Jelentkezz be Regisztrálj
edzestervem.hu
Írta 2011. június 07. - 14:42
Pontosítok...
Érdeklõdnék, hogy miért estem ki, mert én az adott heti edzésszámot megcsináltam és az adott pulzussal, ahogy kértétek. Igaz idõbeli növekményem volt az elsõ héten 20,8% a másodikon pedig 23% ez hozott magával egy 38 és egy 46%-os távolság növekedést is. Az adatokat rendben bevittem és vártam a következõ 2 hetet ami meg is jött. Ebbõl ma akarnám teljesíteni az elsõ napot, és reggel kaptam az e-mailt, hogy vége, mert nem úgy csináltam ahogy kell.
Olvastam az egyik kommentetekben, #178 hogy a táv és idõ figyelést kikapcsoltátok, akkor ez hogy lehet, ha mindig rendben bevittem az adatokat? Még szerencse, hogy az adatok megvannak ezért tudom a konkrét értékeket!
Várom válaszotokat!
Üdv
Károlyi Károly
karolyik@npp.hu
vendég_Charon_*
Írta 2011. június 07. - 13:46
Nem frissult:
Trans Hungaria Maraton egyéni vagy duó
A kiválasztott felkészülési idõ: 14 hetes edzésterv
A kiválasztott intenzitás: emelt [heti: 4-5 edzés/ 5-10 óra]
Az edzésterv indulása: 2011. május 16.
elmult ket het latszik, ez a het es a kovetkezo nem frissult
Koszonom
Írta 2011. június 07. - 12:19
Kaptam én is egy befejezõ mailt. Azt szeretném kérdezni, hogy én max 45%-ban léptem túl a megadott tervet, ez volt az ok, a két hét alatt betartottam a heti hármat, figyeltem a pulzusra, de nem tudtam pont annyit menni amennyit elõírtatok, ha az idõt tartottam volna be, akkor a km nem stimmelt volna és fordítva.
Köszi
Károlyi Károly
(karolyik@npp.hu)
Salzkammergut Trophy D (71,9km)
Írta 2011. június 07. - 12:04
Szia!
Válaszolunk hamarosan. nemcsak rajtam múlik a válasz, hanem a programozókon is.
A randidat sajnálom, remélem ott nem dobott ki a rendszer.
oké, köszönöm, a mára elõírt edzés megvan a fejemben, szóval nem sürgõs. (a csütörtöki már nincs.)
ott nem dobtak ki, másfél év után ennyi belefér, nem érte el a -50%-ot
Írta 2011. június 07. - 11:48
Válaszolunk hamarosan. nemcsak rajtam múlik a válasz, hanem a programozókon is.
A randidat sajnálom, remélem ott nem dobott ki a rendszer.
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 07. - 11:14
fõleg, hogy azt írjátok, 2 hete már csak amiatt dob ki, ha nem heti 4-et edzek (ennyi volt elõírva nekem), hanem kevesebbet vagy többet! én mindig betartottam nemcsak a napokat (az alap... egyszer még a randit is lemondtam barátnõmmel, hogy beleférjen a napomba a csütörtöki edzés, és ne csússzon át péntekre!!), hanem az elõírt idõket és pulzustartományokat is mindig betartottam, mint ahogy írtam is! és mindig még aznap bevittem az edzésnaplómba az adatokat! tök lelkes voltam, élveztem, hogy van egy edzéstervem, amit végezhetek, és nagyon meglepett, hogy váratlanul (figyelmeztetés nélkül) ledobott a rendszer, nem értem miért!
azt írtam, hogy a távokat szinte mindig KICSIT túlteljesítettem, mivel az elõírt idõ alatt, az elõírt pulzussal mindig több km sikerült. de még így se léptem át sose az elõírt km-t 50%-kal, se napi szinten, se heti bontásban! (annyira azért nem vagyok "túledzett"! )
szombaton, mint írtam, 91 km-t tekertem véletlenül. 2:30 óra volt elõírva, ha jól emlékszem 67 km. mint írtam a napi kis kommentbe, 81 km-nél telt le nekem a 2:30 óra, így csak pontosan 10 km-rel teljesítettem túl (és 19 perccel), nem pedig 91-67=24km-rel, de még ha ezt is vennénk, akkor se lépi túl 50%-kal a távot, mert az 67+33,5=100,5 km lenne.
várom a választ, és bízom benne, hogy tévedés történt, és folytathatom!
Írta 2011. június 07. - 11:06
CS600-hoz van boltunkban pedálfordulatmérõ.
Ezt vagy boltunkban lehet átvenni, vagy a honlapunkon lehet megrendelni: POLAR WIND pedálfordulatmérõ | POLAR kiegészítõk | www.zerge.info
Vinczeffi Zsolti Úr!
Kidobott a rendszeretek, legalább küldhetnél utánvéttel a CS600-hoz 1 db pedálfordulat mérõt.
Tisztelettel: Lukács
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 07. - 10:49
Nekem egy figyelmeztetés jött még az elsõ hét után, hogy vigyem fel az edzéseimet, amit meg is tettem.
(sõt, még a garmint connect trackeket is belinkeltem a megjegyzés rovatba)
Arra már nem figyelmeztetett, hogy kirakott, ezt már csak akkor láttam, amikor meg akartam nézni a mai edzés elõírását.
Az jó ötlet, hogy a versenyeket beintegráljátok. Én is nyilván nem alap állóképességiben tekertem le a távot, ez igaz.
Úgy látom, hogy az alap edzésterv a kezdõknek szól, aki már régebb óta teker/versenyez, az max. ötleteket meríthet belõle és mint írtam, egyénre szabottal tudna csak mit kezdeni. Ebbõl a szempontból meg jogos a követelés, de a szigor az már nem biztos.. lehet, hogy el is veszitek néhány ember kedvét a gurulástól egy ilyen kizárás után.
..mondjuk ez enyémet nem, mert ugyan olyan keményen fogom délután is nyomni edzésterv nélkül, mint edzéssel múlt héten..
ami még az eszembe jutott: ott is vérzik az edzésterv, hogy pl. nem mindegy, milyen domborzati viszonyok között mész. pl. 32 km-t meg lehet tenni 1,5 óra alatt is 25-ös átlaggal sík terepen montival+terepgumival, de csináld ezt meg úgy, hogy közben 5-600 m szintet mész, pl. itt a Sokorói vidéken, aszfalton!.. aztán egybõl eltérések lesznek a bevitt edzések meg az elvárás között...
Kedves Joe!
Edzésterved akkor dob ki, ha pl 4 edzés helyett 7-et vagy 1-et edzel 1 héten. Ráadásul figyelmeztet is elõtte.
Ez nincs összefüggésben az edzésidõddel és az edzéstávval sem, kikapcsoltuk ezt a szûrõ funkciót 2 hete.
Mint edzõk, mi úgy gondoljuk, hogy aki hozzánk jelentkezik, az halgat ránk, hiszen velünk szeretné elérni célját.
Emiatt azokat, akik nem azt edzik amiket mi kéróünk, s 50%-al eltér edzés számuk 2 egymást követõ héten, azoktól megválunk.
Itt egy 10%-os konvenciós ráta elfogadott, azaz 10 jelentkezõbõl 1 tudja befejezni reálisan.
Az pedig a te szavaiddal írva is röhejes, hogy egy alap állóképesség helyett versenyen veszel részt. Megértünk mi mindent, de az 100% hogy nem állóképességességi zónába tekerted le a Szilvásváradot.
Emiatt azt próbáljuk pár tervnél, hogy a hétvégi lehetséges nagyobb versenyeket beleintegráljuk választhatóra, s akkor nem érinti a terv folytonosságát.
Többit private-ban írom, miután utánanéztem.
Írta 2011. június 07. - 10:44
Kidobott a rendszeretek, legalább küldhetnél utánvéttel a CS600-hoz 1 db pedálfordulat mérõt.
Tisztelettel: Lukács
Írta 2011. június 07. - 10:38
Sajnos azt az edzéstervet, amire jelentkeztél nem tudod folytatni.
Edzéseid nem követték az edzéstervben elõírtakat, így a következõ heti edzésterv hozzáférésednek nem sok értelme van.
Így az általad kiválasztott, de nem teljesített edzéstervet nem folytathatod.
Amennyiben szerencséd van, akkor van még arra a versenyre felkészülés, s válasz egy olyan tervet, amit teljesíteni tudsz.
Ha nagyon egyéni az idõbeosztásod, vagy a célod érdemes egyénre szabott edzéstervet készíttetned velünk.
Több csomag közül választhatsz, látogasd meg honlapunk és érd el céljaidat testre szabva.
Amennyiben kérdésed lenne, használd fórumunkat.
Vinczeffy Zsolt, Lengyel Tamás
????
Írta 2011. június 07. - 10:37
Korántsem ez lesz a végleges verzió.
Jelenleg 128-an tudták folytatni a terveket, vannak olyanok, akik betartják a tervet.
Aki nem szeretne egyéni edzéstervet vásárolni, annak egy jó megoldás, s szerintem érdemes ezt kipróbálni.
így igaz..
ennek az általános edzéstervnek nem sok értelme van. Az egyéninek már annál inkább, csak ugye az fizetõs...
(Egy csomó mindentõl függ az edzéstervezés, kor, nem, edzettségi állapot, célok, milyen gépe van, idõbeosztás, stb..)
De gyanítom, hogy a honlapnak pont ez a célja, hogy az emberek erre rájöjjenek.. ami nem is lenne baj, mert a készítõknek benne van a munkájuk, csak akkor könyörgöm, ne hülyítsék a népet feleslegesen.
Ha meg ennyire szigorúan veszik a hiányos, funkcionálisan impotens edzésterveiket (amiket nem lehet tovább szerkeszteni, testre szabni), akkor meg talán nagyobb rugalmassággal kellene a bevitt edzéseket értékelni. De azt is el tudom képzelni, hogy a hirtelen jött népszerûség miatt a sok edzéssel nem tudnak mit kezdeni, egy algoritmus meg automatán szórja ki az embereket.
Zerge meg nyilván adta a nevét, hiszen nem kicsi anyagi érdeke fûzõdhet hozzá, hiszen az edzéstervezés alapja az adatok mérése, amihez kell a felszerelés (pulzusmérõs computer, stb.), és mint tudjuk, Õ ezzel is foglalkozik. Ami ismét nem lenne baj, sõt, nagy üzleti érzéktõl tesz tanúbizonyságot (bárcsak nekem jutott volna eszembe.. , a kezdõ edzéstervezés ingyenessége meg még a hazai kerékpársportért is tesz, tehát becsülendõ dolog.
Viszont amit az egyik oldalon nyer, a másikon el is veszti.
Kicsit még kellett volna a cuccot bétatesztelni, mielõtt ilyen bugosan kiadják..
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 07. - 10:28
ennek az általános edzéstervnek nem sok értelme van. Az egyéninek már annál inkább, csak ugye az fizetõs...
(Egy csomó mindentõl függ az edzéstervezés, kor, nem, edzettségi állapot, célok, milyen gépe van, idõbeosztás, stb..)
De gyanítom, hogy a honlapnak pont ez a célja, hogy az emberek erre rájöjjenek.. ami nem is lenne baj, mert a készítõknek benne van a munkájuk, csak akkor könyörgöm, ne hülyítsék a népet feleslegesen.
Ha meg ennyire szigorúan veszik a hiányos, funkcionálisan impotens edzésterveiket (amiket nem lehet tovább szerkeszteni, testre szabni), akkor meg talán nagyobb rugalmassággal kellene a bevitt edzéseket értékelni. De azt is el tudom képzelni, hogy a hirtelen jött népszerûség miatt a sok edzéssel nem tudnak mit kezdeni, egy algoritmus meg automatán szórja ki az embereket.
Zerge meg nyilván adta a nevét, hiszen nem kicsi anyagi érdeke fûzõdhet hozzá, hiszen az edzéstervezés alapja az adatok mérése, amihez kell a felszerelés (pulzusmérõs computer, stb.), és mint tudjuk, Õ ezzel is foglalkozik. Ami ismét nem lenne baj, sõt, nagy üzleti érzéktõl tesz tanúbizonyságot (bárcsak nekem jutott volna eszembe.. , a kezdõ edzéstervezés ingyenessége meg még a hazai kerékpársportért is tesz, tehát becsülendõ dolog.
Viszont amit az egyik oldalon nyer, a másikon el is veszti.
Kicsit még kellett volna a cuccot bétatesztelni, mielõtt ilyen bugosan kiadják..
Sziasztok,
Sajnálattal vettem tudomásul, hogy engem is kizártak, mert nem teljesítettem az elõírt edzést pontosan.
Az eltérés az volt, hogy a marathon versenyre való felkészülési terv országúti edzésekkel indult, nekem nincs országúti bringám, így én MTB-vel teljesítettem edzéseket és sajnos az idõjárás miatt kénytelen voltam más idõpontokban elvégezni azokat, így õk aképp értékelték, hogy nem tartom be az edzést.
Úgy vettem észre hogy egy ilyen szigorú edzésterv, mindennemû elõzetes eszköz-idõ-idõjárásra tekintet nélkül körülbelül semmit sem ér. Sajnálom Vinczeffy Zsoltot hogy ehhez a nevét adta, és röhejessé teszi az amúgy általam tisztelt eddig elért érdemeit.
Ha ezt az oldalt nagyközönségnek szánták, akkor vagy komolyabb felmérés, vagy rugalmasabb edzésterv kellene.
Teljesen felesleges elindítani itt egy edzéstervet, mert ha meg akarsz felelni, nagy eséllyel hazudnod kell.
Üdv, Laci
Írta 2011. június 07. - 10:22
Szigorúnak veszed azt, ha egy tervhez 50%-ban kell ragaszkodni?
Magyarul a munkahelyeden nem néznének munkaórát (mi sem nézünk), nem néznék a teljesítményed, csak azt kérnék, hogy heti 5 nap menj be, s akkor tesznek ki, ha 2 héten át 50%-al eltérsz, azaz 10 munkanap helyett 15-nél többször mész be, vagy 5-nél kevesebbszer?
Ezt hívnánk röhejes munkahelynek nem?
Vagy oldjuk meg úgy a dolgot, hogy mindenki azt csinál amit akar? Ne szûrjünk?
S akkor ahhoz adjam a nevem, amit le sem írtunk?
Sziasztok,
Sajnálattal vettem tudomásul, hogy engem is kizártak, mert nem teljesítettem az elõírt edzést pontosan.
Az eltérés az volt, hogy a marathon versenyre való felkészülési terv országúti edzésekkel indult, nekem nincs országúti bringám, így én MTB-vel teljesítettem edzéseket és sajnos az idõjárás miatt kénytelen voltam más idõpontokban elvégezni azokat, így õk aképp értékelték, hogy nem tartom be az edzést.
Úgy vettem észre hogy egy ilyen szigorú edzésterv, mindennemû elõzetes eszköz-idõ-idõjárásra tekintet nélkül körülbelül semmit sem ér. Sajnálom Vinczeffy Zsoltot hogy ehhez a nevét adta, és röhejessé teszi az amúgy általam tisztelt eddig elért érdemeit.
Ha ezt az oldalt nagyközönségnek szánták, akkor vagy komolyabb felmérés, vagy rugalmasabb edzésterv kellene.
Teljesen felesleges elindítani itt egy edzéstervet, mert ha meg akarsz felelni, nagy eséllyel hazudnod kell.
Üdv, Laci
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 07. - 10:15
Edzésterved akkor dob ki, ha pl 4 edzés helyett 7-et vagy 1-et edzel 1 héten. Ráadásul figyelmeztet is elõtte.
Ez nincs összefüggésben az edzésidõddel és az edzéstávval sem, kikapcsoltuk ezt a szûrõ funkciót 2 hete.
Mint edzõk, mi úgy gondoljuk, hogy aki hozzánk jelentkezik, az halgat ránk, hiszen velünk szeretné elérni célját.
Emiatt azokat, akik nem azt edzik amiket mi kéróünk, s 50%-al eltér edzés számuk 2 egymást követõ héten, azoktól megválunk.
Itt egy 10%-os konvenciós ráta elfogadott, azaz 10 jelentkezõbõl 1 tudja befejezni reálisan.
Az pedig a te szavaiddal írva is röhejes, hogy egy alap állóképesség helyett versenyen veszel részt. Megértünk mi mindent, de az 100% hogy nem állóképességességi zónába tekerted le a Szilvásváradot.
Emiatt azt próbáljuk pár tervnél, hogy a hétvégi lehetséges nagyobb versenyeket beleintegráljuk választhatóra, s akkor nem érinti a terv folytonosságát.
Többit private-ban írom, miután utánanéztem.
Engem is ez miatt zártak ki az oldalról.
Szerintem röhejes ez a +-50%, legalábbis a +50 mindenképpen.
Ettõl majd azt fogjátok elérni, hogy az emberek nem azokat az értékeket fogják beírni, amit valójában mentek, hanem amit TI látni szeretnétek.
pl. nekem május 28-ra elõ volt írva 32 km terep, viszont a Specialized tesztútán vettem részt, ami csak 11 km-re sikeredett, viszont másnap, 29-én a Szilvásvárad 70km-es középtávján versenyeztem 1700m szinttel... BOCS hogy nem az erre a napra elõírt (már nem tudom hogy mennyi, kb. 20-30 km) távot teljesítettem, és ~30 km-nél hirtelen nem ugrottam ki a nyeregbõl...
Nem tudom, hogy meddig lesz ez az oldal életképes, de így nem jósolok neki sok idõt...
Idõt, energiát viszünk bele már csak abba is, hogy regiszráljuk az edzéseinket, majd ilyen sz*ros indokokkal kicsapjátok az embereket.
Gondolom erre majd az lesz a válasz, hogy ha nem az elõírtat teljesíti a paraszt, akkor minek regisztrál..
Mint azt a privát e-mailben is írtam, nem fogok ez miatt eret vágni, eddig is egyedül edzettem, ezután is megoldom...
De azt garantálom, hogy nem fogjuk a jó híreteket öregbíteni..
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 07. - 09:41
Üdv, Laci
Írta 2011. június 07. - 09:06
Szerintem röhejes ez a +-50%, legalábbis a +50 mindenképpen.
Ettõl majd azt fogjátok elérni, hogy az emberek nem azokat az értékeket fogják beírni, amit valójában mentek, hanem amit TI látni szeretnétek.
pl. nekem május 28-ra elõ volt írva 32 km terep, viszont a Specialized tesztútán vettem részt, ami csak 11 km-re sikeredett, viszont másnap, 29-én a Szilvásvárad 70km-es középtávján versenyeztem 1700m szinttel... BOCS hogy nem az erre a napra elõírt (már nem tudom hogy mennyi, kb. 20-30 km) távot teljesítettem, és ~30 km-nél hirtelen nem ugrottam ki a nyeregbõl...
Nem tudom, hogy meddig lesz ez az oldal életképes, de így nem jósolok neki sok idõt...
Idõt, energiát viszünk bele már csak abba is, hogy regiszráljuk az edzéseinket, majd ilyen sz*ros indokokkal kicsapjátok az embereket.
Gondolom erre majd az lesz a válasz, hogy ha nem az elõírtat teljesíti a paraszt, akkor minek regisztrál..
Mint azt a privát e-mailben is írtam, nem fogok ez miatt eret vágni, eddig is egyedül edzettem, ezután is megoldom...
De azt garantálom, hogy nem fogjuk a jó híreteket öregbíteni..
Írta 2011. június 07. - 08:15
Sziasztok!
Sajnos ki lettem zárva az edzéstervbõl.
Duna Maraton rövid táv alap Szûcs Gábor (szucs76).
Kénytelen voltam MTB-al teljesíteni minden edzést, ezért az edzések elõírt pulzussal történõ végrehajtására törekedtem, de így a megadott kilométerek csak részben teljesültek.
Egyébként ezen kívül nem tudom mi lehet a kizárás oka.
Ui.: Mátra Maraton közép 12 hetes nem indul?
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 07. - 08:11
átnéztem edzéseid.
AZért lettél kizárva, mert az elmúlt 2 hétben + - 50%-al sem közelítetted meg az edzéstervben kért idõt.
Múlt héten 5:13 helyett 2 óra 15 percet edzettél múlt héten, erre figyelmeztetett is a rendszer 2x.
Ha nem azt edzitek amit kérünk, az nem az a terv lesz amit megírtunk.
Ez fõleg alap edzéstervnél fontos. Ha aznap 3 óra terep edzést kérünk közepes intenzitás alatt, akkor a 15 km-es háziverseny az nem felel ,meg esetedben sem.
Azt hiszem ez már tárgytalan,most olvastam az imélt, edzéstervemnek vége.
Üdv.:János
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. június 07. - 08:04
nagyon szomorúan látom az emailt, hogy ki lettem zárva az edzésbõl. erre igazán nem számítottam, nagyon meglep. nagyon csalódott vagyok, mert mindig PONTOSAN KÖVETTEM az edzéstervben leírtakat.
igaz, hogy az elõírt km-t minden edzésen egy kicsit túlteljesítettem, ugyanis én úgy edzettem, hogy az elõírt IDÕT eltöltsem az elõírt PULZUSTARTOMÁNYBAN, és nem tehetek róla, hogy EDZETTEBB VAGYOK, mint az elõírt sablon, és így több km-t teljesítettem ugyanannyi idõ alatt. azt hittem, hogy az edzésidõ számít, és nem a közben megtett km.
egyedül most szombaton hibáztam, mint ahogy írtam is a kommentárba az edzésnaplómban, hogy a googlemaps-szel elnéztem egy kicsit a tervezett útvonalam, és így 81 km helyett véletlenül 91-et tekertem, így az elõírt 2:30 helyett 2:49 percet tekertem. ezért lettem kirakva?? (írtam azt is, hogy hétköznap 20-30km-t tekerek a városban, szombat-vasárnap viszont semmit, így ez a szombati plusz 10 km talán nem olyan nagy baj...)
vagy azért lettem kirakva, mert a vasárnapi max pulzusomhoz 169-et beírtam, pedig 110-150 volt az elõírt tartomány? ezt is írtam, hogy ez csak egy rövid sprint miatt ugrott így ki max fél percre, egy sárga lámpánál a nagykörúton...
szóval szeretném kérni, hogy hagy folytassam az edzéstervet, mert én mindig betartottam, és nem tartom igaznak ezt, ami jött az emailben: "Edzéseid nem követték az edzéstervben elõírtakat"
köszönöm szépen.
(ivancso.isti, Tarján kupa, 80 km, intenzív, asszem 12 hetes volt)
Írta 2011. június 07. - 06:35
Szia Zsolt!
Mátra Maraton rövid 16 hetes alap.Eperjesy János
Azt hiszem ez már tárgytalan,most olvastam az imélt, edzéstervemnek vége.