Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Rolcsao

Rolcsao

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hello! Szeretnék venni egy Truvativ Blaze 3 tányéros isis es hajtókart a bringámra! Benne egy Truvativ GigaPipe Team DH [118mm] monoblokk van. Azt írják hogy ez a hajtómû 113 as tengelyhosszhoz ajánlott míg nekem 118 as a tengelyhossz! Jól mûködne ezzel e tengelyhosszal ez a truvativ hajtómû? Mert a jelenlenlegi ( BikePositive Jump Defense ISIS) hajtómû is 113-as hoz való elvileg. Szóval megvehetem ezt a Truvativot vagy keressek valami mást? Üdv

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

A KMC-t is csak szerszámmal lehet bontani?

Kézzel nem igazán tudom szétszedni,
egy normál méretû vízpumpafogót használok a mûvelethez.
A kmc patentet a decathlonban vettem két darab van a csomagban, a dobozára deca van írva de kmc van a csomagban

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Hajtómû és csapágyai téma. Idén elég sok gyártó váza fogadja a "hagyományos" helyett PressFites BB-t, amibe például a Shimano SM-BB91-41A tehetõ alátéttel vagy anélkül (BB92) vagy éppen a GXP PressFit.
Volt már ilyennel dolgotok, speciális szerszám nélkül betolható a vázba az alkatrész, van valami "ghetto" módszer rá?
(Nincs ilyen vázam és nem érint szerencsére ilyen probléma, egyszerûen csak érdekel.)

Robert83

Robert83

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy elsõ lánctányérral kapcsolatos kérdésem, de nézzétek el nekem, ha esetleg már kérdezte valaki korábban. Van egy cross bringám és elöl 42-es a legnagyobb lánckerék. Szeretném nagyobbra cserélni, de mivel nem szétszedhetõ, így csak egyben tudom. A váz kiképzésébõl adódóan ránézésre a 42-es lánckerék és a láncvilla között már most kevés a hely. Van bármi mód, hogy felrakjak egy 48-as tányért? Semmiképp nem mûködik a dolog, vagy esetleg van valami amirõl nem tudok? Pl nagyobb lánckerék/hajtómûnél kijjebb kerülhet a láncvonal és így nem ér bele a vázba? Sajnos még nem volt ilyen a kezemben és nem tudom összehasonlítani a régivel, vagy felpróbálni.
Köszönöm!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
patentszem - egyszer hasznalatos, es szerszam kell hozza. epp mint a csapnal :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Hát mert nem lehet kinyitni, miután egyszer összeraktad? Vagy hogyan nyitod ki? Mert a Powerlock akkora reccsenéssel áll össze, hogy csak na, azt te maximum satuban szeded szét, vagy láncpréssel.

Van hozzá egy fogóm ( BBB OPENLINK PATENTSZEM NYITÓ - Bringa Butik Webáruház ) amivel kinyitom, kézzel sajnos nem megy.

Ridley Noah Fast 

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

csak igy tudnam mi ertelme :)

Tudja a franc, én is áttértem Connex-re.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Hát mert nem lehet kinyitni, miután egyszer összeraktad? Vagy hogyan nyitod ki? Mert a Powerlock akkora reccsenéssel áll össze, hogy csak na, azt te maximum satuban szeded szét, vagy láncpréssel.

csak igy tudnam mi ertelme :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Lehet, h ostoba kérdés,szerintetek miért egyszer használatos a Sram 10-es patentszem? Visszaraktam a régit, ugyanúgy be kellett pattintani a helyére, és tart rendesen. Igaz, tekerni még nem tekertem vele.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

nem ostoba kérdés :)
én kmc(10) patentszemet használok, 5000km használat után lánccserét követõen is ezt a használt patentszemet tettem vissza azóta használtam már kb 1500km t gond nélkül.

A KMC-t is csak szerszámmal lehet bontani?

Ridley Noah Fast 

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
nem ostoba kérdés :)
én kmc(10) patentszemet használok, 5000km használat után lánccserét követõen is ezt a használt patentszemet tettem vissza azóta használtam már kb 1500km t gond nélkül.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Lehet, h ostoba kérdés,szerintetek miért egyszer használatos a Sram 10-es patentszem? Visszaraktam a régit, ugyanúgy be kellett pattintani a helyére, és tart rendesen. Igaz, tekerni még nem tekertem vele.

Ridley Noah Fast 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Elõttem is írták már, hogy normális a kis mértékû kotyogás. Csak akkor érdemes szétszedni, ha nagyon kotyog.

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Értem.
De érdemes szétszedni? Nem tudom , hogy kotyog e annyit, hogy érdemes e szétszedni. Kotyoghat e a fogassor egy picit.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Köszönöm. Így megnyugodtam egy ideig. :)
Viszont ráparáztam a a témára és megnéztem a montimat. Ez egy kb 2004 -es xt hátsó sor, és agy, annak is van egy nagyon pici, úgy 1mm -nyi kotyogása. Akkor ez is normális vagy itt más a történet.

Azért kotyog mert a shimano kazettatest is kónuszos megoldású, de az agyakkal ellentétben nem kontra anyával állítod megfelelõ helyre a kónuszokat hanem az egyik kónusz alatt hézagoló alátétek vannak a kazettatestben. Ezek hozzáadásával vagy kivételével lehet állítani a kotyogását.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Pont erre gondoltam... A Shimano középrészt csak példaként hoztam fel, egyébként ahhoz meg van átalakító, hogy lehessen truvativval használni...
Ám akkor utánaérdeklõdök csapágyboltokban...

bocs, pontatlan voltam - egy slx hajtomuvet vett :)

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Köszönöm. Így megnyugodtam egy ideig. :)
Viszont ráparáztam a a témára és megnéztem a montimat. Ez egy kb 2004 -es xt hátsó sor, és agy, annak is van egy nagyon pici, úgy 1mm -nyi kotyogása. Akkor ez is normális vagy itt más a történet.

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

egy ismeros anno sokat keresett, de nem talalt, aztan a vegen vett egy slxet :)

Teszek én is egy próbát: szerintem a csapágyat akarja kicserélni a középrészben valami csapágyboltban beszerezhetõ csapággyal. Nem tudom, hogy ez GPX középrész esetén lehetséges-e.

Pont erre gondoltam... A Shimano középrészt csak példaként hoztam fel, egyébként ahhoz meg van átalakító, hogy lehessen truvativval használni...
Ám akkor utánaérdeklõdök csapágyboltokban...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ez így jó

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Visszatértem eme csodás topicba! ;)
Igazatok volt a Thun ment a kukába, mint kiderült ez egy "ál" monoblokk volt(egy tengely rajta két ipari csapágy és a két csésze a végén amit monoblokk leszedõvel kellett levenni, és nem zárt az egész hanem nyitott)
Szerintem a Kross bicajjal rendelkezõk akiknek Thun monoblokkja van az mind kidobhatja mert egy rakás kaki, mint ahogy Sleek kolléga is kidobta, vettem Shimano bb un-26 monoblokkot, ég és föld a kettõ közötti különbség. Már 3000 Ft-ért kapsz, szóval nem egy nagy pénzkidobás. Ma mentem vele több mint egy órát és végre CSENDben! :)

UI: egy kérdés a mostanin a mûanyag szészét nem tudtam csutkáig betekerni, szóval a csésze menetes részét is lehet látni kb. 1mm-e hosszan szóval nem tudtam már tekerni rajta és a megfelelõ méretût vettem.

Ez nem probléma?
Feltöltött kép