Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Trans Hungária Túra/Maraton | 2013. augusztus 16-20.

- - - - -

• Please log in to reply
717 replies to this topic

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Kíváncsi vagyok, hogy összejön-e annyi nevezõ, hogyy megérje legközelebb is megszervezni.
Én jövõre szívesen beneveznék! :)

Szerintem egy napi 70-80as táv 1000-1500ös szinttel, sokkal több embert vonzana. Oda már
elmennének az inkább középtávokon indukók is, de nyilván úgy nem lehet eljutni Tokajig.
Ezt szerintem úgy lehetne áthidalni, aha a Beskidy Trophy-hoz hasonlóan csillagtúrás verseny lenne.
Nagymaros erre szerintem meg is felelne a Börcsönnyel és a Pilissel:)

kicsit off:
Feltöltött kép
ez a 3. szakasz montázsa tudja valaki, hogy a bal felsõ képen melyik vár látható?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Gyere kõmûvesek melé lapátolni házalapásás 12 órába és elöte utána+2-2 óra utzás és légyszi utána menyél ki edzeni szerintem örülsz ha hétvégén felülsz a bringára

Pedig mellette is lehet készülni Imike 1989, nekem egyik barátom hasonló munkakörben dolgozik és mégis fel tud készülni, és volt már összetett MK gyõztes is XCO-ban ... tehát megoldható. És megnyugodhatsz én sem 8 órát dolgozom, még is megoldom! (csúnyábbat nem írok, mert nem szabad) :)
Minden fejben dõl el!

Meg szerintem a harangék még azt se tudják hol vog meni a verseny gondolnak egyet azt krétával huznak egy vonalat az aszfalton erre menyél fiam azt kész szerintem ezen még kár veszekednetek elég troger szervezést várok:D

A vog=fog?; meni=menni?; huznak=húznak?; troger=tróger? ... hogy mik vannak :D :) :D ) ... hát van ilyen, de akkor is bíztatok minden versenyszervezõt, hogy csinálják a munkájukat, és fejlõdjenek, mert abból amit te is írsz nem lehet építkezni és fejlõdni. Épkézláb segítõ gondolatot nem írtál még, hogy mit kellene és hogyan tenni. Fikázni mindenki tud! :(
Itt nem veszekszünk, csak a véleményt cserélünk :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Imike 1989

Imike 1989

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Meg szerintem a harangék még azt se tudják hol vog meni a verseny gondolnak egyet azt krétával huznak egy vonalat az aszfalton erre menyél fiam azt kész szerintem ezen még kár veszekednetek elég troger szervezést várok:D

Imike 1989

Imike 1989

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Gyere kõmûvesek melé lapátolni házalapásás 12 órába és elöte utána+2-2 óra utzás és légyszi utána menyél ki edzeni szerintem örülsz ha hétvégén felülsz a bringára

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Ez nem kifogás. Kérdezz meg errõl egy-két master1-es versenyzõt. Csak részben edzésmennyiség kérdése.
Dante írt még pár éve valami olyasmit, hogy mindenki maga szervezi az életét és dönt arról, hogy mi a fontos neki. Itt is igaz ez.
Egyébként nincs nekem semmi bajom azokkal akiknek nem ez az életükben a legfontosabb dolog (elárulom nekem sem az :) ).

szerk.: Megszólalt az emlegetett kolléga.

Néha tud újat mondani az öregember is :)

Dolgozz napi 10-11 órát, havi kb 250 órát és rájössz lehetetlen mellette annyit edzeni.

Az edzés minõsége(mit-mikor, milyen zónában mennyit)+pihenés+táplálkozás, együtt sokkal többet számít, mint hogy sokat edz!

Ha ész nélkül sokat edzel, akkor áteshetsz és pont az ellenkezõjét éred el vele. Ha gyorsulni akarsz, lassíts :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Ez egyáltalán nincs így, de még a Trophy esetében sem helytálló. A pálya régen überjó volt, de a sok hobbibringás miatt a "B-C-D" távokat erõsen legyengítették. (sajnos még így is sok a baleset) Az "A" távon találnál kihívást, de ha az nem elég, menj el Kitzalpra, ahol a második hegyen S3 DH pályán mehetsz le 800 szintet, megfeketedett tárcsákkal (STS: Schwierigkeitsgrad S3) vagy menj el Master EB-re, Graz Marathonra, ahol kizártnak tartom, hogy csont nélkül mindenhol lemész, mivel még a magyar válogatott is 2-3 helyen tolta lefelé. Technikás pályának meg ott van még az Ischgl Ironbike vagy a Zillertal meg a Christalp. Igazából nagyon sok kemény maraton pálya van, általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a publicitása, annál inkább közfogyasztásra alkalmas - ha technikailag kihívásra vársz, menj el kevésbé ismertekre.

Az itthoniakkal éppen, hogy az a baj, hogy nem készítenek fel sem erõnlétben, sem technikailag egy Top6 minõségi teljesítéshez.

Azért hülyeséget ne írjál má le! Melyik TopSIX pályán voltál már?
Lehet, hogy téged nem készít fel, és te egy/vagy a Magyar versenyen szeretnél szeretnél felkészülni egy másik külföldi versenyre.
De meglátásom szerint egy versenyre felkészülten kell már odamenni és edzésen kell minõségi és technikai munkát végezni. Én pl.: itthon készültem fel és szerintem nem is mentem rosszul egy kettõn.
A TOPSIX maratont meg ne futtassad annyira, mert vannak olyan futamok benne melyek gyengébbek, mint az itthoniak.

Tény és való, hogy Kitzalp, Schladming: technikás pálya, Mieders: full erõpálya; Mühldorf: rövid erõpálya és van benne pár trükk, de a másik kettõ Reichraming kb olyan mint itthon volt a régi Bükk középtáv, St Georgen am Walde meg egy hosszú XC pálya némi hosszabb Hikinggel és egy végtelen sóder szintúttal.

Szerintem ne szóljuk már le a magyar versenyeket, mert annyiira nincsen rossz helyzet!
Hajrá Magyar verseny szervezõk nyomjátok ezerrel!

Bálint

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Húúú,az a zserbó....akkor annyira jólesett,betömtem vagy 4-et,meg a célban azon morfondíroztam hogy a zsebembe is kellett volna tenni! :D

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nana.:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Biztos vagyok benne!
Nem ismerem ezt a világot annyira azért is kérdeztem ezeket a dolgokat, hogy tájékozódjak mielõtt tényleg benevezek ha majd már lehet. Remélem jó lesz :)

Bringások között leszel, tehát annyira rossz nem lehet.

A sebesség mindent megold.

bike_maniac

bike_maniac

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

nem gondolod, hogy ezek a vélemények több év tapasztalata alapján jönnek létre? ;)

Biztos vagyok benne!
Nem ismerem ezt a világot annyira azért is kérdeztem ezeket a dolgokat, hogy tájékozódjak mielõtt tényleg benevezek ha majd már lehet. Remélem jó lesz :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Freezombi!Genyó leszek!Szenvedni fogsz!Én hamarabb teljesítem a középtávokat,de a kondi mellett fontos,hogy állsz hozzá fejben...Egyik barátomat elcsaltam vmikor 2004 vagy 2005ben bükk hosszúra.Sosem volt elõtte hosszútávon,vele maradtam végig a távon.Utolsó frissítõn Várhegyen tuti zserbó volt.Elhagytuk a frissítõt,elkezdett esni,Nagy-Egedrõl csúszva,forogva jöttünk le.Az õ mérlege aznapra 2 bukta,2 felütéses defekt,1 láncszakadás.Ezek után mondta és tette:soha többé hosszútáv.:-)

schmizo

schmizo

vendég

• fórumtag
  • 37 posts

Ez egyáltalán nincs így, de még a Trophy esetében sem helytálló.

Én csak a Trophyra gondoltam a többit nem ismerem... pontosabban azt se csak az útvonalát mert Bad Goisern-bõl és Gossau-ból majdnem az összes útvonalat bejártam, ami a Trophy A szakaszának is az útvonala. És amellett hogy gyönyörû és remek edzõ terep, de technikailag nem éreztem nagy kihívásnak. De ez már egy másik topicba való asszem. Amiket írtál még felkeltette az érdeklõdésem! Utánuk nézek!

Mindenesetre nagyon várom ezt a mi kis 4 naposunkat.

schmizo

schmizo

vendég

• fórumtag
  • 37 posts

OFF Amúgy nagyon, nagyon, nagyon sok múlik a szervezésen.

Ahogy azt mondták: "Helyes munka és idõbeosztással minden nehézséget át lehet hidalni." :D

schmizo

schmizo

vendég

• fórumtag
  • 37 posts

A bringa mosókkal vagy a bringa mosóval?:)

A mosóval :) a mosókkal max mert túl sokan vannak de ennek egyébként örülni kéne

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Aha. :) Esetleg nézd meg sebész kollégánk mit mûvel (Pitechus) és milyen szinten, és mi mellett, s gondold át az utóbbi kijelentésedet.
(OFF Itt kb. mindenki ennyit dolgozik...)

Osztom! Nekem átlagban 220 szokott lenni...
Team Heavy Pedál Szeged

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
OFF Amúgy nagyon, nagyon, nagyon sok múlik a szervezésen. Felkelsz reggel, s mivel lemondasz az esti buliról, 6-ra már az uszodában vagy. Kényelmesen elmész melózni, bent vagy, ameddig kell, majd átöltözöl, s hazafutsz. Kis hátizsákban a munkahelyi ruha. Majd a lakáshoz legközelebbi boltba beugrasz, kihajtogatsz egy zacsit a mezed zsebébõl, s még be is vásárolsz. Két résztáv között meg beugrasz a postára. Ezt olyan kedvcsinálónak írtam amúgy. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Dolgozz napi 10-11 órát, havi kb 250 órát és rájössz lehetetlen mellette annyit edzeni.

Ez nem kifogás. Kérdezz meg errõl egy-két master1-es versenyzõt. Csak részben edzésmennyiség kérdése.
Dante írt még pár éve valami olyasmit, hogy mindenki maga szervezi az életét és dönt arról, hogy mi a fontos neki. Itt is igaz ez.
Egyébként nincs nekem semmi bajom azokkal akiknek nem ez az életükben a legfontosabb dolog (elárulom nekem sem az :) ).

szerk.: Megszólalt az emlegetett kolléga.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Aha. :) Esetleg nézd meg sebész kollégánk mit mûvel (Pitechus) és milyen szinten, és mi mellett, s gondold át az utóbbi kijelentésedet.
(OFF Itt kb. mindenki ennyit dolgozik...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Vagy ennyire unatkoztok hogy a szar idõ miatt nem tudtok tekerni, és itt adjátok ki az energiatokat ?

Hol van itt szar idõ? A németeknél ott talán...de itt...:)
" A Cube el van vetve! "

pecsenyep

pecsenyep

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Letekerem a szilvás közepet 4 óra alatt, de semmi kedvem 4 nap alatt 400km-t letekerni. A hátsó felem nem tolerálja másod- és harmadnapi tekeréseket.
Tehát más nem tudja megmondani, hogy ki képes letekerni és ki nem a távot.