Hõkezelés, CNC? Emberek, acél vázról beszéltünk! Aki nem mozog abszolút ilyenbe, az azt hiszi, hogy ehhez valami csoda kell, pedig pofon egyszerû az egész (acél esetében). Olyan írjon negatív kritikát, akinek huszonötödször is eltört a normálisan meghegesztett acélváza. Vázsablon azért nem kell, mint már írtam, mert a váz nagy része mindig egybemarad, ahogy a gyárból kijött. Pl. felsõcsõ lejjebb heggesztés, nyeregcsõ-rövidítés, támvilla lejjebb hegesztése, aztán, ha jók a szögek, meg a monob. magasság, jöhetnek a különbözõ helyekre rakott merevítések. A heggesztésekhez, hogy be legyen biztosítva a "házi tuning", aztán különbözõ kitámasztások a merevség miatt, pl monoblokk köré, láncvilla-csapágyház-nyeregcsõ találkozás, fejcsõre zsugorgyûrû kinyúlás ellen, stb. Ebben az esetben egyébként megmarad a gyári szög. Anyag meg csak másik vázból volt. Csinálni kell elõször két olcsó hi-ten vázból valamit, és ha összejön, akkor lehet cro-mo vázakból is megpróbálni. Pl régi magellánok, schwinnek, GT-k, stb. Nem árt, ha a két cro-mo váz egy anyagból van... ;D
Aki nem próbálta, ne fikázza le az ilyet, mert mint mondtam, nem a gyári vázakat akartuk megúszni ezekkel. Én se fikáztam a bikkmakkban a Tomékat, amikor két duálvázat "összeragasztottak" karbonszálakkal, ott tekergették nemtom mennyi idõn át. Elõször hülyén hangzott, de kipróbálták, megcsinálták, ésszel és szakszerûen, és lám, jó is lett amennyire én tudom. Õk se azért csinálták, mert nem volt pénzük gyári vázra szerintem... Pedig elõször vicces, hogy két srác a lakótelep erkélyen csinált egy karbon betétes alu tandemvázat, nem? Aztán mégis milyen frankó lett. Vagy a Lóránt(asszem) pécsen a DH vázával. Nem lehetelen dolgok ezek. Mûszaki, gyakorlatias ember tudja, mirõl beszélek.