Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Lehet.
Szerinted mért fáj a térdem?
Hasonló kategóriájú kérdés
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Zoleee93

Zoleee93

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok! Nekem egy Caprine x-onlee m van 2009-es. És szerintetek mitõl lehet az, ha erõsebben megtekerem, vagy egyszerûen csak felállok a pedálokra, akkor egy elég "szép" recsegõ hangot hallok. Csapágy?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

mennyit bírnak az xt tányérjai?

ha nem sarazol sokat és "állat" módon 10K-t biztos. de inkább többet. és ez még a régi kóposnak tartott, elsõ htII-es xt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Pontosan nem tudom mivel eddig még csak használtat vettem az újra sajnáltam a pénzt a nagy tányér "csak" 17000ft a sarat ez sem szereti én viszont igen akárcsak a Bikemag aprót Használtan a komplett hajtómûvet 14000ft-ért vettem majd 4000ft-ért 3 Lx tányért most 7500ft ért a 3 gyakorlatilag új 770-es tányért és 11500 ért 3 középcsapágyat ez így összesen kevesebb mint az XT hajtómû szuper akciós ára:)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Vegyél használtan az apróból én mióta meg van az xt 760-as hajtómûvem azóta nem vettem rá új tányérokat az XT nagytányér valami 20k viszont itt az apróban 7500-ért vettem 3 ép hogy karcos 770-es tányért ebbõl a nagytányér még a láncot se látta a kis tányéron pedig csak egy kis olaj volt és 3 db 3mm-es karc

mennyit bírnak az xt tányérjai?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Egy Shimano XT M760-as hajtókarra mennyibõl jönne ki három új tányér? Ez lenne olcsóbb variáns vagy egy új SLX hajtómû? Utóbbi ugye kijön szállítással együtt kb. száz euróból külföldi webshopból való rendelés esetén. Sajnos a tányérok között nem tudok kiigazodni, ezért fordulok a segítségetekhez. Köszönöm elõre is a válaszokat.

Vegyél használtan az apróból én mióta meg van az xt 760-as hajtómûvem azóta nem vettem rá új tányérokat az XT nagytányér valami 20k viszont itt az apróban 7500-ért vettem 3 ép hogy karcos 770-es tányért ebbõl a nagytányér még a láncot se látta a kis tányéron pedig csak egy kis olaj volt és 3 db 3mm-es karc

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Van egy FCM581es hajtókarom, a gyári 32es tányérral használom, csupán egy sebességgel. A láncvonal jobban kijönne, ha felülre tenném a tányért, nem pedig középre és ha megfordítanám, akkor jobban felfeküdne. Lehet gond belõle, ha így (fordítva) használom?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Egy Shimano XT M760-as hajtókarra mennyibõl jönne ki három új tányér? Ez lenne olcsóbb variáns vagy egy új SLX hajtómû? Utóbbi ugye kijön szállítással együtt kb. száz euróból külföldi webshopból való rendelés esetén. Sajnos a tányérok között nem tudok kiigazodni, ezért fordulok a segítségetekhez. Köszönöm elõre is a válaszokat.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mennyivel jobb az integrált hajtómû?

mervebb, de mindenképpen egyszerûbb a szerelése, karbantartása (és a minõségi csapágy talán már olcsóbb is)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Merevebb.

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Mennyivel jobb az integrált hajtómû?

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Shimano: 9000-Ft,
Truvativ: 10000-Ft.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Akkor már inkább az octalink-est.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mennyi az a jó ár?

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
De ha ezek közül kellene választanom, most ez van "jóárasítva".
Az integrált jóval drágább.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, az alábbi hajtómûvek közül melyiket érdemes választani országútihoz:
- Truvativ Touro 2.0 / Tengelytípus: Power Spline /,
vagy
- Shimano 105 FC-5501 / Tengelytípus: Octalink /.

Segítségeteket elõre is köszönöm.

Én a helyedben integrált tengelyes hajtómûvet vennék.

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, az alábbi hajtómûvek közül melyiket érdemes választani országútihoz:
- Truvativ Touro 2.0 / Tengelytípus: Power Spline /,
vagy
- Shimano 105 FC-5501 / Tengelytípus: Octalink /.

Segítségeteket elõre is köszönöm.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Remélem azért nem kell még cserélni a sort(XT), mert még csak 4000km van benne. Örülnék ha még ezt a láncot kibírná.
"Ride today, heal tomorrow"

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ha a láncnyúlásmérõ szerint a láncom a 0.75-be bele esik, de az 1-esbe még nem akkor már érdemes kicserélni a láncot, hogy ne kopjon a fogaskoszorú?
2000km van a láncban(LX).

Így van.
Most még az új lánc valószínûleg nem fog ugrani a lánckeréksoron, de ha tovább használod és az 1-es is beleesik, akkor azzal együtt kell cserélned.
Failure is always an option.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Ha a láncnyúlásmérõ szerint a láncom a 0.75-be bele esik, de az 1-esbe még nem akkor már érdemes kicserélni a láncot, hogy ne kopjon a fogaskoszorú?
2000km van a láncban(LX).
"Ride today, heal tomorrow"