Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
szia,
az a szép a bringa prütykölésben, hogy mindig van benne egy kis alkímia. ha sematikusan magam elé képzelem az elsõ átdobó mûködését nem világos, hogy a láncvonalnak vagy a lánctányér pozíciójának a hajtókaron ceteris paribus miért kellene befolyásolnia a váltásteljesítményt, végülis az átdobónál primitívebb alkatrész az a macskaszem egy kerékpáron. azt mégis vakarhatod a fejed, miért nem 100as a cucc.
3x9 lesz a setup, de a hajtómû 3x10-es 42-es nagytányérral, az jó eséllyel bállítható, ha jól értelek. (az a szívás, hogy 170-es hajtókart nem lehet kapni akciósan, bontott bringákon 100ból 99x 175ös van.)
kösz, tg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

szia,
kösz az infót, ez jó hír.
hol van az ugrás? gondolom 40es vagy 42 nagytányérnál még elmegy ugyanaz a váltó, de 2x10-ben 36os nagytányérhoz már más passzolna?
üdv, tg

10nel eleve 24/32/42ot hasznalnak, es nem 22/32/44et, mashova esnek a hajlitgatasok az atdobon. de erdemes probalkozni, mert lehet pont jo. viszont a 2x10re konvertalasnal en atdobot is csereltem, meg egymashoz passzolo tanyerokat, mert vagy beszukult a valtoter, vagy nem mukodott korrektul, es atdobalta, vagy bedobta a ket tanyer koze, stb.

roviden: egy atdobot mindig egy adott tanyerkombinaciohoz illetve hajtomuhoz keszitenek, masikhoz hellyelkozzel hasznalhato. figyelni kell a lancvonalat is 2x10nel, mert van 46.8as, es 50es is.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

ugyanaz a ketto ilyen szempontbol... a lanc kulso szelessege valtozott. viszont mas fogszamu tanyerokhoz hozza passzolo atdobot illik tenni, ha hasonlo valtasteljesitmenyt akarsz.

szia,
kösz az infót, ez jó hír.
hol van az ugrás? gondolom 40es vagy 42 nagytányérnál még elmegy ugyanaz a váltó, de 2x10-ben 36os nagytányérhoz már más passzolna?
üdv, tg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

sziasztok,
10seb hajtómû használható 9seb rendszerben?
mennyivel keskenyebb a tányér azon a részen, ahol a lánc felfekszik?
kösz, tg

ugyanaz a ketto ilyen szempontbol... a lanc kulso szelessege valtozott. viszont mas fogszamu tanyerokhoz hozza passzolo atdobot illik tenni, ha hasonlo valtasteljesitmenyt akarsz.

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
sziasztok,
10seb hajtómû használható 9seb rendszerben?
mennyivel keskenyebb a tányér azon a részen, ahol a lánc felfekszik?
kösz, tg

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

szerintem ilyenkor hasznosabb volna, ha azt írnád, hogy mennyi km-t mentél vele, hány láncot használtál rajta, mint hogy 2 évet, ami semmit sem mond igazából

szerintem

jogos! két év, kb ötezer km, két lánc. egy shimano+egy sram. ebbõl sajna nem tudom hány km volt sárban. lehet, hogy akkor inkább kussolnom kellett volna. csak hirtelen elkapott ez a "néha én is segítsek már másnak ne csak mindig én kérjek segítséget" hülyeség.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igen csak igaza van Stellaznak mert ha én elmegyek 4 saras túrát meg 500km-t vagy 200km-t egy saras szilvás közepet akkor kidobhatom a láncom nem sokkal (Max 4-5 ilyen láncot visel el) késõbb a sort is mig a szomszédom 2 év alatt megy 13x Szentendre cukrászdát azaz 350km és neki még mindig jó sõt valszeg még 2 évig jó lesz. Mondjuk már az alap kérdés sem jó mert nagyon felhasználó függö hol megy város-aszfalt-néhaföldút vagy ~100km-es túrák vagy ugyan ez sok dagonyával õsszel télen.( Volt egy sorom õsztõl tavaszig 3 lánc és kuka kb 1500km) Alivió deor szint már mint tutti megbízható, egyre jobb váltás teljesítményû cuccok amik egyre könnyebbek, az meg hogy mennyit bír 50%-ban rajtad múlik hogyan tekersz 49% a karbantartáson 1% meg a gyártási tûrésen és a selejten, ez azonban hanyagolható.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

én két éve nyúzom, teljesen rendben van. az xt-hez majd csak két hónap múlva tudom hasonlítani. egyébként jól beállítva tökéletesen vált. de nincs összehasonlítási alapom.

szerintem ilyenkor hasznosabb volna, ha azt írnád, hogy mennyi km-t mentél vele, hány láncot használtál rajta, mint hogy 2 évet, ami semmit sem mond igazából

szerintem

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Valakinek van tapasztalata SLX lánckeréksorral kapcsolatban?
XT hez képest milyen a váltás vele? Élettartama kb mennyi?
Köszönöm elõre is a válaszokat. :)

én két éve nyúzom, teljesen rendben van. az xt-hez majd csak két hónap múlva tudom hasonlítani. egyébként jól beállítva tökéletesen vált. de nincs összehasonlítási alapom.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Valakinek van tapasztalata SLX lánckeréksorral kapcsolatban?
XT hez képest milyen a váltás vele? Élettartama kb mennyi?
Köszönöm elõre is a válaszokat. :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

uszoda elé lezárni még mindig húzos egy xt szettes bringát :)

az meg már csak az én "spúrságom" hogy ilyen mindens edzõ bringára max alivio/deore amit raknék

xt szett az anthemre lesz, azt nem zárom az uszi elé ;)

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Eltekintve attól, hogy pöppett ronda szegény, ha deore árában van akkor jó bolt? (fc-t661)
köszi

Tényleg ronda, én fel nem raknám, inkább elcserélném vmi más üreges karra :D

Kicsit megpótolod és vehetsz új SLX-et (bár nekem az se tetszik)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!

A kérdés, hogy vennétek e ilyenet:http://www.bike24.co...1/9116_00_y.jpg
http://www.bike24.co...1/9116_00_y.jpg
Kb laza maratonhoz használnám. Eltekintve attól, hogy pöppett ronda szegény, ha deore árában van akkor jó bolt? (fc-t661)
köszi

Deore árban (21e) szerintem elég jó lehet. Gondolom a 44/32/22es verziót vennéd. Nem ronda ez, csak hát nem agresszív, férfias a kinézete, mivel nem mtb-re tervezték. Csajnak tuti ilyet vennék mtb-re :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Hol van a dátum? Azért a dologhoz hozzá tartozik, hogy taiwanról rendeltem 16 dollárért....

ket eve nemetektol 10 euroert vettem oket (most nemtom mi az ara), pedig akkor meg a 10eset se nyomtak.

horwathb

horwathb

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

A kérdés, hogy vennétek e ilyenet:http://www.bike24.co...1/9116_00_y.jpg
http://www.bike24.co...1/9116_00_y.jpg
Kb laza maratonhoz használnám. Eltekintve attól, hogy pöppett ronda szegény, ha deore árában van akkor jó bolt? (fc-t661)
köszi

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

hát verti...spórolni akartál, rávertél egyet. ha. ez benne van. min vagy kiakadva?

Semmin igazából. Így jártam, úgy van ahogy mondod. Azért írtam csak be, hogy nehogy más is így járjon. És igen! Láncot is hamisítanak a kínaiak. :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
hát verti...spórolni akartál, rávertél egyet. ha. ez benne van. min vagy kiakadva?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Rendben, csak már a XIII. kerületben lakom. A futás nem gond hetente 3x4x futok kicsit több mint egy tízest, el a Margitszigetig ott egy kör majd vissza.

Akkor sajnálom, tényleg megmutattam volna. Kíváncsi lettem volna mit mondasz a kioktatáson kívül.....

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Ki hamisítana láncot?
Szerintem simán lehet kicsit hibás széria (az elcsúszott felirat miatt), a gyártási dátum is benne van. A google talált pár ugyanígy kinézõ hg73-at.

Én is google-t néztem, amiket találtam azokon mindegyiken van valamilyen betû páros a hg-n kívûl. Valamint váltakozik a Hg-73 és a Japan felirat. Valamint nem a gyári sh összekötõ szem van benne. Az a baj, hogy az egész olyan silány minõségû. Plusz olyan mintha mûszerolaj lenne rajta, nem az a ragacsos. Na mindegy nem akarom ezt túl spilázni, de valami nem frankó vele. Itt egy link egy rendesrõl összehasonlítani... http://www.kephost.c...q7jt4l8i36r.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

e-bay igen, hát nem, ezért idegesít

IB a dátum. :)

A sebesség mindent megold.