Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Tipikus tagja lehetsz a fogyasztói társadalomnak ezek szerint mindent elhiszel ha valami ismert arc (jó pénzért) mond valami csodásat egy termékrõl a WD-40 alapvetõen petróleum és némi kén + nagy adag marketing tehát ha veszel 1l petrót 400ft ért nagyjából már meg is van a csodaszered töredék áron. Olvass utána mennyi mindenre használták a petróleumot és ez milyen meglepõ egyezéseket mutat majd a WD-40 felhasználási területével. Azt is használták mindenhol ahol fém volt, csak aztán jött az iparosodás és a különbözõ igények miatt a speciális anyagok.

OFF
tipikus tagja lehetsz azon embercsoportnak, akik néhány hozzászólásból hajszálpontosan leírja embertársa attitûdjeit...:) jah, tudnom kéne, hogy az a reklámozó emberke valami ismert arc lehet, de nem tudom honnan...:)
ON

na. a fene gondolta, hogy haraptok a WD40 -re... jól tudom, hogy egy agyonmarketingolt valami, de ingyér van, nem retkeli a gépet, nem zörög a lánc, nekem megfelel...

hozzátenném, hogy mikozben olvastam a régi hsz-eket, találtam jó pár ellentmondást, de szvsz ezek felemlegetése újabb flame lenne...:)
Az élet kemény! :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
na igen en is igy tudom es ez meg stimmel is hisz az iparban sem kenik.

a szij rugalmassagara lennek kivancsi.nem folyos erzes tekerni egy ilyen bringat?

te mar tekertel ilyen?
(auto ekszijt mar feszegettem de nem sok nyulast ereztem de hat ez nem is pontos "meres")

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tudtommal és tapasztalatom szerint szíjhajtást kenni tilos,és teljesen gondozás mentes. A rugalmasság alatt mit értesz?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Tipikus tagja lehetsz a fogyasztói társadalomnak ezek szerint mindent elhiszel ha valami ismert arc (jó pénzért) mond valami csodásat egy termékrõl a WD-40 alapvetõen petróleum és némi kén + nagy adag marketing tehát ha veszel 1l petrót 400ft ért nagyjából már meg is van a csodaszered töredék áron. Olvass utána mennyi mindenre használták a petróleumot és ez milyen meglepõ egyezéseket mutat majd a WD-40 felhasználási területével. Azt is használták mindenhol ahol fém volt, csak aztán jött az iparosodás és a különbözõ igények miatt a speciális anyagok.

lazan kapcsolodik a temaba.

tehat tevrezek egy szijhajtasos gepet.mar megvan mi hogyna lesz (nem a gates fele cucc) marcsak mindenkinek akarni kell.
szerintetek menyire marketing hogy nem kell vele foglalkozni stb?
probalt mar ilyet valaki?
mennyire rugalmas a rendszer?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Hát izé, még tovább kéne olvasni. :) WD-40 - Mûhely és hobbi

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

eleg szar a leiras.

jo hogy azt nem allitja hogy a torott csontot is forrasztja.

nem mondtam, hogy jó leírás...:)

ja, és hozzátenném, hogy a víznek is van kenõhatása... csak nem sok...:D:D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,381 posts

Üdv mindenkinek!

Kérdés:

Tekerés közben határozott kattogás jön a bal pedál felöl,nyomásra fokozódik,ütni, nem üt,hajtókar nem kotyog,pedált kicseréltem,a hátsó agy is rendben.

Kizárásos alapon a monoblokkra tippelek,ráhúztam,semmi javulás,és miért csak a bal oldalon csinálja az is jó kérdés?

Cseréljem a monoblokkot,vagy van valami barkács megoldás?

a gép: KTM Life One

középrész kiszed,kitakarít,bezsíroz,összerak. sztem csak piszkos a meneteknél. ha ez sem segít,akkó nem tom,me az ki van zárva. :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Üdv mindenkinek!

Kérdés:

Tekerés közben határozott kattogás jön a bal pedál felöl,nyomásra fokozódik,ütni, nem üt,hajtókar nem kotyog,pedált kicseréltem,a hátsó agy is rendben.

Kizárásos alapon a monoblokkra tippelek,ráhúztam,semmi javulás,és miért csak a bal oldalon csinálja az is jó kérdés?

Egy aluvázas bájknál ez a legnagyobb szívás, mármint ha kattog. Rettenetesen jól vezeti a hangot, a feszültségpont meg középtájon van. Így szinte minden probléma oda vetítõdik le. Ha zavar akkor nem marad más mint aprólékosan szétszedni a rögzítéseket, kitisztítani és újrakenni. Persze elindult a szezon és Te sokat vagy úton, így nem sok idõd marad a f@..szolásra. Lokális kezelésként én leszedném a hajtókart, letisztítani a tengelyt és a hajtókarnyílást, kicsit zsírozni és összerakni. De tényleg az is lehet, h teljesen máshonnan jön a hang. Sok sikert!

Ridley Noah Fast 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

eleg szar a leiras.

jo hogy azt nem allitja hogy a torott csontot is forrasztja.

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Hát izé, tovább kéne olvasni. WD-40 - Ház és szabadidõ ;)

Oldja az olajat és ken? Nincs ebben ellentmondás? ;)
Egyébként ennyi erõvel vízzel is kenhetnéd a láncot.

nem hazudnak, és azt sem mondják, hogy láncra is jó.
WD-40 - Ház és szabadidõ

Azzal, hogy olajjal oldasz olajat, mi a probléma? Nem lesz száraz a felület, hanem marad olajos. Csak másféle. De szerintem hagyjuk, még azt hiszitek, hogy valami érdekem fûzõdik ahhoz, hogy vegyék...:)

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
A láncra olaj kell nem wd-40/ez nem arra való/ minél sürübb az olaj annál nehezebben fog eltünni a láncról,én Rohloffot használok/szemeket egyenként olajzom/ez elég sürü,de egy 80-100km-es saras verseny alatt 1*de van hogy 2*is megállok és rászánom az idöt a gyors olajzásra/meghálálja/ elkerülve ezzel a láncszakadást,és a hátsó váltó leszakadását is.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Üdv mindenkinek!

Kérdés:

hagyd így, majd akkor cserélj alkatrészt, ha már érezhetõ mûködésbeli zavarok is vannak

(kattogás amúgy is csalóka, lehet hogy egész máshonnan jön, mint amit hallasz, még a laza küllõk is kattoghatnak)

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 557 posts
Üdv mindenkinek!

Kérdés:

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Persze, hogy lehet kapni! Viszont lehet, hogy csak 4-esével, 5-ösével (egy szettnyit) tudsz venni hozzá.

Köszi a segítséget, bocsi rosszul írtam nekem hajtókarcsavarok kellenének.
2:(

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

WD-40 - Minden a WD-40-rõl
hát izé, akkor ezek itt hazudnak?:D

persze, legjobb rá a speckó lánckenõ spray, ami mikor kifújod, folyékony, aztán így bejut a láncgörgõk közé, majd szépen kipárolog belõle az oldószer, és egy parafinos felület jön létre.
van ilyenem, de meglehetõsen dzsuvás lett tõle a gép, így felhagytam vele.
a WD40-el viszont jók a tapasztalatok... persze, nem azt mondom, hogy tökéletes megoldás, de nem retkeli össze a gépet...

nem hazudnak, és azt sem mondják, hogy láncra is jó.
WD-40 - Ház és szabadidõ

amúgy ebben a cuccban elég magas a petróleum aránya, ami nem kimondottan egy barátságos anyag. bringám közelébe maximum a kupakját engedném.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

lehet, csak a zsír fogja... ha nem ugrik, akkor a kalapácsok nem kopottak. ha nem zavar, szerintem tekerd tovább...:D

WD-40 - Minden a WD-40-rõl

persze, legjobb rá a speckó lánckenõ spray, ami mikor kifújod, folyékony, aztán így bejut a láncgörgõk közé, majd szépen kipárolog belõle az oldószer, és egy parafinos felület jön létre.
a WD40-el viszont jók a tapasztalatok... persze, nem azt mondom, hogy tökéletes megoldás, de nem retkeli össze a gépet...

Hát izé, tovább kéne olvasni. WD-40 - Ház és szabadidõ ;)

Oldja az olajat és ken? Nincs ebben ellentmondás? ;)
Egyébként ennyi erõvel vízzel is kenhetnéd a láncot.

A sebesség mindent megold.

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

Egyébként mikor tekerem akkor szépen mûködik és ha leállok a tekeréssel akkor szépen hallani a racsni hangját!

lehet, csak a zsír fogja... ha nem ugrik, akkor a kalapácsok nem kopottak. ha nem zavar, szerintem tekerd tovább...:D

A WD-40 NEM kenõanyag! NEM LÁNCRA VALÓ!

http://wd40.hu/mindent-a-wd40-rol.html

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Azt szeretném kérdezni, hogy eltünt a két hajtómû csavarom, lehet-e külön kapni egy 2011-e Aliviohoz kellene?

Persze, hogy lehet kapni! Viszont lehet, hogy csak 4-esével, 5-ösével (egy szettnyit) tudsz venni hozzá.

Olvastam, de én már az "õs"korban is ezt használtam és nagyon bejött, mindig rendesen futott a lánc, sosem kopott el semmi idõ elött. Én a kevesek egyike vagyok(lehetek) akinek bejött, volt mikor kimondottan láncra való olajat tettem rá és egyáltalán nem jött be.

Mit jelent ez a bejött és nem jött be? Attól, hogy Neked tetszik/nem tetszik még nem jelenti azt, hogy jó is a technikának :)
Az idõ elõtti elkopást sem értem. Tudod, hogy egy alkatrésznek mennyi az elõírt élettartama adott felhasználás mellett és annál rövidebb idõ alatt nem kopott el semmid? ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy eltünt a két hajtómû csavarom, lehet-e külön kapni egy 2011-e Aliviohoz kellene?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Jani berág és elveszi a WD-40-ed!:D

Ridley Noah Fast