Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Ok, köszönöm még egyszer a segítséget.

A tegnapi vagy a mai apróban hirdetett valaki octás monoblokkot.Érdemes megnézni, gondolom olcsóbb, mint boltban.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Ok, köszönöm még egyszer a segítséget.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A váltóval? Igazából semmi, kicsit kopott, meg retró, de heteshez való, 42-es tányérhoz. Mûködne vele?

Igen, simán. Felesleges lecserélni.

Nevében is benne van, hogy nem szerelhetõ, nem állítható. Kuka, csere.

Akkor ami szerelhetõ az nem monoblokk? :) Mert van egy-két négyszöges shimano amiben kónuszok vannak és darabokra szedhetõ, talán L28 a neve és a nem shimano ipari csapágyas négyszöges monoblokkok többségérõl is le lehet ütni a csapágyat és újat tenni bele.

A sebesség mindent megold.

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
A tengely a monoban... A kar kb. rágyógyult a tengelyre, néztem a vázat, abban is stabil, egyedül a tengely mozog a monoblokkban :S
"When you walk through a storm, hold your head up high.." - na honnan idéztem??? (kulcsszó: loopreviL)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
...vagy ami még lehetséges, hogy a kar a monoblokkon? :) Tuti azt húznám meg elõször.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Még mindig kérdés hogy a tengely kottyan a mono-ban, vagy a mono a vázban. Elsõ körben próbáld meghúzni, ahogy zezo mondta...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
köszi a válaszokat, ettõl féltem én is... :S Asszem beszerzek egy normálisat. Szerintetek melyiket érdemes? Amúgy normális, hogy ennyi idõ után már kotyog a cucc? :S
"When you walk through a storm, hold your head up high.." - na honnan idéztem??? (kulcsszó: loopreviL)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nevében is benne van, hogy nem szerelhetõ, nem állítható. Kuka, csere.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Meghúzod oszt jól van 99%
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

lacix86

lacix86

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!
Egy apró és rövid kérdésem van:
Octalinkes hajtókarom van, BB-ES25-ös monoblokkal (tudom, a leggagyibb octalinkes cucc). másfél éves a cucc, kb. 4-5.000km van benne, vegyes túra-város-xc felhasználással. 3 hete vettem észre, hogy a monoblokk kotyog, a tányérok kb. 2mm-t mozognak el oldalirányba. Elég zavaró, csak még nem kaptam szét monoblokkot, szerintetek érdemes megpróbálni nekem megcsinálni, vigyem szervizbe (egyáltalán lehet-e vele valamit csinálni), vagy inkább kuka...

Elõre is köszi a választ!
üdv
Lacix86

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
le kell szabályozni a végállítókkal, és lesz egy holtfokozatod a karon.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
A váltóval? Igazából semmi, kicsit kopott, meg retró, de heteshez való, 42-es tányérhoz. Mûködne vele?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

28.6-os kellene, felsõ húzású, és nem ártana ha elférne a HG-50-es lánc.

A 28,6 annyira nem számít, mert lehet hozzá adaptert kapni, de a HG-50 már gondolt jelent. Valamilyen 8-as rendszerhez való monti váltó kellene vagy veszel egy 9-est és kicsit meghajlítgatod fogóval :). Egyébként a mostanival mi a baj?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
28.6-os kellene, felsõ húzású, és nem ártana ha elférne a HG-50-es lánc.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elsõ váltóból milyen kellene? Mindegy , vagy minél kisebb tányérhoz való?

Mindegy, valamilyen montihoz valót nézzél. A legjobb az egy kéttányérhoz való slx lenne.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Elsõ váltóból milyen kellene? Mindegy , vagy minél kisebb tányérhoz való?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na igen...:) Ez is igaz, a lényeg, hogy akkor mûködõképes a dolog. Köszönöm szépen a segítséget!

Szívesen. Én is ilyen átszerelt hajtómûveket használok.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Na igen...:) Ez is igaz, a lényeg, hogy akkor mûködõképes a dolog. Köszönöm szépen a segítséget!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A mostani igazi retro, fc-mc11. Régi alivio. Hátul 7-es 12-21-es sor. 26-os kerék, slick gumik. Nagyrészt síkon tekerek, de néha jános hegyre is megyek pl, csak aszfalton. Nem annyira rossz ez a mostani, de a 34 kicsit kevés a 42 kicsit sok... Ezért gondoltam ilyesmi megoldásra, a monti hajtómûvek általában 22-32-44 az csak rosszabb lenne, esetleg orászgúti, de azon meg a nagyot az életben nem használnám.

Igazából erre van az elsõ váltó, amikor kevés 34 akkor váltasz 42-re. :)
Teljesen jó lehet neked amit kitaláltál.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
A mostani igazi retro, fc-mc11. Régi alivio. Hátul 7-es 12-21-es sor. 26-os kerék, slick gumik. Nagyrészt síkon tekerek, de néha jános hegyre is megyek pl, csak aszfalton. Nem annyira rossz ez a mostani, de a 34 kicsit kevés a 42 kicsit sok... Ezért gondoltam ilyesmi megoldásra, a monti hajtómûvek általában 22-32-44 az csak rosszabb lenne, esetleg orászgúti, de azon meg a nagyot az életben nem használnám.