Jelentkezz be Regisztrálj
edzestervem.hu
Írta 2011. május 31. - 09:43
A rendszer kizárt a 8 hetes Duna maraton hosszú távú tervbõl. Volt egy két kihagyásom ( múlthét csütörtök és a hétvégi terepes edzések) amik megvoltak csak internet hiánya miatt nem tudtam felvinni. Csütörtök 57km országút Vasárnap pedig egy Szilvás hosszú táv volt a terepes edzés, ami bár tudom hogy a kétszerese az elõírtnak de kihagyhatatlan élmény volt. Illetve most az oldalt olvasgatva lehet elkövettem még 1-2 hibát a teljesítettem és az edzettem gombot illetõleg. Mert én általában az edzettem gombbal vitte be az edzéseket. Ha van rá lehetõség szívesen folytatnám a tervet, bár tudom hogy a hangsúly a rendszerességen és az elõírtak betartásán van, de az élet nem egyszerû munkahely, iskola, bringázás valahogy el kell osszam a nap 24 óráját. Jövõben megpróbálnám jobban betartani a leírtakat, fõleg hogy a suli terhe a nyárra megszûnik, így több idõm is lesz az edzésekkel foglalkozni.
Köszönettel
Schmidt Zoltán
schmizo@gmail.com
Írta 2011. május 29. - 13:04
Június 6-án és 20-án indulnak edzéstervek a Mátrára legközelebb!
Rövid, közép és hosszútávon, s mindegyik 2 szinten.
Hamarosan utolérjük magunk
Sziasztok!
Márta középtávhoz is fog indulni 12 hetes edzésterv? (rövidhez már van)
Egyébként gratulálok a kitûnõ kezdeményezéshez!
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. május 29. - 12:44
Márta középtávhoz is fog indulni 12 hetes edzésterv? (rövidhez már van)
Egyébként gratulálok a kitûnõ kezdeményezéshez!
ritchey p29er custom
Írta 2011. május 28. - 21:00
Mi nem tudunk beleírni a ti edzéstervetekbe.
Te tudsz belenyúlni, senki más.
1km-es véletlen beírás egyáltalán nem fogja változtatni a tervedet.
Tehát akkor tudnátok törölni azt a szerdai véletlen beírást? Azt az 1km-eset.Pohankovics Patrik a név.
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
vendég_Charon_*
Írta 2011. május 28. - 17:15
Melyikhez érdemes hozzáfûzni, elé rakni, vagy beleilleszteni a napi edzéseket? Természetesen a pihenõnapokon nincs tekerés.
(Transzhungária a cél, nyugalmi 42, max 187)
Köszönöm.
Írta 2011. május 28. - 14:15
Írta 2011. május 28. - 08:58
Írta 2011. május 28. - 00:24
Ha a fenti okokból kimarad a kalóriaszámítás, nem probléma.
Az órával kapcsolatban nem adhatunk tanácsot, mivel a Zerge hasonlóval foglalkozik, így elfogult lenne a válasz.
Ha valami garanciális és elromlik, vissza kell vinni.
sziasztok, már 2. alkalommal fordult elõ, hogy kicseszett velem a pulzusmérõ, és nem mért múltkor a csepeli szigeten (Halásztelek, Szigethalom stb.) az egész edzést nem mérte, tegnap pedig Bp.-rõl kifelé egészen Érd végéig nem mért, majd utána mért, aztán vissza Bp.-re Budaörs kezdetétõl hazáig újra nem. azért az edzést megcsináltam, mert lakatlan területen láttam a tartományt és így meg tudtam csinálni, de így a kalóriát és az átlagpulzust már megint nem tudtam bevinni a tábálzatba. légyszi ne töröljetek emiatt! nem tudom, visszavigyem-e a boltba a pulzusmérõm, van rá 1 év garancia, és csak pár hónapja vettem, gondolom kicserélnék, de lehet az új se mérne azokon a helyeken? pedig direkt azért vettem 16.000 ft-ér digitálisat (sigma), hogy ne legyen ilyen probléma, erre tessék... szerintetek érdemes visszavinnem? (próbáltam menetközben ki-be kapcsolgatni, mellpántot állítgatni stb., tuti nem ez a baj)
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. május 27. - 16:14
Írta 2011. május 27. - 13:08
Írta 2011. május 26. - 23:21
Sajnos Trevon néven nincs regisztrált emberünk. Ha kérdésed van, gondold át és utána tedd fel, ha több kérdésed van, akkor gondold át a kérdéseid és lehetõleg egyben próbáld feltenni. A maximális pulzusról és a nyugalmi pulzusról bõvebb indformációt a honlapunk Tudástárában találsz.
A visszavonás gomb a napi megjegyzésre vonatkozik, a többi adatodat tudod változtatni, visszamenõleg 14 napig.
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. május 26. - 22:49
Írta 2011. május 26. - 22:07
Írta 2011. május 26. - 20:43
Írta 2011. május 26. - 20:36
Írta 2011. május 26. - 20:30
A min. pulzust honnan számoljam? Itthonról amikor elindultam kb. 60 volt, de amikor kiértem a városból, tehát ahonnan indítottam mindent ( pulzusmérõ, kilométeróra, stopper ) már 110 volt. Tehát a min. pulzusom akkor 60 vagy 110? ( Egyébként kb. 3 km mire kiérek a lakhelyemtõl a városból, szóval ezt nem mérem ( mert piros lámpa meg minden hülyeség ), remélem ez nem olyan nagy gond )
Aztán még ehhez az elégetett kalóriaszámhoz:
Van ilyen az órámon hogy:
Calorie
Fat burn ( ez a gramm-os )
Az elsõ az: 870 lett az edzés után, a második pedig 97. Akkor melyik is kell nekem?
Írta 2011. május 26. - 19:52
A pulzusszámmal valamennyire igazad van de vannak órák, melyek ennek hiányában is számítják az energiafelhasználást. 2 különbözö óra egyazon edzésre más értéket fog mutatni pulzusmérövel is. Nagyon messze van ez az egész az egzaktságtól. Említed az intenzitást, aminek ugye a max. HF a számítási alapja. Én biztos vagyok benne, hogy az amit max. HF-nek megadnak az nem a max. Az annál jóval magasabb.
Írta 2011. május 26. - 18:19
Az elégetett kalóriaszám nagyjából 2 dologtól függ. Egyrészt a testfelületttõl, mely a testmagasságból és testsúlyból számol az óra, s ezek meleltt a kor és a nem is befolyásolja. Ide tartozik pár okosabb órának is az a tudása, hogy be lehet írni az edzettségi szintet.
A másik dolog az intenzitás, amit a pulzusszámból számol.
Amit Te írsz, az eleve befolyásolja a pulzusszámot. Hisz a szélirány, az emelkedõ, a bringa beállításai is befolyásolják a pulzust, s ráadásul egyenes arányban.
Mindenféle kalória számlálgatást abszolút feleslegesnek tartok, mivel rengeteg faktort az órák egyszerüen nem tudnak figyelembe venni.
- szélirány
- talaj
- pózíció a bike-on -> légellenállás
- lejtö-emelkedö átmenet nem leképezhetösége
- stb.
Kijöhet egy dúrva érték de kb. annyi értelme van, mint a zsír%-ot mutató mérlegeknek.
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. május 26. - 18:14
Mi nem teszünk különbséget a kalóriaszmnál olyan szempontból, hogy honann veszed az energiát. Így csak egy számot kérünk, melynek mértékegysége kalória (tehát nem gramm). Ezt jelenleg nem használjuk fel, de az edzésterv végén meg fogod kapni az összes bevitt adatodat, edzésmunkádat és az összes elégetett kalóriaszámot is.
Az pedig, hogy nem válaszoltunk kérdésedre nem személyes ügy. Egyszerûen elutaztunk, kijöttem Tamáshoz Norvégiába, hogy pár dolgot tisztázzunk az edzestervem oldal miatt.
Meg még annyi hogy:
"Automatikus zsírégetés számláló grammban"
Ennek az adatát kell írni majd az elégetett kalóriaszámhoz, ugye?
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB
Írta 2011. május 26. - 18:06
Ezt lényegében magadnak írtad, s nekünk is támpont arra amit edzel. Jó megadni egy célt, tudni azt miért edzel...
Annak amit a regisztrációkor, az edzésterve kiválasztásakor írtam arra a kérdésre, hogy milyen célbõl választottam ezt a versenyt, és mit szeretnék elérni rajta ( vagy vmi ilyesmi kérdés volt ) az hatással volt az edzéstervre? Tehát mondjuk most 50 km-s edzésem van, de ha mást írok akkor lehet több vagy kevesebb lenne? Én azt hittem hogy ez ilyen közvélemény kutatás-szerû dolog volt.
Vinczeffy Zsolt "Zerge"
EDZESTERVEM.HU
MINDEN LÉPÉSSEL ERÕSEBB