Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Indította
Cybe
, 2003. július 27. 12:04
Írta 2013. június 17. - 01:00

Összeraktam a leendõ 2x10-es hajtásom elsõ (elõtti) verzióját. Most "csak" 36-os tányérom van elõre, a pici 24, ezekkel próbálkoztam.
Igaz, nem pöcsöltem vele túl sokat, de sajnos se a 9-es, se a 10-es háromtányéros elsõváltóval nem olyan, mint szeretném, kelleni fog a kéttányéroshoz való. Most nem lehet szépen végigváltani a teljes sort, valahol, valamelyik végén mindkét tányérnál belelér a lánc a kalickába.
Az meg még a hab a tortán, hogy az apróból tegnap nagy sebességgel megvett zsírúj alsóbilincses XT váltó nem megy fel a vázamra. :-| Mindegy, olcsó volt, hirdetem én is picit, ennyiért ajándék lesz annak, akinek ok.
Igaz, nem pöcsöltem vele túl sokat, de sajnos se a 9-es, se a 10-es háromtányéros elsõváltóval nem olyan, mint szeretném, kelleni fog a kéttányéroshoz való. Most nem lehet szépen végigváltani a teljes sort, valahol, valamelyik végén mindkét tányérnál belelér a lánc a kalickába.
Az meg még a hab a tortán, hogy az apróból tegnap nagy sebességgel megvett zsírúj alsóbilincses XT váltó nem megy fel a vázamra. :-| Mindegy, olcsó volt, hirdetem én is picit, ennyiért ajándék lesz annak, akinek ok.
Írta 2013. június 16. - 20:51

Rovidnacival nem kell, hosszú gatyánál pedig ha nem cicanaci, akkor plö befõttesgumival össze tudod bokánál fogni a szárát, ergo szintén nem kell.
én vettem gumipántot a röltexben meg van itthon patentszem fogóval és méretre szabtam a cuccot, csak simán össze kell kapcsolani
de ha lenne teljesen zárt cucc láncváltósra, akkor azonnal beruháznék rá, télen egy áldás lenne
Írta 2013. június 16. - 20:41

Rovidnacival nem kell, hosszú gatyánál pedig ha nem cicanaci, akkor plö befõttesgumival össze tudod bokánál fogni a szárát, ergo szintén nem kell.

Írta 2013. június 16. - 15:59

az elõbb néztem meg a shimano oldalát, igen ahogy írod létezik olyan verzió, ami láncvédõvel van. sajnos az enyém nem ilyen, nincs rajta 4 lyuk a csavaroknak.
Írta 2013. június 16. - 15:45

letezik olyan amit a nagytanyerra kell felcsavarozni/felpattintani.csak ugyelj hogy kompatibilis legyen a hmuvel.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. június 16. - 15:37

Sziasztok,
nemrég vettem egy új bringát, a hajtómûn (Shimano FC-M522) nincs láncvédõ, ami azért néha jól jönne. Eddig csak olyan láncvédõt láttam a neten rá amit a legnagyobb tányér helyére kell behelyezni. Tudtok valamit ajánlani? A harmadik tányért meg szeretném hagyni.
nemrég vettem egy új bringát, a hajtómûn (Shimano FC-M522) nincs láncvédõ, ami azért néha jól jönne. Eddig csak olyan láncvédõt láttam a neten rá amit a legnagyobb tányér helyére kell behelyezni. Tudtok valamit ajánlani? A harmadik tányért meg szeretném hagyni.
Írta 2013. június 16. - 13:12

BOTTOM BRACKET BEARINGS AND ADAPTERS FROM REAL WORLD CYCLING
Visszaolvasol egy kicsit ott már kiveséztük.
Visszaolvasol egy kicsit ott már kiveséztük.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. június 16. - 11:43

bb51 es bb70 kozott az aran kivul van erdemi kulonbseg? a mostanit hiaba tisztitottam ki, por van benne, es valszeg emiatt pattog.
esetleg normalis arban levo jobban mukodo alternativa?
tanyerokrol: en 10es hajtomure raktam 9es rendszerhez tartozo tanyerokat. tokeletesen mukodik 10es rendszerben.
esetleg normalis arban levo jobban mukodo alternativa?
tanyerokrol: en 10es hajtomure raktam 9es rendszerhez tartozo tanyerokat. tokeletesen mukodik 10es rendszerben.
Írta 2013. június 16. - 09:53

nekem pont fordítva lenne, csak szín miatt cserélnék, de a láncvillához kicsi a 42es tányér, reméltem, hogy passzol a csillagra a 9es 44es tányérja. a projekt vázcsereként indult, most olyan 50% cserénél járok, ha kukázhatom az új hajtómûvet, átbillen az alkatrészenként építeni új bringát projektbe. nagyobb fun persze csak hát anyagilag... köszönöm a választ, rápróbálok akkor egy 9est, üdv, tgNem tudom, mennyire segít: 10-es nagytányért használok 9-es rendszerrel, eredetileg 9-es XT régi hajtókaron. Pár száz km van már benne (egy Szilvás is), váltás tökéletes stb.
Írta 2013. június 14. - 18:55

Nem tudom, mennyire segít: 10-es nagytányért használok 9-es rendszerrel, eredetileg 9-es XT régi hajtókaron. Pár száz km van már benne (egy Szilvás is), váltás tökéletes stb.
Írta 2013. június 14. - 15:39

Sziasztok,
megmenthet valaki a fejemet a falbaveréstõl, ha azt mondja, hogy a shim m770-es 9sebességes és az m780-as 10sebességes hajtómûvek nagytányérja csereszabatos, azon kívül, hogy másmilyen lánchoz vanak tervezve. azaz fel lehet normálisan szerelni egy 780-as karra egy 770-es nagytányért reszelés, flexelés, egyéb kendácsolás nélkül a 780-as csavarjaival a 780-as középsõ tányérjához.
hálás köszönönet, tg
megmenthet valaki a fejemet a falbaveréstõl, ha azt mondja, hogy a shim m770-es 9sebességes és az m780-as 10sebességes hajtómûvek nagytányérja csereszabatos, azon kívül, hogy másmilyen lánchoz vanak tervezve. azaz fel lehet normálisan szerelni egy 780-as karra egy 770-es nagytányért reszelés, flexelés, egyéb kendácsolás nélkül a 780-as csavarjaival a 780-as középsõ tányérjához.
hálás köszönönet, tg
Írta 2013. június 12. - 22:12

Írta 2013. június 12. - 16:44

elvileg a sram magyar forgalmazoja nem igen akar foglalkozni potalkatreszek behozatalaval.
persze ettol fuggetlenul egy-egy boltnak vannak alkatreszei hozza.
persze ettol fuggetlenul egy-egy boltnak vannak alkatreszei hozza.
Írta 2013. június 12. - 16:30

Szia mindenki!
Érdeklõdnék hogy miért rágódhatott le egy Shimano Deore XT 10 es fogaskeréksor egy Sram MTH 306 -Disc hátsó egyról 2000 km alatt.
A kerékpárt 2012.09 hóban vettem és ennyit bírt. Engem ez kicsit fusztrál- szépen fogalmazva-.
A bicót rendszeresen karban tartotattam és semmi extra terhelést nem kapott mint amit bírnia kéne.
Ja arrol nem is beszélve hogy garanciát próbálok érvényesíteni ami alaktrész csere estén a szervíz szerint 3-4 hét. A gerencia levélben persze 15 napos határidõ van.
Miért nincs alkatrész Sram agyakhoz?
Érdeklõdnék hogy miért rágódhatott le egy Shimano Deore XT 10 es fogaskeréksor egy Sram MTH 306 -Disc hátsó egyról 2000 km alatt.
A kerékpárt 2012.09 hóban vettem és ennyit bírt. Engem ez kicsit fusztrál- szépen fogalmazva-.
A bicót rendszeresen karban tartotattam és semmi extra terhelést nem kapott mint amit bírnia kéne.
Ja arrol nem is beszélve hogy garanciát próbálok érvényesíteni ami alaktrész csere estén a szervíz szerint 3-4 hét. A gerencia levélben persze 15 napos határidõ van.
Miért nincs alkatrész Sram agyakhoz?
Írta 2013. június 12. - 14:13

es ne felejtsuk az anuszkulcsot amivel sala szerint az urlenyek a fox villakat szervizelik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. június 12. - 06:39

Állítható más néven svéd kulcs

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Írta 2013. június 12. - 01:15

Van a franciakulcs, ami mindig állítható (a nyelét kell tekerni az állításhoz)

és van a villáskulcs, amibõl létezik fix és állítható

és van a villáskulcs, amibõl létezik fix és állítható

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2013. június 11. - 22:16

A francia az allithato a villas a fix?
Mitol francia az allithato?
Mitol francia az allithato?
Írta 2013. június 11. - 22:13

van nem allithato franciakulcs is?

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. június 11. - 20:33

allithato franciakulcs pofaival kozrefogni es azzal egyengetni.