Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trans Hungária Túra/Maraton | 2013. augusztus 16-20.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
717 hozzászólás a témában

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
Azért pl. a Duna maraton eltörpül egy ilyen rendezvény mellett.
Kicsit számoljunk csak:
A legnagyobb költség szerintem a logisztika lesz.
Belegondolva hogy már múlt évben elkezdték szervezni a verseny azért elég nagy költsége van már eddig is.Nagyon nehéz munka mellett ezt csinálni tehát jópár fõállású rendezõ is kell.Ezt a verseny nem lehet úgy meg rendezni hogy szólok pár barátnak hogy gyertek el segiteni 4 napra.
A versenyre kell legalább két nagy sörsátor-minimum napi 500.000ft szállitással,felállitással-mert nem lehet úgy megoldani hogy reggel lebontod és utána felállitod a másik helyszinen.A felszerelés (padok.asztalok,zuhanyzó,wc stb) éppen a nemzeti ünnepen a legdrágább a bérlése ( a sok szabadtéri program miatt).A felszerelés szállitása (teherautó,busz) sem olcsó mulatság.Külön stáb kell a cél,kemping területére "mindenesnek".A verseny pályán pedig nagyon sok motoros,quados biztositás kell.Kötelezö mentöt ami nem egy sima autó hanem komoly terepjárót kell biztositani (napi 100.000 ft legalább).Nem beszélve a helyi erök költségéröl sem ( polgárörök,rendörök).Ami az ingyen kempinget illeti oda elég sok engedély kell beszerezni ilyen tömeg esetén-feltéve ha nem egy helyen van a cél és a sátorhely.
Még hozzájön a chip bérlése,rajtszámok,pólók,itinerek,terep engedélyek,irányitó nyilak,szalagok költsége is.
Profi rendezõ személyzet is kell a rajtba,célba illetve az eredmények kezeléséhez is.
Tudni kell kezelni azt is hogy lesznek profi kerékpárosok akik 4 óra alatt letekerik és amatörök akik végig túrázzák az egészet 6-8 óráig.
Gondolom a Harang csinált egy költségvetést,feltételezve mondjuk egy 500 fõs induló létszámot és ehhez számolt egy költséget.Vannak fix költségek (ami mindenképpen kell) és lesznek a létszámtól függök.
Szerintem közelebb lesz 50.000 ft-hoz a nevezési díj.De arra kiváncsi leszek hogy lesz-e elönevezés és hogy milyen arányú illetve lehet-e több lehetöségböl választani pl. sokan nem kérnének kaját.
A Crosskovácsi csapata már 4 évvel ezelött már próbált egy ilyen verseny tervezni Nagykovácsiból indulva és Balatonfüredre érkezve.Hát amikor kiszámoltuk a várható költségeket inkább nem fogtunk bele.
Én nagyon szurkolok a Harangnak és csapatának hogy egy nagyon jó többnapos verseny csináljon.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
...én még sokmindent nem látok, viszont igazat adok neked ebben, valószinû a kevesebb induló jóval magasabb költségfedezeti kockázatot jelent.
" A Cube el van vetve! "

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

De azért kezdõ kalkulációnak nem rossz, sztem a top maratonos összehasonlítás megállja a helyét

Csakhogy itt nem lesz 1500 induló, a költségeket sokkal kevesebb nevezésbõl kell fedezni. Ha merészen jósolok és 500 induló lesz akkor a fix költségrésznek háromszorosának kell lenni az elkért díjban. Elméletileg csak a változó költségeken lehetne megtakarítani, azt viszont elnyeli a karaván, meg egyebek amik az egynaposoknál nem merülnek fel. Most még támogatókat sem látni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
De azért kezdõ kalkulációnak nem rossz, sztem a top maratonos összehasonlítás megállja a helyét, mert az egy elég rangosnak mondott széria, és itt viszont nincs külön rövid, közép és hosszútáv, tehát a naponkénti 5000 ft megállja a helyét. EZ CSAK A VERSENYRE vonatkozó ár, ehhez természetesen hozzá jön a csomagszállítás, meg a 4 napi étkezés, ami egyszeri plusz ételosztást jelent, mert a topmarci nevezésben benne van a kaja is, és bevallom azért nem számítok svédasztalos vacsira, meg reggelire, de ne legyen igazam....plusz kerékpárörzés, masszázs szolgáltatás sátorhely stb. Igy a 30-35 ropi megállja a helyét sztem.
" A Cube el van vetve! "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
azért ezt így nem lehet összehasonlítani egy egynapos költségeivel.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
azt számollyuk egy top maraton kedvezményesen4250ft kerekitcsünk 5 re akkor 4 verseny 2 lene de sátorhely stb legyen 25 az reálisnak tûnik 50-60 ezer nem translap vagy hasonló és magyarországon vagyunk nem nemeteknél;)
25-30 ba lene a max szerintem

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Adok érte kétezret, jó lesz? :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát szerintem 25 lenne az elfogadható ár ;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
akkor szerintem most minél többen fejtsük ki hogy 25 lenne az elfogadható ár,
és akkor lehet hogy megússzuk 30-ból
:-)

Halihó

Harangéknak csak el kell olvasni a fórumot és le lehet szûrni belõlle,hogy míg egyesek 40-50 körül lennének hajlandók adakozni eme kis kalandra,
mások akár 50-60-at adnának érte...
Középút 50 lesz és kész! :D

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Harangéknak csak el kell olvasni a fórumot és le lehet szûrni belõlle,hogy míg egyesek 40-50 körül lennének hajlandók adakozni eme kis kalandra,
mások akár 50-60-at adnának érte...
Középút 50 lesz és kész! :D

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Én is kiváncsi vagyok a nevezési díjra, de hiányolom a megelõzõ információkat, hogy az ember a döntést meghozza. Például hiányolom az információkat szállás, csomagszállítás stb ügyben. Mert az oké, hogy befizetem a nevezést, de mire is? Szeretnék tájékozódni, mert nem kis összegrõl van szó.

Nyilván a nevezési díjjal együtt ezekre a kérdésekre is választ fognak biztosítani a szervezõk.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közeledik a Február 1. kíváncsian várom a nevezési díjat, meg hogy mit kapunk érte...csomó helyrõl hallok ilyen olyan infókat, remélem 60ezernél nem lesz több a nevezés azért.

Én is kiváncsi vagyok a nevezési díjra, de hiányolom a megelõzõ információkat, hogy az ember a döntést meghozza. Például hiányolom az információkat szállás, csomagszállítás stb ügyben. Mert az oké, hogy befizetem a nevezést, de mire is? Szeretnék tájékozódni, mert nem kis összegrõl van szó.
" A Cube el van vetve! "

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Közeledik a Február 1. kíváncsian várom a nevezési díjat, meg hogy mit kapunk érte...csomó helyrõl hallok ilyen olyan infókat, remélem 60ezernél nem lesz több a nevezés azért.

Én is olyan 50-60ra saccolom.

bike_maniac

bike_maniac

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás

Helló,

Van egy tuti 1órás videó a 2010-es versenyrõl gondolom megvan nektek. (ti is rajta vagytok itt-ott :) )

Hol van? nem láttam még, de nagyon megnézném...

Zs

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Nos, hogy egy kicsit visszatereljem a témát a topikba, remélem lesz elõnevezés, ami olcsóbb lesz, és egy ilyennagyságrendû nevezési díjhoz mérten elég intervallumot adnak, hogy be is lehessen fizetni....
" A Cube el van vetve! "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Elérhetõ valahol?

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

"szóval a beszkydi trophy árai:
before 31.01.2011 - 115 EUR
before 31.03.2011 - 145 EUR
before 31.05.2011 - 175 EUR
és ez egy olyan verseny ami egy településrõl indul minden nap
40eFt egy "utazós" versenyért szerintem nem is olyan sok, bár elsõre nekem is annak hangzott."

ebbõl azért ne feledd a félpanzióért kifizetendõ 100EUR összeget sem, úgy teljes a kép.... dea kajájuk nagyon jó, és bõséges bõven jól lehet lakni a sok különlegességgel, és minden este volt palacsina :))))

"Beskidy Trophy a távja szerintem egy kevésbé fannak is kecsegtetõ cél."

ez elég könnyelmû kijelentés egy olyan többnapos versenyre, amit a mezõny majd 40% a feladott tavaly is, és az európaiak közül az egyik legkeményebb ilyen verseny....

Helló,

Van egy tuti 1órás videó a 2010-es versenyrõl gondolom megvan nektek. (ti is rajta vagytok itt-ott :) )

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Igen?! ha Csillebérbõl indulunk ki akkor maximálisan igazad van, csakhogy idén változtak a dolgok, mint tudod, így már nem olyan biztos, hogy nem férne bele ez, ahogy azt kint a jobbak csinálják. Bár megjegyzem technikailag mindent ki lehet vitelezni, ezt is.

Több 24 órás csapat lesz...fõleg a nyár miatt, na meg az hely!
Így is macerás figyelni a sok csalóra...
Team Heavy Pedál Szeged

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
"szóval a beszkydi trophy árai:
before 31.01.2011 - 115 EUR
before 31.03.2011 - 145 EUR
before 31.05.2011 - 175 EUR
és ez egy olyan verseny ami egy településrõl indul minden nap
40eFt egy "utazós" versenyért szerintem nem is olyan sok, bár elsõre nekem is annak hangzott."

ebbõl azért ne feledd a félpanzióért kifizetendõ 100EUR összeget sem, úgy teljes a kép.... dea kajájuk nagyon jó, és bõséges bõven jól lehet lakni a sok különlegességgel, és minden este volt palacsina :))))

"Beskidy Trophy a távja szerintem egy kevésbé fannak is kecsegtetõ cél."

ez elég könnyelmû kijelentés egy olyan többnapos versenyre, amit a mezõny majd 40% a feladott tavaly is, és az európaiak közül az egyik legkeményebb ilyen verseny....