Jelentkezz be Regisztrálj
edzestervem.hu
Írta 2011. június 04. - 20:04
Salzkammergut Trophy D (71,9km)-re jelentkeztem, és az elsõ 2 hetet befejeztem (egy kicsit túlléptem 21-45%-ban remélem ez még belefér) de még nem látom a 3. 4. hetet. Ez így rendben? Meg akarnám tervezni a következõ 2 hetet az idõbeosztás miatt!
Várom válaszotokat!
Köszi, Üdv
karolyik (Károlyi Károly)
Írta 2011. június 03. - 17:50
QUOTE=Vinczeffy Zsolt;1101844]Szia Técs!
Pótlás napirenden van, pótoljuk a következõ heteket.
Helyesen:
pulz:104-142
2sz: 10min 142-161
3sz: 5min 104-142
4sz: 10min 142-161
5sz: 5min 104-142
6sz: 10min 142-161
7SZ: 50MIN 104-142[/QUOTE]
Írta 2011. június 02. - 23:47
Mátrára összesen még 18 féle terv fog íródni.
8-10-12 hetes, alap és emelt és minden távra is.
Mátra Maraton Középtáv (57km) -ra elképzelhetõ hogy lesz 12 hetes edzésterv?
(Én most a rövid távot indítottam el, mert nem volt már közép, de igazából az lenne a jobb.)
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 02. - 23:45
Pótlás napirenden van, pótoljuk a következõ heteket.
Helyesen:
pulz:104-142
7SZ: 50MIN 104-142
Az edzésem a következõ:
Mátra Maraton Középtáv (57km)
A kiválasztott felkészülési idõ: 16 hetes edzésterv ( váltás )
A kiválasztott intenzitás: alap [heti: 3 edzés / 4-7 óra]
Az edzésterv indulása: 2011. május 09.
A verseny idõpontja: 2011. augusztus 28.
A keddi edzés(május 31.) pedig a következõképpen nézett ki:
file:///C:/DOCUME%7E1/Csaba/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png1sz: 15min pulz:104-142
7SZ: 20MIN 104-142
8SZ: 30MIN 104-142
Az utolsó két szakaszt össze lehetett volna vonni egy 50 perces szakasszá, de mivel nem így van, ezért gondoltam ,hogy valami hiba lehet a tervben.Egyébként ez a résztávos edzésterv ugyanaz mint az elõzõ heti alap állóképességi 64km-es edzés, csak a rövidebb 44km miatt a szakaszok is értelemszerûen rövidebbek, de intenzitásban nincs különbség.
Még egy probléma ami idõközben jött elõ:
A hét többi edzése nem látható a tervben, az összesítésnél kihozza, hogy a hétre teljesítettem az elõírt 100%-ot.
Elõre is köszi a fáradozást:
Tóth Csaba
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 02. - 14:09
(Én most a rövid távot indítottam el, mert nem volt már közép, de igazából az lenne a jobb.)
Írta 2011. június 01. - 22:03
Mátra Maraton Középtáv (57km)
A kiválasztott felkészülési idõ: 16 hetes edzésterv ( váltás )
A kiválasztott intenzitás: alap [heti: 3 edzés / 4-7 óra]
Az edzésterv indulása: 2011. május 09.
A verseny idõpontja: 2011. augusztus 28.
A keddi edzés(május 31.) pedig a következõképpen nézett ki:
file:///C:/DOCUME%7E1/Csaba/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png1sz: 15min pulz:104-142
7SZ: 20MIN 104-142
8SZ: 30MIN 104-142
Az utolsó két szakaszt össze lehetett volna vonni egy 50 perces szakasszá, de mivel nem így van, ezért gondoltam ,hogy valami hiba lehet a tervben.Egyébként ez a résztávos edzésterv ugyanaz mint az elõzõ heti alap állóképességi 64km-es edzés, csak a rövidebb 44km miatt a szakaszok is értelemszerûen rövidebbek, de intenzitásban nincs különbség.
Még egy probléma ami idõközben jött elõ:
A hét többi edzése nem látható a tervben, az összesítésnél kihozza, hogy a hétre teljesítettem az elõírt 100%-ot.
Elõre is köszi a fáradozást:
Tóth Csaba
Szia Técs!
melyik versenyre, mely távra, mely szint és milyen hosszú edzéstervrõl van szó?
amint megnézem javítom.
Írta 2011. június 01. - 13:43
Salzkammergut Trophy D (71,9km)-re jelentkeztem, és a 2 hétben vagyok de még nem látom a 3. 4. hetet. Ez így ok?
Köszi, Üdv
karolyik (Károlyi Károly)
Írta 2011. június 01. - 12:20
Úgylátszik kicsit a világ, én lennék a Duna rövides regisztráló. Sajnos egy nem tervezett 3 hetes betegség felborította a dolgokat, ezért edzés hiányában ki is dobott a rendszer. Viszont most újra jelentkeztem, de így a Mátra maratonra...
Nagyon jó a kezdeményezés, köszönet a sok munkáért!!
Szia Tamás!
Rónay Tamás és Rónai Tamás. 2 regisztráció volt. Az egyik nem jelentkezett sehová, a másik duna rövidre jelentkezett.
Én ennyit látok csak.
vendég_Charon_*
Írta 2011. június 01. - 12:12
Írta 2011. június 01. - 08:19
Sok sikert remek kezdeményezés, remek csapat.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 01. - 07:35
Írta 2011. május 31. - 23:22
Frissítettük a Duna Maraton hosszútáv emelt edzéstervet.
A 8 hetes duna sincs még frissítve.
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. május 31. - 23:02
Szia Charon!
frissítettük, elnézést a késésért!
HA van másnak hasonló problémája bátran írjon.
Minden esetben kell látni a következõ heti edzéstervet.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 31. - 22:54
frissítettük, elnézést a késésért!
HA van másnak hasonló problémája bátran írjon.
Minden esetben kell látni a következõ heti edzéstervet.
Sziasztok,
A Transhungaria edzésterve miért nem frissült a hétre?
Üdv,
Charon
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. május 31. - 22:42
Én sajnos írásodból nem tudom, hogy milyen terv, melyik szakaszánál tartasz, ezért csak általánosságban válaszolok, a résztávos edzésekrõl általában.
Általában két okból bontjuk részekre az intenzívebb edzéseket, mert vagy egyben nem sikerülne a kívánt minõségben végrehajtani, illetve, ha egyben végrehajtva az adott feladat egészen mást fejlesztene amit éppen szeretnénk a részekre bontással. Ezért nem gondolom, hogy elírásról van szó. Bizalommal végrehajthatod az edzést a kiírtak szerint.
Üdvözlettel:
Sziasztok !Idõ hiányában még nem volt idõm átolvasni az elõttem szólókat, ezért lehet, hogy amit kérdezek már megválaszoltátok, bocsi.
A holnapi edzésem egy 44 km-es résztávos edzés lenne nyolc szakaszra bontva, de az utolsó7-8. szakasz között látszólag semmi különbség nincs, mindkettõ 104-142 közötti pulzustartományban, a 7. 20 perc a 8. pedig 30perc. Nem lehet, hogy itt valami elírás történt, különben nem értem miért kellett kettébontani ezeket a szakaszokat?
Illés Bálint
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. május 31. - 22:42
melyik versenyre, mely távra, mely szint és milyen hosszú edzéstervrõl van szó?
amint megnézem javítom.
Sziasztok !Idõ hiányában még nem volt idõm átolvasni az elõttem szólókat, ezért lehet, hogy amit kérdezek már megválaszoltátok, bocsi.
A holnapi edzésem egy 44 km-es résztávos edzés lenne nyolc szakaszra bontva, de az utolsó7-8. szakasz között látszólag semmi különbség nincs, mindkettõ 104-142 közötti pulzustartományban, a 7. 20 perc a 8. pedig 30perc. Nem lehet, hogy itt valami elírás történt, különben nem értem miért kellett kettébontani ezeket a szakaszokat?
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
vendég_Charon_*
Írta 2011. május 31. - 20:30
A Transhungaria edzésterve miért nem frissült a hétre?
Üdv,
Charon
Írta 2011. május 31. - 13:43
Írta 2011. május 31. - 12:59
Én ezt teljességgel megértem és dicséretes hogy mindenkinek segíteni próbáltok az edzés tervekkel , de sajnos jelenlegi helyzetemben is kompromisszum szinten tudtam/nem tudtam a tervnek megfelelõ eredményeket produkálni. Lehet hogy tévesen értelmezem a dolgot de jobb ha van egy tervem amihez tudok igazodni és hellyel közzel betartani , mint ha nincs semmi és megyek a saját fejem után valószínûleg teljesen rosszul. Azt is értem hogy valószínûleg ha valaki tényleg komolyan gondolja és fel akar készülni az betartja a leírtakat, de valószínûleg az ilyen elszánt rider több versenyen is indul és ezt figyelembe véve egy egyéni fizetõs tervel járna a legjobban, mert ha minden edzést hitelesen tölt ki elõbb utóbb eltér az általános számításoktól. Én helyzetemben is lesz még Duna Bükk Trans Hungária és Mátra. A regisztrációban leírt valamelyik opciónál talán "célok" fel is tüntettem ezt. Csak hát igen bizony ez ingyen van és nagyon kecsegtetõ, megpróbál az ember okosan kijönni a dolgokból. Az alapokkal úgy érzem nincs gond arra 8 hét önmagában is kevés lenne. Februártól-Áprilisig futottam, görgõztem. Áprilistól kezdtem terepen hegyre menni. Céljaim se nagyok igazából az élményért csinálom, nem a jó helyezésért versenyzek. Nem tudom hogy van-e még rá lehetõség hogy a Duna maratonos edzést folytassam? Vagy inkább várjam meg amíg elindítjátok a Trans Hungáriásat?
Félre ne értsd nem azért írom mert valami problémám lenne a rendszerrel. Nagyon jónak találom ezt így ahogy van, csak mint kezdõként elkövetett hibákból tanulok és folytatnám a dolgot ha lehet.
üdv
Zoli
Írta 2011. május 31. - 12:01
A rendszer azért zárt ki, mert 2 héten keresztül, nem fedte az edzésterv a te edzéseidet. Azaz, ha 50%-al kevesebbet edzel vagy 50%-al többet, akkor az nem az az edzésterv amit mi kérünk.
Értsd ez olyan, mintha 8 órát kell dolgoznod a munkahelyeden, de a fõnököd akkor figyelmeztet, ha 12 óra felett vagy 4 óra alatt dolgozol. Ha a következõ héten is hasonló anomáliákkal szembesül a fõnök, akkor kirúg.
Mi is ezt tesszük, csak a Te érdekedben.
Nem tudjuk azt adni ami mindenkinek jó. Nem tudunk a Dunára felkészíteni úgy, hogy xy a Szilvásra megy, xx pedig a pelsora, zz meg a bakony maratonra. Itt annyi lenne a változat, amit nem bírnánk. Így is 114 tervünk fut.
De másképpen is lefordíthatom nektek, hogy érthetõ legyen.
Nyelvvizsgára készülsz, s ezért minden héten nyelvvizsgákra jelentkezel, azért, hogy a nagy nyelvvizsgán jobb lehess. Sajnos sose fogsz átmenni, mert nem rendszer szerint és nem az alapoktól tanulsz. Ülhetsz napi 2 órát a könyvek felett, de ha nem szisztéma szerint tanulsz, akkor elég hosszú lesz az út addig, amíg levizsgázol egy adott nyelvbõl.
Sokan írják, hogy könnyû az elsõ 2 hét, emiatt túlvállalják magukat, azaz sokat és erõsebben mennek.
Viszont amikor a 4-5 . héthez érnek nem tudják abszolválni sem az intenzitást, sem a mennyiséget, mert hiányoznak az alapok. Ha belegondoltok, hogy 8 hét egy terv, s ingyen is van, akkor érdemes feláldozni ezt a kis idõt, s megnézni, hogy ezen szisztémával az elmúlt sok évhez képest mire jutunk.
Sziasztok!
A rendszer kizárt a 8 hetes Duna maraton hosszú távú tervbõl. Volt egy két kihagyásom ( múlthét csütörtök és a hétvégi terepes edzések) amik megvoltak csak internet hiánya miatt nem tudtam felvinni. Csütörtök 57km országút Vasárnap pedig egy Szilvás hosszú táv volt a terepes edzés, ami bár tudom hogy a kétszerese az elõírtnak de kihagyhatatlan élmény volt. Illetve most az oldalt olvasgatva lehet elkövettem még 1-2 hibát a teljesítettem és az edzettem gombot illetõleg. Mert én általában az edzettem gombbal vitte be az edzéseket. Ha van rá lehetõség szívesen folytatnám a tervet, bár tudom hogy a hangsúly a rendszerességen és az elõírtak betartásán van, de az élet nem egyszerû munkahely, iskola, bringázás valahogy el kell osszam a nap 24 óráját. Jövõben megpróbálnám jobban betartani a leírtakat, fõleg hogy a suli terhe a nyárra megszûnik, így több idõm is lesz az edzésekkel foglalkozni.
Köszönettel
Schmidt Zoltán
schmizo@gmail.com
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB