Nem gányolás ez szerintem, komoly mérnöki munka van mögötte, elemzés, számítások, minden!
---
Felraktam végre a héten az idei sort-tányért-friss láncot (XT). Ahogy szépen lassan kopik, az ember nem veszi észre hogy romlik, de ilyenkor megdöbben, mennyire finoman jár együtt az új cucc. Az XT lánc mellé nálam SLX volt forgóban. Új korukban nem nagyon éreztem/hallottam különbséget, de a végefelé az SLX már csörög mint a fene. Árban nincs igazán nagy különbség, szerencsére.
---
8-as HG50 nekem az edzőbringán van, hibátlan, cserébe nem akar elkopni. Már elkezdtem nézni az aprót, nem-e jön elő nyolcas XT váltókar, mert ami fent van, eléggé kaka. Azt sem igazán tudom, mi legyen, ha egyszer elkopik, váltsak-e rendszert (9-10?). Most van egy 21-es végű sor, ami síkra nagyon szeretnivaló, meg egy 28 a dimbdombos edzésekre. Bár olcsó kerekekről beszélek, jó lenne ezt cserélgetés nélkül megúszni. Múltkor nekimentem Dobogókőnek, s csak Szentkereszt után esett le, hogy a 21-es soros kerék van bent (kb. trekking hajtóműhöz). :-o
...
egyébként tegnap eljutott oda a PC-850, hogy "papíron" most jöhetne a rotálásban a HG-50-es. De nem nagyon akarok visszaváltani rá, annyival szebben fut a 850-es Sachs lánc.