Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Indította
Cybe
, 2003. július 27. 12:04
Írta 2012. április 06. - 16:01

Sziasztok,
mikor tolom vagy gurulok a biciklimmel, a hátsó fogaskerék sor akadozva együtt akar forogni a kerékkel. A kerékpár vadonat új. Nem márkás, de azért annyira olcsó sem volt. Mivel nem vagyok egy szerelõ zseni, gondoltam megkérdezem a tapasztaltabbakat.
Köszönöm a segítséget elõre is.
mikor tolom vagy gurulok a biciklimmel, a hátsó fogaskerék sor akadozva együtt akar forogni a kerékkel. A kerékpár vadonat új. Nem márkás, de azért annyira olcsó sem volt. Mivel nem vagyok egy szerelõ zseni, gondoltam megkérdezem a tapasztaltabbakat.
Köszönöm a segítséget elõre is.
Írta 2012. április 06. - 15:46

Írta 2012. április 06. - 15:42

nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. április 06. - 15:25

egy mar valoszinuleg 15000szer feltett kerdes (de most nem talalok hirtelen semmit ra): sram 8-as patentszem jo shimano (hg 70es) lanchoz?
Írta 2012. április 06. - 11:51

Nem tudtam javítani! keverem a szezont a fazonnal, nem speedshop hanem speedbike!

Írta 2012. április 06. - 11:31

Racsni probléma megoldása!
Nem fogjátok elhinni mi volt a probléma!
Telefonon adta a tippet a szervíz(like speedshop), a racsni(fogaskoszorú) és a küllõ között van az a mûanyag védõ, na azt kellett leszednem mert gátolta a racsni mûködését!
Nem fogjátok elhinni mi volt a probléma!

Telefonon adta a tippet a szervíz(like speedshop), a racsni(fogaskoszorú) és a küllõ között van az a mûanyag védõ, na azt kellett leszednem mert gátolta a racsni mûködését!
Írta 2012. április 06. - 11:30

Ezt én is hallottam valakitõl és azt hittem szórakozik! Basszus nem ládánk hanem szekrényünk van!(nem fér bele!)
Írta 2012. április 06. - 10:38

rakd bele hutoladaba egy napra
regen olvastam ezt a tippet meg egy bmxes konyvben - hatha mukodik.

Írta 2012. április 06. - 10:13

Az igazság hogy majdnem 1 kilóval nehezebb, de nem érdekel mert így egyedi! :-) Imádom!
Ezt a kereket 1992 környékén vettem és azóta is frankón mûködik, egy pici nyolcas van benne de miben nincs?! xD
Legalább nem kell küllõztetnem! xD
Ezt a kereket 1992 környékén vettem és azóta is frankón mûködik, egy pici nyolcas van benne de miben nincs?! xD
Legalább nem kell küllõztetnem! xD
Írta 2012. április 06. - 06:56

off: nem nehez azaz elso kerek?
amikor a 80as evekben kolyokkent oda voltam a bmxekert, akkor sokmindent adtam volna egy muanyag kerekert...

Írta 2012. április 06. - 00:24

Azért majd számolj be, mit állapítottak meg a boltban, mivel is volt pontosan a probléma.
Marci
Írta 2012. április 06. - 00:14

Írta 2012. április 06. - 00:07

Inkább az egész bringával menjél vissza, lássák õk is a jelenséget élõben.
Nem akarok tanár bácsi lenni így este felé de a "15 percen belül elég, ha módosítod a hozzászólásod. Nem kell minden mondantnak külön hozzászólás." mondatomon mit nem értettél ? És nem kell beidézni a hozzászólást, ha közvetlenül válaszolsz rá. O.K. ?
Nem akarok tanár bácsi lenni így este felé de a "15 percen belül elég, ha módosítod a hozzászólásod. Nem kell minden mondantnak külön hozzászólás." mondatomon mit nem értettél ? És nem kell beidézni a hozzászólást, ha közvetlenül válaszolsz rá. O.K. ?
Marci
Írta 2012. április 05. - 23:55

Szerintetek ha lebeszélem a szervízzel akkor elég lehet csak a hátsó kerekemet elvinni?
Írta 2012. április 05. - 23:48

Látom, életveszélyes a kerékpárszerelési ismereted. Vidd vissza a boltba, mindenki jobban jár - fõleg TE.
Ha a zárógyûrûn lazítasz, leesik az egész fogsor. Semmilyen köze nincs a szoruló agyhoz vagy szabadonfutóhoz.
Értettem! ;-)
akkor vissza a boltba!
Írta 2012. április 05. - 23:42

Látom, életveszélyes a kerékpárszerelési ismereted. Vidd vissza a boltba, mindenki jobban jár - fõleg TE.
Ha a zárógyûrûn lazítasz, leesik az egész fogsor. Semmilyen köze nincs a szoruló agyhoz vagy szabadonfutóhoz.
Marci
Írta 2012. április 05. - 23:39

Ha ilyen új a gép, miért nem mész vissza a boltba ? Még garis a géped.
Valszeg az lesz, de ha csak a fogaskoszorún a zárógyûrût kell "lazábbra" venni azt én is meg tudom csinálni.
Írta 2012. április 05. - 23:37

Ha ilyen új a gép, miért nem mész vissza a boltba ? Még garis a géped.
(és 15 percen belül elég, ha módosítod a hozzászólásod. Nem kell minden mondantnak külön hozzászólás.)
(és 15 percen belül elég, ha módosítod a hozzászólásod. Nem kell minden mondantnak külön hozzászólás.)
Marci
Írta 2012. április 05. - 23:27

Behalt a szabadonfutó.
Ha megfogom a pedált akkor szépen hallani a racsni hangját!
Az nem lehet hogy erõsen van meghúzva a csapágy?(laikusként tudom csak leírni) a bicó új most van benne 200km.
Írta 2012. április 05. - 23:24

Egyébként mikor tekerem akkor szépen mûködik és ha leállok a tekeréssel akkor szépen hallani a racsni hangját!
Kérdés: Mi lehet a probléma hogy ha tolom a bicajt akkor a pedál forog és nem áll és nemm hallani fátulról a racsni hangját és ugyanez a helyzet ha felemelem a hátulját és megtekerem a pedált majd elengedem akkor is forog a hajtókar a lánccal......... mi a probléma?