Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2012. május 09. - 11:26

Írta 2012. május 09. - 10:59

nem igazan ertem a kerdest, de megprobalkozom. a shimano hollowtech II es a Sram [Truvativ] GXP mas meretu, ugyhogy a ket rendszer nem csereszabatos, ha ilyenben gondolkodtal azt felejtsd el.
Amit tudnek ajanlani az hogy valami mas markaju kozepreszt veszel, valami jobbat, de lehet keramia csapagyassal se jarnal rosszul. tobbe kerul, de hosszu tavon kifizetodobb lehet.
Teszek én is egy próbát: szerintem a csapágyat akarja kicserélni a középrészben valami csapágyboltban beszerezhetõ csapággyal. Nem tudom, hogy ez GPX középrész esetén lehetséges-e.
Írta 2012. május 09. - 10:44

Sziasztok!
Hallottam, hogy Shimano Hollowtech középrésznek ki lehet cserélni csak a csapágyát... Nekem Truvativom van, GXP középrész és két év alatt harmadszorra kéne cserélnem, amihez viszont nagyon nincs kedvem, nem fogok ezért kiadni 10 ezer Ft körüli összeget. Szóval a kérdés az, hogy lehet-e cserélni a csapágyat és ha igen akkor milyenre?
nem igazan ertem a kerdest, de megprobalkozom. a shimano hollowtech II es a Sram [Truvativ] GXP mas meretu, ugyhogy a ket rendszer nem csereszabatos, ha ilyenben gondolkodtal azt felejtsd el.
Amit tudnek ajanlani az hogy valami mas markaju kozepreszt veszel, valami jobbat, de lehet keramia csapagyassal se jarnal rosszul. tobbe kerul, de hosszu tavon kifizetodobb lehet.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2012. május 09. - 00:06

Nyugi, semmi baja. Ez teljesen normális mûködése a Shimano szabadonfutó testnek. Nehogy szétszedd ezért !Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy normális e , hogy a fogassor kicsi kotyog, néhány miliméter -nem elõre hátra hajtás irányba hanem, tengely irányba- . Hajtás közben semmit sem érzek belõle és a váltás is rendben van.
Ez egy régi kb 90 es éve elei Shimano 105 ös hajtás..
Olvastam valahol , hogy van valami hézagoló gyûrû benne, akár több is, ezeket kivéve megszüntethetõ. Bár nem szedtem még szét, mert nem tudom, hogy van -e alap esetben valamennyi kotyogása.
Írta 2012. május 08. - 18:13

Lenne egy alap kérdésem,igaz eddig csak Shimano hajtásláncom volt,ezért nem is tudom.Szóval Sram lánc mehet-e Shimano fogsorra és hajtómûre?Illetve Sram fogsorral jó-e a Shimano lánc?Elõre is köszi a felvilágosítást.
igen
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. május 08. - 17:42

Írta 2012. május 08. - 17:23

Az lenne a kérdésem, hogy normális e , hogy a fogassor kicsi kotyog, néhány miliméter -nem elõre hátra hajtás irányba hanem, tengely irányba- . Hajtás közben semmit sem érzek belõle és a váltás is rendben van.
Ez egy régi kb 90 es éve elei Shimano 105 ös hajtás..
Olvastam valahol , hogy van valami hézagoló gyûrû benne, akár több is, ezeket kivéve megszüntethetõ. Bár nem szedtem még szét, mert nem tudom, hogy van -e alap esetben valamennyi kotyogása.
Írta 2012. május 08. - 07:32

Hallottam, hogy Shimano Hollowtech középrésznek ki lehet cserélni csak a csapágyát... Nekem Truvativom van, GXP középrész és két év alatt harmadszorra kéne cserélnem, amihez viszont nagyon nincs kedvem, nem fogok ezért kiadni 10 ezer Ft körüli összeget. Szóval a kérdés az, hogy lehet-e cserélni a csapágyat és ha igen akkor milyenre?
Írta 2012. május 06. - 19:35

Írta 2012. május 06. - 19:32

Na neked ezt baromi fontos volt leírni!
Mindenhol van okos ember aki szabályozni akarja a másikat!
Ha valaki nem tartja be a fórumetikettet, ill. a szabályzatot, akkor arra elõbb utóbb rászólnak a tapasztaltabb fórumozók (vagy a moderátor, de az rosszabb

És ezért nem kell bepöccenni. Béke.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. május 06. - 19:16

Írta 2012. május 06. - 19:09

Mindenhol van okos ember aki szabályozni akarja a másikat!
Írta 2012. május 06. - 19:06

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. május 06. - 19:01

de sokat posztolsz egymas utan.
es egy minilamis hangja mindig lesz a rendszernek.
ha mindig kijavitod az aktualisat majd lesz uj hangforras.
Ez fórum, itt lehet és csak válaszolok!
Ha lesz, mindig megfogom szüntetni az újabb hangforrásokat!

Írta 2012. május 06. - 17:13

es egy minilamis hangja mindig lesz a rendszernek.
ha mindig kijavitod az aktualisat majd lesz uj hangforras.
Írta 2012. május 06. - 15:37

Mondjuk ha monoblokk lenne, akkor nem is tudnád hol zsírozni.
ez ilyen félig monoblokk

Írta 2012. május 06. - 13:44

Hangosan gondolkozom: szerintem innentõl kezdve a lítiumbázisú zsír bejuthatott a csapágygolyókhoz.......vagy nem?!(mint írtam gyárilag alig volt zsír)
Írta 2012. május 06. - 12:16

Írta 2012. május 06. - 10:22

Nem érdemes belemászni, csészéket és tengelyvégeket elég.
Amit elfelejtettem leírni hogy ez nem zárt hanem van a tengely azon van két csapágy és a két végén az amit a monoblokk szerszámmal kell le és feltenni.
Írta 2012. május 06. - 10:01

Délután bicajozás után megírom hogy csinálja-e még azt a feszülõ nyüszögõ hangot!