Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Xanyi

Xanyi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

3-as hajtómû legnagyobb lánctányérjában van egy kis nyolcas. Ha nem lenne, jobban be lehetne állítani a váltót.
Mi a legjobban bevált módszer a javítására? Ütni, hajlítani? Mivel?
Köszi!

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Kisherceg,
majd akkor menjünk át a hídon, mikor odaértünk... ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
neked, az "arrébhézagolós" ötletedre reagálva.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

HT II? mert az még aszimmetrikus is lesz.

Nekem szólt a kérdésed, ugye?
Igen az. Bízom benne, hogy maradhat minden a helyén.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
HT II? mert az még aszimmetrikus is lesz.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Megvan az RWC csapágy, tegnap a szakadó esõben való tekergés helyett be is építettem. Kifelé sütõben jött az eredeti Shimano, befelé satuban raktam az újat. Nem volt bonyolult mûtét egyáltalán. Aztán hogy mennyire válik majd be, meglátjuk.
---
Forest,
én is épp benne vagyok egy ilyesmi átépítésben. Nem akartam még belegondolni, hogy nem fér majd el a 38-as tányér a láncvillától... :) Ha ez lesz a baj, akkor az elsõre szoppancs, mindenesetre várom a megrendelt cuccokat. Jobban belegondolva, ha a 38 necces, ott a 36-os se sokkal jobb, akkor borult az egész projekt.
Arra gondoltam amúgy, hogy legrosszabb esetben az egész középcsapágyat kijjebb hézagolom, három gyûrût rakok a hajtómû oldalára. Ez már nagyon gáz lenne szerintetek, nem bír ennyit a menet?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Ennyire kihalt mostanság a fórum vagy ennyire bonyolultat sikerült ismét kérdeznem? :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
semmit, egy határon belül normális jelenség.

rookie1

rookie1

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Üdv! 1999-es évjáratú LX hátsó agyam kazettateste imbolyog.Mit lehet vele kezdeni,mennyire veszélyes ez a probléma?
A segítségeteket köszönöm.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Már régóta szeretnék áttérni elöl két tányérra,de sajnos nem tudok,mert a vázam láncvillája nem szívlel 36-osnál nagyobb tányért középen. A 38 még éppen csak elfér,de az is annyira necces,h nem kockáztattam. Így maradt eddig a 3 tányér.
Azonban most találtam egy érdekes adaptert,ami a hasonló gondokra megoldást nyújt. Bár mivel titán így árban nem túl esélyes,h megveszem,de az ötlet érdekes.
Viszont az nem tiszta teljesen,h ha bentebb kerül a nagytányér a középsõ és a nagy közé,akkor a kistányér nem kerül túl távolra? Nem ragad be a kettõ közé a lánc? Vagy spéci kistányér kell ehhez?

CARBON TI Kettenblatt Adapter "X-Line Titanium" 28g, 47,50 €

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Tengelyen, meg azon a "zárócsavaron" ami a szabadonfutót rögzíti van hely szerintem, elbírná a szélesebb agyat, ha csak ezen múlik....

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Tedd vissza a csõcsavar nélkül az agyra, hogy ne tudjon elforgni és jobbra, mivel bal menetes. Amikor meglazult egy tálca vagy rongy felett szedd szét mert rengeteg golyó van benne.

Köszönöm! Nem voltam gépközelben, közben kilogikáztam, hogy tuti nem kalapácsok irányában kell lazítani, mert mi van ha szarrá van szorulva és ütlegeljük :) . Viszont uniglide (6sebességes) miatt gondolkozom a szabadonfutó cseréjén, az agyat megszeretném tartani. SXC-RC 7es, vagy mehetne rá egy deore 8as is szerintetek? Neten a 7es kazettatest "tuning"-ról olvastam infót.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Tedd vissza a csõcsavar nélkül az agyra, hogy ne tudjon elforgni és jobbra, mivel bal menetes. Amikor meglazult egy tálca vagy rongy felett szedd szét mert rengeteg golyó van benne.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Régi 105-ös agyról (uniglide) levettem a szabadonfutót , már szenvedek egy jó ideje vele, egyáltalán merre kéne azt a két körmös genyót lazítani, hogy hozzáférjek a kalapácsokhoz?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Majd jól mond el mennyi idõ alatt jött meg :)

10-12 nap nagy szívás nincs vele jön a postás a csomaggal átvételkor oda adod neki még a +áfa vagy +vám+áfa összeget.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
-Henger-: Hogy nekem jobb legyen? Ez a minimum amit megtehetne :D

h_geri: OK

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Én most csak "csapódtam", de kíváncsian várom. Persze a másik oldalon ott van a kipucolt BB70 is, bár megjött tegnap Rózsától az utódja, ezt megpróbálnám "kivégezni", nem tudom meddig bírja majd.
(Ez itt offtopik, de nagyon korrekt és gyors volt a rózsás rendelés, 10 ájróért gyorsposta hozta a cuccot 2 munkanap alatt.)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Ha megérkezik az endurós csapágyam, majd jól megkérdem, mit értetek kimelegítem, kikocogtatom, bepréselem alatt... :D

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Ha megérkezik az endurós csapágyam, majd jól megkérdem, mit értetek kimelegítem, kikocogtatom, bepréselem alatt... :D

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Akkor aki rendelni szeretne, kérem írjon nekem privátban és ott adok elérhetõséget és lebeszélünk mindent

Szünetel! Most gondolkodom, hogy ez Vámos cucc. Nem biztos, hogy akarom azt a szívást és + köccséget, ami ezzel jár :)