Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

én 26-os kerékméret mellett 32-11-el simán tartom a 35-36 km/h-t, nálam még a 44-es tányér sincs használva, maximum lejtõn vagy erõs hátszélben :)

Miért nem használsz 44-15öt? ugyanaz a 2.9-es áttétel. Úgy tudom a lánc kevésbé kopik ha nagyobb átmérõn fordul, meg talán a 32es tányér se kopna el olyan hamar.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
deore/deore lx fogassor csak egyben cserelheto, nem lehet a fogaskerekeket kulon, ugye?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

..Meggyõztél!, marad az 50-es. Hátul 11 a legkisebb. :-))

én 26-os kerékméret mellett 32-11-el simán tartom a 35-36 km/h-t, nálam még a 44-es tányér sincs használva, maximum lejtõn vagy erõs hátszélben :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Kicsit számoltam neked, de lehet el rontottam, jó lenne ha valaki vissza igazolná. Szóval a legnagyobb lánc tányér 50, hátul a legkisebb 13 vagy 12. Átlagos 622-25-ös kerékmérettel számolva 50/13 80-as pedálfordulattal 39.35 km/h 90-esel 44.27 km/h 100-asal 49.19 km/h 50/12 vel ugyan ez 42.73 km/h 48.07 km/h 53.41 km/h adódik.

..Meggyõztél!, marad az 50-es. Hátul 11 a legkisebb. :-))

Ridley Noah Fast 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Igazából nemtom, idáig trekkingel nyomultam és nemrég tettem szert egy outira, amin az ominózus "turista pakk" van. Egyszerûen élvezem, h a 22-25 ös turista tempóról átváltottam egy kényelmes 30-ra. De!, ha esetleg az elsõ hajtómûvet kicserélném nagyobbra akkor nagyobb lenne speed. :-) igazán csak ennyi. De most nézem, h jobban járok, ha nem a tányérokat cserélgetem, hanem a komplett hajtómûvet. Persze bukok valamennyit így is, de talán 35-40 körül elviszik a kompakt Sram Rival-t és akkor már kb. 1 húszassal megtoldva veszek egy nagy pizzát. Szerinted?

Kicsit számoltam neked, de lehet el rontottam, jó lenne ha valaki vissza igazolná. Szóval a legnagyobb lánc tányér 50, hátul a legkisebb 13 vagy 12. Átlagos 622-25-ös kerékmérettel számolva 50/13 80-as pedálfordulattal 39.35 km/h 90-esel 44.27 km/h 100-asal 49.19 km/h 50/12 vel ugyan ez 42.73 km/h 48.07 km/h 53.41 km/h adódik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a turista csak vicc volt ...

amúgy -csak kiváncsiság - hova nem elég az 50 ?

Sok helyre. Egyébként inkább kinek.

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Igazából nemtom, idáig trekkingel nyomultam és nemrég tettem szert egy outira, amin az ominózus "turista pakk" van. Egyszerûen élvezem, h a 22-25 ös turista tempóról átváltottam egy kényelmes 30-ra. De!, ha esetleg az elsõ hajtómûvet kicserélném nagyobbra akkor nagyobb lenne speed. :-) igazán csak ennyi. De most nézem, h jobban járok, ha nem a tányérokat cserélgetem, hanem a komplett hajtómûvet. Persze bukok valamennyit így is, de talán 35-40 körül elviszik a kompakt Sram Rival-t és akkor már kb. 1 húszassal megtoldva veszek egy nagy pizzát. Szerinted?

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Köszi!!, sajnos az lesz az. Mármint kompakt. De úgy látom a katalógusban van 110-es lyukkörhöz 52-es pizza. Most biztos, meglesz a véleményetek rólam, nekem az outin egy ilyen hajtómû van (kompakt 50-34) de sehogy sehogy sem sikerült megmérni, a vonalzóval láttam, h a 130 nagy. De így már világos. Most már csak az a kérdés, h vajon hol lehetne vásárolni nagyobb tányérokat a hajtómûre?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Köszi!!, sajnos az lesz az. Mármint kompakt. De úgy látom a katalógusban van 110-es lyukkörhöz 52-es pizza. Most biztos, meglesz a véleményetek rólam, nekem az outin egy ilyen hajtómû van (kompakt 50-34) de sehogy sehogy sem sikerült megmérni, a vonalzóval láttam, h a 130 nagy. De így már világos. Most már csak az a kérdés, h vajon hol lehetne vásárolni nagyobb tányérokat a hajtómûre?

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
a ahmû

a jellemzõen túristáknak :) kitalált 2 tányéros de kisebb tányérokkal szerelt (jellmzõen 50/34 és 48/34 pl) hmûvek a kompaktok amiknek asszem pont a kisebb kis pizza miatt kellett a 110-es lukkör

a hagyományosak meg 130 asok

ott a 17-18 oldalon ott vannak a tányérok meg a lukköreik

http://www.sram.com/...b_spc_rev_c.pdf
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Attól függ, hogy kompakt vagy nem...

...mire gondolsz?

Ridley Noah Fast 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Attól függ, hogy kompakt vagy nem...

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
...hát valszeg 110-es lesz.

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

130mm

köszönöm!!

Ridley Noah Fast 

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
130mm

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!
Tudja valaki, h a Sram Rival hajtómûnek mekkora a lyukköre?

thx!

Ridley Noah Fast 

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Deore xt 0 km hajtómû
Sram PC-850 lánc
Sram PG-850 fogsor
Alivio váltó (8 seb)
Full tiszta lánc, váltó görgök, lánc frissen olajozva.
váltás rendben, de 7-8 sebességnél rezonál "elég hangosan".
Azt bevallom ezt a két sebességet fokozatot nagyon ritkán használtam.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

igen újnak mondható a fogsorban kb pár száz km van, a lánc kicsit régebbi de nincs benne sokkal több km.

Én is tapasztaltam hasonlót, apró vibrációt ilyen áttátelnél. Nekem egy valami szérián kívüli (alivo-deore közötti) octás hajtómûvem van, hg40 lánc, és azt hiszem hg50es alivio 8as sor.

Nálam minden új volt. A 11es fogaskerékre nincsen sok olajos sár rárakódva?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás

Ha jól van beállítva mindkét váltó, nem lóg a hajtókar, akkor simán lehet, hogy csak még nem kopott össze a rendszer. Lánc és fogsor is új?

igen újnak mondható a fogsorban kb pár száz km van, a lánc kicsit régebbi de nincs benne sokkal több km.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Valakinek esetleg van ötlete hogy mitõl lehet az hogy ha a 11/44 fogaskerekeken hajtásnál hajtómû rezonáló morgó hangot ad ki. A hajtómû új most lett lecserélve.

Ha jól van beállítva mindkét váltó, nem lóg a hajtókar, akkor simán lehet, hogy csak még nem kopott össze a rendszer. Lánc és fogsor is új?