Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2013. July 19. - 07:52

A BB-UN54 pedig legendásan megbízható, élettartama többszörösen túl szokta szárgyalni az összes most aktuális "szabvány"/típus csapágyait.
Shimano UN54 Bottom Bracket Bottom Bracket reviews - Mtbr.com
Posted 2013. July 19. - 07:24

szerelési hiba nem lehet?
Posted 2013. July 19. - 00:57

Van egy Gepida Reptila 500 Trekking gépem. Ebben négyszögtengelyes a monoblokk. Nemrég vittem el szervízbe, mert elkezdett kotyogni, recsegni, és néha szorult benne a monoblokk. Kicserélték benne a monoblokkot, valami Shimano-t tettek bele. Viszont azt láttam, hogy a súlyom alatt ahogy a kontrát behúzom (kontrás agyváltó van a gépben) A bal oladali pedál hátrahajlott és egy nagyot reccsent valami. Az is furcsa volt, hogy az egyik csésze az mûanyagból van, remélem nem az tört el. Szerintem ez nem az én súlyomnak van kitalálva (113kg) vagyok. A régi monoblokk kb 100km tekerés után krepált be. Szerintem ugyanolyat tettek bele, és nem vagyok biztos benne, hogy ez egy jó megoldás lesz. Tudnátok esetleg valami jó monoblokkot ajánlani, ami kibírja a súlyom, és nem zakkan meg alattam kb 5 perc alatt? Jó volna megtartani a négyszögtengelyt, hogy ne kelljen az egész hajtómûvet kicserélni. Köszi.
Posted 2013. July 18. - 21:23

Na, ezt nagyon megnézném !Vagy felfaragni a négycsavaros hajtókarra az ötlikas tányért...

Posted 2013. July 18. - 18:16

Divat ez, vagy mi?
Posted 2013. July 17. - 20:58

Sziasztok!
Remélem jó topicba írok.
Hajtás közben a monoblokk környékérõl hallatszott tavaly elég idegesítõ kattogó hang(2 kattanás). Elvittem szervizbe, azt mondták ki kell cserélni a monoblokkot. Utána vittem haza, ugyanúgy kattog... Bombastic Miskolc, nem az elsõ negatív tapasztalatom. Sajnos nem tudtam egy pár hétig visszavinni és számon kérni úgyhogy így jártam, azóta nem volt vele semmi, ugyanúgy kattog. Viszont az elmúlt pár alkalommal elkezdett nagyon durván kattogni, nagyon nem egészséges és egyszerûen már elviselhetetlenül bosszant hogy mi lehet ez. Tudnátok így látatlanba segíteni? Hátha valami gyakori probléma. Többnyire akkor kattog ha erõsen tekerek, ha állva, akkor a régi 2 kattanás, ha ülve, akkor igazán durva. Tuti elviszem egy másik szerelõhöz, csak nem szeretném hogy megint átb*sszanak.
Elõre is köszönöm a fáradtságot válaszra.
Üdvözlettel, Bence
Kb. nekem is ilyesmi volt,a pedál megfelelõ nyomatékkal történõ meghúzása segített.
Posted 2013. July 17. - 20:51

Remélem jó topicba írok.

Hajtás közben a monoblokk környékérõl hallatszott tavaly elég idegesítõ kattogó hang(2 kattanás). Elvittem szervizbe, azt mondták ki kell cserélni a monoblokkot. Utána vittem haza, ugyanúgy kattog... Bombastic Miskolc, nem az elsõ negatív tapasztalatom. Sajnos nem tudtam egy pár hétig visszavinni és számon kérni úgyhogy így jártam, azóta nem volt vele semmi, ugyanúgy kattog. Viszont az elmúlt pár alkalommal elkezdett nagyon durván kattogni, nagyon nem egészséges és egyszerûen már elviselhetetlenül bosszant hogy mi lehet ez. Tudnátok így látatlanba segíteni? Hátha valami gyakori probléma. Többnyire akkor kattog ha erõsen tekerek, ha állva, akkor a régi 2 kattanás, ha ülve, akkor igazán durva. Tuti elviszem egy másik szerelõhöz, csak nem szeretném hogy megint átb*sszanak.
Elõre is köszönöm a fáradtságot válaszra.
Üdvözlettel, Bence
Posted 2013. July 16. - 12:55

New Chainrings, Old Chains:
Going the other direction, using wider chains with chainrings intended for narrower chains is not generally a major problem if there's only a one- or two- generation difference. The only problem you might run into is that the chain will be more liable to rub on the inside of the bigger chainrings in the small/small crossover gears, gears you shouldn't be using in any case.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2013. July 16. - 12:35

Hopp, 10-es patentszembõl az ezüst kmc nem bontható?
Posted 2013. July 16. - 12:34

Közben megnéztem Sheldon Brown...
Úgy fest lehetne 10-es lánc is, nagyon pici a különbség, viszont azt írja Sram 10-es patentszeme egyrészt egyszer használatos, másrészt rövidebb a többi szemnél így minden körbehaladásnál van egy ütés. Shimano rendszernél is, s ott még szerszám is kell a szét / összeszereléshez.
Szóval az lesz, hogy 10-es hajtómûvön megy 9-es lánc, természetesen 9-es váltással - fogaskeréksorral. Arany, sokszorhasználatos patentszem lesz imigyen.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2013. July 16. - 12:27

Én úgy tudom, a hajtómû szabja meg, milyen lánccal szabad.
Tehát 10-es lánc.
A váltó, váltókar gondolom evidens.
tudja fene, nálam 9-es hajtómû megy 7/8-as lánccal, 8-as váltóval és 7-es sorral, kb. mûködik rendesen, bár el tudom képzelni, hogy egy homogén cucc azért jobb lenne
Posted 2013. July 16. - 12:12

Tehát 10-es lánc.
A váltó, váltókar gondolom evidens.
Posted 2013. July 16. - 10:57

Sziasztok,
Lehet volt már...mûködhet a rendszer úgy, hogy 9-es sor, 10-es lánc és hajtómû?
Köszi,
X
Skacok, aki tudja a megoldást ne tartsa megában. 10-es hajtómû megvan, alkatrészbeszerzés miatt nagyon jó lenne tudni
-vegyek 9-es sort 9-es lánccal
-9-es sort 10-es lánccal (haver így használja, nem akad a lánc (Campa) a soron. Én Sram láncban (1051 vagy 1091) gondolkodom.
Köszi elõre is!
Posted 2013. July 14. - 02:29

Lehet volt már...mûködhet a rendszer úgy, hogy 9-es sor, 10-es lánc és hajtómû?
Köszi,
X
Posted 2013. July 13. - 20:31

Posted 2013. July 13. - 10:39

Posted 2013. July 12. - 17:57

sunrace jó bele
Thx, következõ alkalommal beszerzem azt.

Közben méregettem. Amikor bepatentolódik, akkor kb 0.2-0.3mm-rel összeébb megy a patentszem két oldala, és ezért nem menne rá a hg-50-es láncra. A bepatentolt szélessége teljesen OK, ezért nem értettem.
Posted 2013. July 12. - 16:34

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2013. July 12. - 10:13

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2013. July 12. - 09:59