Ez egyáltalán nincs így, de még a Trophy esetében sem helytálló. A pálya régen überjó volt, de a sok hobbibringás miatt a "B-C-D" távokat erõsen legyengítették. (sajnos még így is sok a baleset) Az "A" távon találnál kihívást, de ha az nem elég, menj el Kitzalpra, ahol a második hegyen S3 DH pályán mehetsz le 800 szintet, megfeketedett tárcsákkal (STS: Schwierigkeitsgrad S3) vagy menj el Master EB-re, Graz Marathonra, ahol kizártnak tartom, hogy csont nélkül mindenhol lemész, mivel még a magyar válogatott is 2-3 helyen tolta lefelé. Technikás pályának meg ott van még az Ischgl Ironbike vagy a Zillertal meg a Christalp. Igazából nagyon sok kemény maraton pálya van, általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a publicitása, annál inkább közfogyasztásra alkalmas - ha technikailag kihívásra vársz, menj el kevésbé ismertekre.
Az itthoniakkal éppen, hogy az a baj, hogy nem készítenek fel sem erõnlétben, sem technikailag egy Top6 minõségi teljesítéshez.
Azért hülyeséget ne írjál má le! Melyik TopSIX pályán voltál már?
Lehet, hogy téged nem készít fel, és te egy/vagy a Magyar versenyen szeretnél szeretnél felkészülni egy másik külföldi versenyre.
De meglátásom szerint egy versenyre felkészülten kell már odamenni és edzésen kell minõségi és technikai munkát végezni. Én pl.: itthon készültem fel és szerintem nem is mentem rosszul egy kettõn.
A TOPSIX maratont meg ne futtassad annyira, mert vannak olyan futamok benne melyek gyengébbek, mint az itthoniak.
Tény és való, hogy Kitzalp, Schladming: technikás pálya, Mieders: full erõpálya; Mühldorf: rövid erõpálya és van benne pár trükk, de a másik kettõ Reichraming kb olyan mint itthon volt a régi Bükk középtáv, St Georgen am Walde meg egy hosszú XC pálya némi hosszabb Hikinggel és egy végtelen sóder szintúttal.
Szerintem ne szóljuk már le a magyar versenyeket, mert annyiira nincsen rossz helyzet!
Hajrá Magyar verseny szervezõk nyomjátok ezerrel!
Bálint