Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

erre senki semmit? lancvonal magusok?

Sajnos ez ilyen.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Adott egy lx 3 tanyeros integralt hajtomu elol, hatul egy 9-es lx fogaskoszoru deore agyon. A hajtomu kozepso lanctanyerjanak hatul nem az 5-os (kozepso) fogaskerekkel kellene egyvonalban lennie? Nezegetve ugy tunik, hogy a 6-ossal van egyvonalban, mig a kistanyer a 4-essel, a nagy pedig a 8-assal. Igy van rendben vagy vmi nem stimmel?

erre senki semmit? lancvonal magusok?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Melyiket ajánljátok? Esetleg Shimano? A keret maximum 25000 Ft.

Shimano FC-M545, ha éppen van elérhetõ valamelyik webshopban (Shimano Non-Series (FC-M545) hajtómû - én ebike-on vettem egyet pár hónapja, 25k alatti áron), ha ledobálod róla a 22-es tányért és a bg-t, akkor talán meg is felelhet (+új, rövidebb csavarok vagy alátét a bash hiánya miatt).

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Bár nem tudom mióta van fent az új láncod, lehet egy kicsit össze kellene kopniuk. Nekem is ez volt a probléma, de szerencsére megszûnt.
"Ride today, heal tomorrow"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hello!

Van egy HG50/9 fogaskeréksorom, ahol a leggyakrabban használt 2 fogaskeréken ugrik az új lánc. Tehát elvileg elég lenne azt a két fogaskereket cserélni mivel a többi teljesen újszerû.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e venni külön fogaskereket hozzá vagy csak a komplett kazetta kapható?
Rákerestem de nem találtam ilyet. Gondoltam azért megkérdezem, hátha...

Nézz körül az apróban, adj fel hirdetést használt fogaskoszorúra vagy érdeklõdj kerékpár üzletekben. Nekem is van itthon jónéhány használaton kívüli fogaskoszorú, bár megválni nem fogok tõlük, mert most fedeztem fel a kombinálhatóság lehetõségét és így fel tudom használni õket.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
szvsz mindegy amelyik jobban tetszik.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Hairy Potter

Hairy Potter

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Csak kompletten lehet venni, de ha sort cserélsz akkor láncot is kell!

Láncot már cseréltem, azután kezdett ugrálni.
Sorból melyik a jobb választás: Shimano HG-50 (5.000,-) vagy Sram PG-950 (6.700,-)?

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Szerintetek a Truvativ Ruktion Howitzer kart + hozzávaló Howitzer XR monoblokkot mennyiért hirdessem meg ami reális ár? A városi bicómon volt szóval nem ugrabugráltam vele, ennek megfelelõen nincs is semmi baja.

Köszi.
Üdv

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Csak kompletten lehet venni, de ha sort cserélsz akkor láncot is kell!

Hairy Potter

Hairy Potter

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Hello!

Van egy HG50/9 fogaskeréksorom, ahol a leggyakrabban használt 2 fogaskeréken ugrik az új lánc. Tehát elvileg elég lenne azt a két fogaskereket cserélni mivel a többi teljesen újszerû.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e venni külön fogaskereket hozzá vagy csak a komplett kazetta kapható?
Rákerestem de nem találtam ilyet. Gondoltam azért megkérdezem, hátha...

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Itt mindent megtudsz.

Park Tool Co. » ParkTool Blog

Fú ez nagyon jó kis oldal, köszi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!

Szétment a Hussefelt hajtásom Isis Drive-os monoblokkal együtt. Hosszú sztori, a lényeg, hogy berohadt a csavar, mert a szervízben spóroltak a zsírral.

Tehát új hajtókart kéne vennem. A felhasználási terültet városi szaladgálás, ugratás (pl. Király-domb és hasonlók), minimális DH.
Integráltban gondolkodom és egy lánctányéros megoldásban. Dirt bicóba lesz 8 sebességes hátsó váltóval.
Amiket eddig kinéztem:

- Bts HC pro integrált
- Truvativ Ruktion vagy Hussefelt Howitzer (tudom, hogy nem integrált)

Attól hogy spóroltak a zsírral még nem megy tönkre legfeljebb rá lehet fogni, attól viszont igen ha nincs megfelelõen karbantartva.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Tud valaki olyan láncolajat ami a felvitel után olyan ragacsos, zsírszerû? A vadi új shimano lánc is ilyen ragacsos volt. A TF2 eléggé híg, kb 80-100 km-t bír ki és utána eléggé zajos lesz a lánc...

motorra való láncolajok (folyékony zsír)

én is ilyet használok (HAFA, de ilyet nem kapni itthon), szerintem elég jó

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Tud valaki olyan láncolajat ami a felvitel után olyan ragacsos, zsírszerû? A vadi új shimano lánc is ilyen ragacsos volt. A TF2 eléggé híg, kb 80-100 km-t bír ki és utána eléggé zajos lesz a lánc...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
tessék, ~25ezer. Shimano SLX Kurbelgarnitur FC-M665 Hollowtech II - BIKE-COMPONENTS.DE
próbálj beszállni egy rendelésbe ha van éppen.

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!

Szétment a Hussefelt hajtásom Isis Drive-os monoblokkal együtt. Hosszú sztori, a lényeg, hogy berohadt a csavar, mert a szervízben spóroltak a zsírral.

Tehát új hajtókart kéne vennem. A felhasználási terültet városi szaladgálás, ugratás (pl. Király-domb és hasonlók), minimális DH.
Integráltban gondolkodom és egy lánctányéros megoldásban. Dirt bicóba lesz 8 sebességes hátsó váltóval.
Amiket eddig kinéztem:

- Bts HC pro integrált
- Truvativ Ruktion vagy Hussefelt Howitzer (tudom, hogy nem integrált)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

A mostani Truvativ Howitzer hajtómûvemet és monoblokkomat szeretném kicserélni egy XT intrgráltra. Milyen szerszámok kellenek nekem ehhez?
Van egy hajtókarlehúzóm, nem tudom ez jó-e a truvativhoz a hajtókart lehúzni, ha igen akkor kéne szerszám a truva monoblokk kihajtásához, és az xt behajtásához, tudtok segíteni ezekhez pontosan milyen szerszámra van szükségem, és azt hol tudok beszerezni (lehetõleg minél olcsóbban és lehetõleg még ma :))? Meg hogy kell-e figyelnem valamire a szerelés során.

Köszi!
Üdv

Itt mindent megtudsz.

Park Tool Co. » ParkTool Blog

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Adott egy lx 3 tanyeros integralt hajtomu elol, hatul egy 9-es lx fogaskoszoru deore agyon. A hajtomu kozepso lanctanyerjanak hatul nem az 5-os (kozepso) fogaskerekkel kellene egyvonalban lennie? Nezegetve ugy tunik, hogy a 6-ossal van egyvonalban, mig a kistanyer a 4-essel, a nagy pedig a 8-assal. Igy van rendben vagy vmi nem stimmel?

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Az orokzold ki mennyit megy egy lanccal tema. A saras-homokos csiszolopasztaban hasznalat drasztikusan lecsokkenti az elettartamat az biztos, de emellett sztem nagyon fontos, hogy mennyire hasznalod keresztben a lancot es mennyit gyotrod elol valtassal. Az elso valto kuldi szet sztem leginkabb a lancot, foleg terhelesnel.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok!

A mostani Truvativ Howitzer hajtómûvemet és monoblokkomat szeretném kicserélni egy XT intrgráltra. Milyen szerszámok kellenek nekem ehhez?
Van egy hajtókarlehúzóm, nem tudom ez jó-e a truvativhoz a hajtókart lehúzni, ha igen akkor kéne szerszám a truva monoblokk kihajtásához, és az xt behajtásához, tudtok segíteni ezekhez pontosan milyen szerszámra van szükségem, és azt hol tudok beszerezni (lehetõleg minél olcsóbban és lehetõleg még ma :))? Meg hogy kell-e figyelnem valamire a szerelés során.

Köszi!
Üdv