Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Indította
Cybe
, 2003. július 27. 12:04
Írta 2013. június 11. - 20:25

Sziasztok!
3-as hajtómû legnagyobb lánctányérjában van egy kis nyolcas. Ha nem lenne, jobban be lehetne állítani a váltót.
Mi a legjobban bevált módszer a javítására? Ütni, hajlítani? Mivel?
Köszi!
3-as hajtómû legnagyobb lánctányérjában van egy kis nyolcas. Ha nem lenne, jobban be lehetne állítani a váltót.
Mi a legjobban bevált módszer a javítására? Ütni, hajlítani? Mivel?
Köszi!
Írta 2013. június 11. - 16:30

Írta 2013. június 11. - 15:13

Nekem szólt a kérdésed, ugye?HT II? mert az még aszimmetrikus is lesz.
Igen az. Bízom benne, hogy maradhat minden a helyén.
Írta 2013. június 11. - 14:43

Megvan az RWC csapágy, tegnap a szakadó esõben való tekergés helyett be is építettem. Kifelé sütõben jött az eredeti Shimano, befelé satuban raktam az újat. Nem volt bonyolult mûtét egyáltalán. Aztán hogy mennyire válik majd be, meglátjuk.
---
Forest,
én is épp benne vagyok egy ilyesmi átépítésben. Nem akartam még belegondolni, hogy nem fér majd el a 38-as tányér a láncvillától...
Ha ez lesz a baj, akkor az elsõre szoppancs, mindenesetre várom a megrendelt cuccokat. Jobban belegondolva, ha a 38 necces, ott a 36-os se sokkal jobb, akkor borult az egész projekt.
Arra gondoltam amúgy, hogy legrosszabb esetben az egész középcsapágyat kijjebb hézagolom, három gyûrût rakok a hajtómû oldalára. Ez már nagyon gáz lenne szerintetek, nem bír ennyit a menet?
---
Forest,
én is épp benne vagyok egy ilyesmi átépítésben. Nem akartam még belegondolni, hogy nem fér majd el a 38-as tányér a láncvillától...

Arra gondoltam amúgy, hogy legrosszabb esetben az egész középcsapágyat kijjebb hézagolom, három gyûrût rakok a hajtómû oldalára. Ez már nagyon gáz lenne szerintetek, nem bír ennyit a menet?
Írta 2013. június 10. - 15:56

Ennyire kihalt mostanság a fórum vagy ennyire bonyolultat sikerült ismét kérdeznem?

Írta 2013. június 09. - 17:10

Üdv! 1999-es évjáratú LX hátsó agyam kazettateste imbolyog.Mit lehet vele kezdeni,mennyire veszélyes ez a probléma?
A segítségeteket köszönöm.
A segítségeteket köszönöm.
Írta 2013. június 08. - 18:32

Már régóta szeretnék áttérni elöl két tányérra,de sajnos nem tudok,mert a vázam láncvillája nem szívlel 36-osnál nagyobb tányért középen. A 38 még éppen csak elfér,de az is annyira necces,h nem kockáztattam. Így maradt eddig a 3 tányér.
Azonban most találtam egy érdekes adaptert,ami a hasonló gondokra megoldást nyújt. Bár mivel titán így árban nem túl esélyes,h megveszem,de az ötlet érdekes.
Viszont az nem tiszta teljesen,h ha bentebb kerül a nagytányér a középsõ és a nagy közé,akkor a kistányér nem kerül túl távolra? Nem ragad be a kettõ közé a lánc? Vagy spéci kistányér kell ehhez?
CARBON TI Kettenblatt Adapter "X-Line Titanium" 28g, 47,50 €
Azonban most találtam egy érdekes adaptert,ami a hasonló gondokra megoldást nyújt. Bár mivel titán így árban nem túl esélyes,h megveszem,de az ötlet érdekes.
Viszont az nem tiszta teljesen,h ha bentebb kerül a nagytányér a középsõ és a nagy közé,akkor a kistányér nem kerül túl távolra? Nem ragad be a kettõ közé a lánc? Vagy spéci kistányér kell ehhez?
CARBON TI Kettenblatt Adapter "X-Line Titanium" 28g, 47,50 €
Írta 2013. június 05. - 12:20

Tengelyen, meg azon a "zárócsavaron" ami a szabadonfutót rögzíti van hely szerintem, elbírná a szélesebb agyat, ha csak ezen múlik....
Írta 2013. június 05. - 12:02

Tedd vissza a csõcsavar nélkül az agyra, hogy ne tudjon elforgni és jobbra, mivel bal menetes. Amikor meglazult egy tálca vagy rongy felett szedd szét mert rengeteg golyó van benne.
Köszönöm! Nem voltam gépközelben, közben kilogikáztam, hogy tuti nem kalapácsok irányában kell lazítani, mert mi van ha szarrá van szorulva és ütlegeljük

Írta 2013. június 04. - 16:12

Tedd vissza a csõcsavar nélkül az agyra, hogy ne tudjon elforgni és jobbra, mivel bal menetes. Amikor meglazult egy tálca vagy rongy felett szedd szét mert rengeteg golyó van benne.
Írta 2013. június 04. - 14:40

Régi 105-ös agyról (uniglide) levettem a szabadonfutót , már szenvedek egy jó ideje vele, egyáltalán merre kéne azt a két körmös genyót lazítani, hogy hozzáférjek a kalapácsokhoz?
Írta 2013. június 04. - 14:37

10-12 nap nagy szívás nincs vele jön a postás a csomaggal átvételkor oda adod neki még a +áfa vagy +vám+áfa összeget.Majd jól mond el mennyi idõ alatt jött meg
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. június 04. - 11:30

Én most csak "csapódtam", de kíváncsian várom. Persze a másik oldalon ott van a kipucolt BB70 is, bár megjött tegnap Rózsától az utódja, ezt megpróbálnám "kivégezni", nem tudom meddig bírja majd.Majd jól mond el mennyi idõ alatt jött meg
(Ez itt offtopik, de nagyon korrekt és gyors volt a rózsás rendelés, 10 ájróért gyorsposta hozta a cuccot 2 munkanap alatt.)
Írta 2013. június 04. - 11:24

Majd jól mond el mennyi idõ alatt jött megHa megérkezik az endurós csapágyam, majd jól megkérdem, mit értetek kimelegítem, kikocogtatom, bepréselem alatt...

Írta 2013. június 04. - 11:04

Ha megérkezik az endurós csapágyam, majd jól megkérdem, mit értetek kimelegítem, kikocogtatom, bepréselem alatt...

Írta 2013. június 04. - 10:48

Szünetel! Most gondolkodom, hogy ez Vámos cucc. Nem biztos, hogy akarom azt a szívást és + köccséget, ami ezzel járAkkor aki rendelni szeretne, kérem írjon nekem privátban és ott adok elérhetõséget és lebeszélünk mindent