Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

wbtist

wbtist

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,

mikor tolom vagy gurulok a biciklimmel, a hátsó fogaskerék sor akadozva együtt akar forogni a kerékkel. A kerékpár vadonat új. Nem márkás, de azért annyira olcsó sem volt. Mivel nem vagyok egy szerelõ zseni, gondoltam megkérdezem a tapasztaltabbakat.

Köszönöm a segítséget elõre is.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
ez esetben van, ami jo hozza?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts
nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
egy mar valoszinuleg 15000szer feltett kerdes (de most nem talalok hirtelen semmit ra): sram 8-as patentszem jo shimano (hg 70es) lanchoz?

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Nem tudtam javítani! keverem a szezont a fazonnal, nem speedshop hanem speedbike! :D

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Racsni probléma megoldása!

Nem fogjátok elhinni mi volt a probléma! :D

Telefonon adta a tippet a szervíz(like speedshop), a racsni(fogaskoszorú) és a küllõ között van az a mûanyag védõ, na azt kellett leszednem mert gátolta a racsni mûködését!

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Ezt én is hallottam valakitõl és azt hittem szórakozik! Basszus nem ládánk hanem szekrényünk van!(nem fér bele!)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
rakd bele hutoladaba egy napra :) regen olvastam ezt a tippet meg egy bmxes konyvben - hatha mukodik.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Az igazság hogy majdnem 1 kilóval nehezebb, de nem érdekel mert így egyedi! :-) Imádom!
Ezt a kereket 1992 környékén vettem és azóta is frankón mûködik, egy pici nyolcas van benne de miben nincs?! xD
Legalább nem kell küllõztetnem! xD

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
off: nem nehez azaz elso kerek? :) amikor a 80as evekben kolyokkent oda voltam a bmxekert, akkor sokmindent adtam volna egy muanyag kerekert...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Azért majd számolj be, mit állapítottak meg a boltban, mivel is volt pontosan a probléma.
Marci

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Rendben(mindenre)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Inkább az egész bringával menjél vissza, lássák õk is a jelenséget élõben.

Nem akarok tanár bácsi lenni így este felé de a "15 percen belül elég, ha módosítod a hozzászólásod. Nem kell minden mondantnak külön hozzászólás." mondatomon mit nem értettél ? És nem kell beidézni a hozzászólást, ha közvetlenül válaszolsz rá. O.K. ?
Marci

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Szerintetek ha lebeszélem a szervízzel akkor elég lehet csak a hátsó kerekemet elvinni?

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

Látom, életveszélyes a kerékpárszerelési ismereted. Vidd vissza a boltba, mindenki jobban jár - fõleg TE.
Ha a zárógyûrûn lazítasz, leesik az egész fogsor. Semmilyen köze nincs a szoruló agyhoz vagy szabadonfutóhoz.

Értettem! ;-)
akkor vissza a boltba!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Látom, életveszélyes a kerékpárszerelési ismereted. Vidd vissza a boltba, mindenki jobban jár - fõleg TE.
Ha a zárógyûrûn lazítasz, leesik az egész fogsor. Semmilyen köze nincs a szoruló agyhoz vagy szabadonfutóhoz.
Marci

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

Ha ilyen új a gép, miért nem mész vissza a boltba ? Még garis a géped.

Valszeg az lesz, de ha csak a fogaskoszorún a zárógyûrût kell "lazábbra" venni azt én is meg tudom csinálni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Ha ilyen új a gép, miért nem mész vissza a boltba ? Még garis a géped.
(és 15 percen belül elég, ha módosítod a hozzászólásod. Nem kell minden mondantnak külön hozzászólás.)
Marci

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts

Behalt a szabadonfutó.

Ha megfogom a pedált akkor szépen hallani a racsni hangját!
Az nem lehet hogy erõsen van meghúzva a csapágy?(laikusként tudom csak leírni) a bicó új most van benne 200km.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Egyébként mikor tekerem akkor szépen mûködik és ha leállok a tekeréssel akkor szépen hallani a racsni hangját!

Kérdés: Mi lehet a probléma hogy ha tolom a bicajt akkor a pedál forog és nem áll és nemm hallani fátulról a racsni hangját és ugyanez a helyzet ha felemelem a hátulját és megtekerem a pedált majd elengedem akkor is forog a hajtókar a lánccal......... mi a probléma?