Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

edzestervem.hu

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
430 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Mindenféle kalória számlálgatást abszolút feleslegesnek tartok, mivel rengeteg faktort az órák egyszerüen nem tudnak figyelembe venni.
- szélirány
- talaj
- pózíció a bike-on -> légellenállás
- lejtö-emelkedö átmenet nem leképezhetösége
- stb.

Kijöhet egy dúrva érték de kb. annyi értelme van, mint a zsír%-ot mutató mérlegeknek.

Na azt mond már meg hogy mi a köze a kalória számlálásnak
-szélirány
- talaj
- lejtö-emelkedö átmenet nem leképezhetösége kombojához?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Mindenféle kalória számlálgatást abszolút feleslegesnek tartok, mivel rengeteg faktort az órák egyszerüen nem tudnak figyelembe venni.
- szélirány
- talaj
- lejtö-emelkedö átmenet nem leképezhetösége
- stb.

Kijöhet egy dúrva érték de kb. annyi értelme van, mint a zsír%-ot mutató mérlegeknek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Meg még annyi hogy:

"Automatikus zsírégetés számláló grammban"

Ennek az adatát kell írni majd az elégetett kalóriaszámhoz, ugye?

Szerintem Kcal-ban kéri.

Annak amit a regisztrációkor, az edzésterve kiválasztásakor írtam arra a kérdésre, hogy milyen célbõl választottam ezt a versenyt, és mit szeretnék elérni rajta ( vagy vmi ilyesmi kérdés volt ) az hatással volt az edzéstervre? Tehát mondjuk most 50 km-s edzésem van, de ha mást írok akkor lehet több vagy kevesebb lenne? Én azt hittem hogy ez ilyen közvélemény kutatás-szerû dolog volt.

Mivel sablonedzéstervet csinálsz nem valószínû, hogy befolyásolja az edzéstervet.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Meg még annyi hogy:

Nem , nem tudom milyen óra lehet a tied ilyenrõl még nem is hallottam. A kalória számláló adatát kell oda írni egyébként 1 kg zsír cca 7000kcal "szigorúan elméletileg" a kapott számot szoroznod kellene 7-el és így megkapnád az elégetett kalóriák számát persze lehet másképp számol, hisz a szervezett nem égett rögtön zsírt. Milyen órád van?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Trevon

Trevon

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Valaki tudna válaszolni a kérdéseimre?

gocze ati

gocze ati

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Szia Ati!

Ha a Szilvásra készülsz, ami tudtommal most hétvégén lesz, hogy akartad ezt összekombinálni a 12 hetes Bükkel? Ezek a tervek két három szakaszra vannak bontva, feltételezve, hogy mindenki frissen és üdén áll a program rajtjához. A te esetedben 3 hétet a 12-bõl másképp csinálnál, a fent leírtak okán. A terveink lényege, hogy valami rendszert vigyünk azok életébe, akik eddig össze-vissza készültek. A tervek kombinálásából valami egészen más dolog születik, mint amit mi szeretnénk és amit valószínûleg te is szeretnél elérni.
Közel 20 év tapasztalata alapján merem állítani, hogy az össze vissza kavart edzésekbõl sülnek ki a legrosszabb dolgok. Egy következetesen végigvitt rossz edzésterv is többet ér, mint egy következetlenül végrehajtott, csapongó.
Számunkra fontos, hogy aki elkezdi egy tervünket, az próbálja a lehetõségeihez mérten a legprecízebben végigvinni. Ha két hónapja készülsz valamire egy adott program szerint, akkor semmiféleképpen sem okos dolog azt összemixelni valami mással. Az edzéstervek nem igazán mixelhetõk, fõleg nem egy felépített sablon.

Kedves Tamás!

Teljesen jogos, és maximálisan elfogadom amiket mondtál. Nem mixeltem össze, pont ezért csináltam mást.
Az elkezdett programot fejezem be, csak nem akartam lemaradni a nagyszerû kezdeményezésetekrõl, hogy segítetek a hozzám hasonló eltévedt bringásoknak, amibõl nem kizárt a közös munka sem a díjmentes program kipróbálását követõen. Úgy gondoltam, ha szilvásnak vége a bükkre való felkészüléshez szeretném a programotokat használni. Láthatod, hogy abszolút amatõr szinten megy az egész. Szerinted lesz 8 hetes program amit ha jól számolom még meg tudom csinálni? Mit látsz mi lenne a megoldás?
Ati

lengyel tamas

lengyel tamas

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Kedves Zsolt!

Közben annyi változott, hogy küldtetek emailt, amiben ki tettetek az edzésprogramból, mert nem egészen azt csináltam amit ti ütemeztetek. Az edzésnaplóba is beírtam, és a válasz emailbe is, hogy a Szilvásmaratonra készülök
már két hónapja, és emiatt a meglévõ programomat nem szerettem volna felrúgni. Viszont a tervezett következõ verseny a Bükk maraton lesz, amire készülve szeretnék a felajánlott ingyenes edzésterv lehetõséggel élni.
A Bükk középtáv emelt 12 hetes tervre pedig jelentkeztem, és 2 hétig vezettem is a naplót. Azért megnézhetnéd.
A lényeg: szeretném a díjmentes programot folytatni.

Elõre iKöszi a lehetõséget, és a válaszod. Ati

Szia Ati!

Ha a Szilvásra készülsz, ami tudtommal most hétvégén lesz, hogy akartad ezt összekombinálni a 12 hetes Bükkel? Ezek a tervek két három szakaszra vannak bontva, feltételezve, hogy mindenki frissen és üdén áll a program rajtjához. A te esetedben 3 hétet a 12-bõl másképp csinálnál, a fent leírtak okán. A terveink lényege, hogy valami rendszert vigyünk azok életébe, akik eddig össze-vissza készültek. A tervek kombinálásából valami egészen más dolog születik, mint amit mi szeretnénk és amit valószínûleg te is szeretnél elérni.
Közel 20 év tapasztalata alapján merem állítani, hogy az össze vissza kavart edzésekbõl sülnek ki a legrosszabb dolgok. Egy következetesen végigvitt rossz edzésterv is többet ér, mint egy következetlenül végrehajtott, csapongó.
Számunkra fontos, hogy aki elkezdi egy tervünket, az próbálja a lehetõségeihez mérten a legprecízebben végigvinni. Ha két hónapja készülsz valamire egy adott program szerint, akkor semmiféleképpen sem okos dolog azt összemixelni valami mással. Az edzéstervek nem igazán mixelhetõk, fõleg nem egy felépített sablon.

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

Lengyel Tamás

Trevon

Trevon

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Meg még annyi hogy:

Trevon

Trevon

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Annak amit a regisztrációkor, az edzésterve kiválasztásakor írtam arra a kérdésre, hogy milyen célbõl választottam ezt a versenyt, és mit szeretnék elérni rajta ( vagy vmi ilyesmi kérdés volt ) az hatással volt az edzéstervre? Tehát mondjuk most 50 km-s edzésem van, de ha mást írok akkor lehet több vagy kevesebb lenne? Én azt hittem hogy ez ilyen közvélemény kutatás-szerû dolog volt.

gocze ati

gocze ati

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Szia Ati!

Bükk középtáv emelt 12 hetes tervre nem jelentkezett senki. A 10 és 8 hetest meg nem indítottuk el, mivel a Bükk Maraton szervezõje nem szeretne idén együttmûködni velünk. Sajnos késõn kezdtük az edzéstervezést, s nem gondoltuk azt sem, hogy valaki nem igényli ingyen ezeket. Hisz nem kell fizetni sem a versenyrendezõnek, sem nektek.

Kedves Zsolt!

Közben annyi változott, hogy küldtetek emailt, amiben ki tettetek az edzésprogramból, mert nem egészen azt csináltam amit ti ütemeztetek. Az edzésnaplóba is beírtam, és a válasz emailbe is, hogy a Szilvásmaratonra készülök
már két hónapja, és emiatt a meglévõ programomat nem szerettem volna felrúgni. Viszont a tervezett következõ verseny a Bükk maraton lesz, amire készülve szeretnék a felajánlott ingyenes edzésterv lehetõséggel élni.
A Bükk középtáv emelt 12 hetes tervre pedig jelentkeztem, és 2 hétig vezettem is a naplót. Azért megnézhetnéd.
A lényeg: szeretném a díjmentes programot folytatni.

Elõre iKöszi a lehetõséget, és a válaszod. Ati

Vinczeffy Zsolt

Vinczeffy Zsolt

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Szia Tamás!

Rónay Tamás és Rónai Tamás. 2 regisztráció volt. Az egyik nem jelentkezett sehová, a másik duna rövidre jelentkezett.
Én ennyit látok csak.

Köszönöm!
Egyébként kétlem, hogy a Duna Rövidre... bejelentkeztem volna. ( vagyis az nagyon véletlen lehetett, mert nem montizok )
És ahogyan írtam: a TT Kupás-ra, 23.-ra ( az pihenõ nap) ennek ellenére, be is írtam, hogy mennyit mentem ( reggel is tekertem, és délután is). Az ott is maradt, miután "beavatkoztál".
megnéztem az edzéstervet, és nekem 24-re 25km-es állóképességi edzés volt a penzum, és az volt a program szerint az elsõ edzés nap.
De: kösz, és Tibinek is, és a maconkaiaknak is átadom az üdvözletet!!!
Tamás

Vinczeffy Zsolt "Zerge"

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Köszönöm!
Egyébként kétlem, hogy a Duna Rövidre... bejelentkeztem volna. ( vagyis az nagyon véletlen lehetett, mert nem montizok )
És ahogyan írtam: a TT Kupás-ra, 23.-ra ( az pihenõ nap) ennek ellenére, be is írtam, hogy mennyit mentem ( reggel is tekertem, és délután is). Az ott is maradt, miután "beavatkoztál".
megnéztem az edzéstervet, és nekem 24-re 25km-es állóképességi edzés volt a penzum, és az volt a program szerint az elsõ edzés nap.
De: kösz, és Tibinek is, és a maconkaiaknak is átadom az üdvözletet!!!
Tamás

Vinczeffy Zsolt

Vinczeffy Zsolt

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Szia CMX!

konkétan nem tudok segíteni, mert a nevedbõl nem tudom ki lehetsz, s nem írtál edzéstípust sem amiben benne voltál.
Mit kell tudnom?
verseny neve, távja,felkészülés hossza hetekben, emelt vagy alap.
Ha nagyon inkógnítóban szeretnél maradni, akkor egy keresztnév, de még jobb egy monogramm. S látom mi lehet a hiba.

Nekem is ugyanez a problémám. A két hetet szépen feltöltöttem az edzésadataimmal és most semmi.

Vinczeffy Zsolt "Zerge"

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

Vinczeffy Zsolt

Vinczeffy Zsolt

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Szia Tamás!

Te egyszer jelentkeztél egy edzéstervre, ami a Duna Maraton rövid távja volt. Ezen 8 hetes tervet el sem kezdted, azaz nem rögzítettél semmit.
Célod a Dunán elsõ húszba kerülés volt, ahogy nézem.

Megelõlegeztem, hogy betettelek a 80km tarjáni versenyfelkészülésbe 4 okból.
1. üdvözlöm Tibit! 2. üdvözlöm a Maconkaiakat. 3. remélem edzéseid folytatod, s eredményes leszel, s fel tudsz állni a dobogóra!

Sziasztok!
Kiválasztottam a Tarján kupás 80km-es edzés tervet. Tegnapra már beírtam, hogy mit mentem: Ma is szerettem volna bevinni az adatot, ám nem "adja" a lehetõséget!
Hol lehet a hiba????
Ha kell: elküldöm a regisztrációs adataimat!!!!
Várom a segítséget!
Kösz, Tamás Rónay

Vinczeffy Zsolt "Zerge"

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

Vinczeffy Zsolt

Vinczeffy Zsolt

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Szia Ati!

Bükk középtáv emelt 12 hetes tervre nem jelentkezett senki. A 10 és 8 hetest meg nem indítottuk el, mivel a Bükk Maraton szervezõje nem szeretne idén együttmûködni velünk. Sajnos késõn kezdtük az edzéstervezést, s nem gondoltuk azt sem, hogy valaki nem igényli ingyen ezeket. Hisz nem kell fizetni sem a versenyrendezõnek, sem nektek.

Sziasztok!

Le telt az elsõ két hét. A hétre még nincs edzésterv, vagy én csinálok valamit rosszul, és nem látom?
(bükk, közép, emelt)

Köszi a választ elõre is. Ati

Vinczeffy Zsolt "Zerge"

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Sziasztok!
Kiválasztottam a Tarján kupás 80km-es edzés tervet. Tegnapra már beírtam, hogy mit mentem: Ma is szerettem volna bevinni az adatot, ám nem "adja" a lehetõséget!
Hol lehet a hiba????
Ha kell: elküldöm a regisztrációs adataimat!!!!
Várom a segítséget!
Kösz, Tamás Rónay

lengyel tamas

lengyel tamas

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Nem tudunk semmilyen tartományt vagy átlagot javasolni, a pulzus egyénfüggõ. Az állóképességi edzések pulzustartományától függetlenül nagyon magas versenyátlagok is összejöhetnek. Saját példával, nekem 193 volt a maximális pulzusom, volt olyan 5 órás verseny, ahol 165 volt az átlag.
A versenyen nyújtott teljesítmény annyi mindentõl függ, a pulzus pedig annyira egyénfüggõ, h ez majdnem a jóslás/kuruzslás kategória lenne.

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

Lengyel Tamás

Vinczeffy Zsolt

Vinczeffy Zsolt

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Kedves Kotovics!

Ez attól függ ki az adott versenyzõ. Ha heti 20-30 órát edz, s a VO2max 70 felett van, akkor a szám 95% körül/ felett lesz, s minnél edzettlenebb, annál alacsonyabb intenzitásban tud végigmenni a versenyen.

Kérdésem az lenne, hogy ugye alapozáshoz a pulzustartomány 60-70 %-át szokták elõírni. Egy 4-5 órás maraton versenyen, milyen pulzustartományt javasolnak? Átlag, maximum, esetleg minimum is érdekelne, amit meg szoktak követelni a tanítványtól ?

Vinczeffy Zsolt "Zerge"

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

Vinczeffy Zsolt

Vinczeffy Zsolt

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Kedves baranyas!

nem vagyok biztos abban ki lehetsz, a nickname alapján.
Ha 1964-es vagy, akkor edzéseid nézve: alap edzéstervre jelentkeztél, azaz heti 3 edzésre. E helyett heti 5 edzést végeztél, ami 167%.
Edzés idõk és az edzés távok sem hasonlóak, van olyan nap, ahol 38 km helyett tekertél 106km-t. Ez amit edzettél nem a mi tervünk, így nincs értelme folytatásnak.
Kereshetsz egy másik tervet, amit meg tudsz oldani, hogy leedzed. Magatoknak kell tisztázni mit szeretnétek.

Ugyanaz.Engem is kitettek,pedig - úgy gondolom - mindent megcsináltam.

Vinczeffy Zsolt "Zerge"

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

lengyel tamas

lengyel tamas

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!
Az edzéstervek használatának egyik feltétele a végrehajtott edzések feltöltése. A rendszer automatikusan kiléptet mindenkit, aki nem tölti fel az edzéseit. Biztosan megcsináltátok az edzéseket, sajnos nem töltöttétek fel, így sem mi, sem a rendszer nem láthatta. Aki 200% túlteljesíti a tervet, az sem a terv szerint edz, vagy válasszon másik tervet, vagy próbálja követni az ott leírtakat. A követem is meg nem is edzésterveknek nincs sok értelmük. Próbálunk sokoldalúak lenni, de ezek sablon edzéstervek, akinek speciális igényei és elvárásai vannak, az válassza az egyéni edzésterv opciót.

EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB

Lengyel Tamás