, hogy lesz alu valtozat is. Az is tetszik, hogy lemasoltak a shimano dual release valtokart, igy eleg csak nagyujjal nyomogatni, es hogy haromfele rogzitesu a bilincs.

kazetta meg lánc van itthon is majd egy éve.

váltókarból viszont valószínű csak 1félét hoznak európai  piacra

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
DSC00679-730x487.jpg

singletrackworld.com/2018/04/exclusive-new-1x12-drivetrain-from-sunrace/

12-es Sunrace valto, ami mukodik 11-es Shimanoval is? Bar a 12-es Eagle is jol mukodik 11-es valtokarral es sorral: singletrackworld.com/2018/02/need-more-range-on-your-1x11-drivetrain-we-review-the-enormous-11-50t-mx80-cassette-from-sunrace/

Szepen osszelopkodtak a sramtol es shimanotol a hatsovaltot, amit inkabb vicces, mint hogy bannam, bar a rugoero allitas kar, hogy kimaradt. Az ara is kisse sok lett, remelem, hogy lesz alu valtozat is. Az is tetszik, hogy lemasoltak a shimano dual release valtokart, igy eleg csak nagyujjal nyomogatni, es hogy haromfele rogzitesu a bilincs.

blash módosította - 2018. május 05. - 14:37

• Procolus kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tigger, ezek között a színükön kívül van érdemi eltérés? pl tartósabb a fekete azért mert fekete, pl? 

https://bikelogistic...-fogaskereksor/

Köszi! 

tudzommal és a tapasztalatok szerint nincs

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Tigger, ezek között a színükön kívül van érdemi eltérés? pl tartósabb a fekete azért mert fekete, pl? 

https://bikelogistic...-fogaskereksor/

Köszi!