Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kulacs, kulacstartó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
235 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Vegyél téli cipõt és valami jó túra zoknit ! Az segít !
Ennek horror az ára, szóval nem hiszem, hogy sokan használnák de azért megkérdezem. Ilyet: Elite - Lánchálózat használ valaki vagy ismer valakit, akinek van ilyen ? Szóval, milyen lehet ?

Volt a kezemben már ilyen, olyan mintha homok lenne benne. Robot kéne megkérdezni errõl, õ mesélt róla tour de velencén.

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás
Vegyél téli cipõt és valami jó túra zoknit ! Az segít !
Ennek horror az ára, szóval nem hiszem, hogy sokan használnák de azért megkérdezem. Ilyet: Elite - Lánchálózat használ valaki vagy ismer valakit, akinek van ilyen ? Szóval, milyen lehet ?
Marci

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Kitisztogattam és betekertem folpack-kal és alufóliával is vékonyan.Kíváncsi vagyok használ e.
Marton, az általad belinkelt termoszhoz hasonló van is itthon, bár kicsit kisebb az átmérõje a kulacsnál, de ez meold6ó.Ssajna csak fél literes, bár asszem az Arctica is csak 600ml-es.Ebbõl is csak úgy lehet inni, ha letekered a tetejét, de utána már csak egy gombot kell lenyomni és nyit a szelep.Végül is ha a tetejét nem viszi magával az ember, akkor még jó is lehet.Bepróbálom ezt is majd.Utálom a telet, a lábujjam is lefagy.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

És akkor mi van, ha megállsz inni ? Nem azon fogod bukni a Magyar Bajnoki címed. Ez olyan kicsit magyaros kérdés volt. (csak találok benne hibát, ha addig élek is !)
Extrém körülmények közt kicsit rugalmasabban kell kezelni a dolgokat - véleményem szerint. Vagy szarakodni az alufólia tekercselésével.

Akkor az van, hogy kb annyit állok, mint tekerek és értelmetlenül megyek ki edzeni. Semmivel nem lennénk elõrébb, csak lenne egy kulacsom, amihez nem nyúlok hozzá. Így sem kívánom a folyadékot hidegben, de ha még meg kell hozzá állnom, akkor kizárt, hogy igyak.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás
És akkor mi van, ha megállsz inni ? Nem azon fogod bukni a Magyar Bajnoki címed. Ez olyan kicsit magyaros kérdés volt. (csak találok benne hibát, ha addig élek is !)
Extrém körülmények közt kicsit rugalmasabban kell kezelni a dolgokat - véleményem szerint. Vagy szarakodni az alufólia tekercselésével.
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én hegymászó boltban vettem rozsdamentes acél termoszt és belemegy a Cateye kulacstartóba. Ezzel nem kell sufni-tuningolni és bármilyen hidegben órákig tartja a hõt. Ilyesmi, csak sokkal olcsóbb volt, mert nem márkás: Tatonka Hot&Cold 0.75 l acéltermosz | MOUNTEX | Utazás, Kaland, Outdoor Mondjuk az igaz, hogy tolómérõvel mentem venni, mert a 75mm-nél vastagabbakat már nem szeretik a kulacstartók.

Ebbõl gondolom nem iszol menet közben. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.690 hozzászólás
Én hegymászó boltban vettem rozsdamentes acél termoszt és belemegy a Cateye kulacstartóba. Ezzel nem kell sufni-tuningolni és bármilyen hidegben órákig tartja a hõt. Ilyesmi, csak sokkal olcsóbb volt, mert nem márkás: http://www.mountex.h...5_l_aceltermosz Mondjuk az igaz, hogy tolómérõvel mentem venni, mert a 75mm-nél vastagabbakat már nem szeretik a kulacstartók. De van sokféle forma, vannak vékonyabbak is.
Havernak Zefal Arctica van - hát, szerintem az csak a semminél jobb. Sokkal jobban megéri az elõbb ajánlott fém termoszt keresni. Láttam tesco, auchan,...stb helyeken is árulnak ilyet. Árban is hasonlóan jössz ki de akkor legalább tényleg forró marad az a tea.
Marci

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Nem próbáltam még. Januártól vannak hosszabb edzéseim amikor jól jönne, hogyha nem hûlne le benne a folyadék. Azt terveztem, hogy csinálok egy 2literes pet palackból egy szélvédõt, de szerintem most már inkább bloke módszerét fogom használni.

Lehet kipróbálom mind2-t, oszt meglássuk.Elég sokat iszom, nem mindig elég a 7dl tea, pedig cukrot is keveset nyomok bele.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Vazze tényleg szét lehet szedni, megvizslattuk a koleganõmmel jobban.Köszi, aztem a belsejét kell kiszedni.Esetleg meg is lehet sufnizni alufóliával kicsit, nem próbált?

Nem próbáltam még. Januártól vannak hosszabb edzéseim amikor jól jönne, hogyha nem hûlne le benne a folyadék. Azt terveztem, hogy csinálok egy 2literes pet palackból egy szélvédõt, de szerintem most már inkább bloke módszerét fogom használni.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Arctica.

Vazze tényleg szét lehet szedni, megvizslattuk a koleganõmmel jobban.Köszi, aztem a belsejét kell kiszedni.Esetleg meg is lehet sufnizni alufóliával kicsit, nem próbált?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Melyik van neked?Nekem az Arctica, az elõzõnek nem tom mi volt a neve, az fél literes fém betéttel volt és a két réteg között szivacs volt.Sokszor befolyt a két réteg közé a tea és ott lötykölõdött.

Arctica.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Én már sokszor szedtem szét és raktam össze a zefal kulacsomat, de mindig ugyanúgy össze tudtam rakni.

Melyik van neked?Nekem az Arctica, az elõzõnek nem tom mi volt a neve, az fél literes fém betéttel volt és a két réteg között szivacs volt.Sokszor befolyt a két réteg közé a tea és ott lötykölõdött.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem csak az a gondom, h nem tartja a hõt, hanem inkább az, h a két réteg közé bekerül a pára és penészedni kezd.Ha szétszedem, akkor utána már esélytelen újra ugyanúgy összerakni.Lehet marad a sufnizott ivótatyó.

Én már sokszor szedtem szét és raktam össze a zefal kulacsomat, de mindig ugyanúgy össze tudtam rakni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
http://forum.bikemag...tml#post1138265

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Nem csak az a gondom, h nem tartja a hõt, hanem inkább az, h a két réteg közé bekerül a pára és penészedni kezd.Ha szétszedem, akkor utána már esélytelen újra ugyanúgy összerakni.Lehet marad a sufnizott ivótatyó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

en polifoamba akartam hajtogatni az ivotaskat, de sehol nem kaptam olyan vekonyat.

camelbaknak van szigetelt zsákja amúgy
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tudtok ajánlani valami jó termoszos kulacsot?Volt két Zefalom, de nem jöttek be.

Ha építesz szélvédõt a kulacs köré akkor sokkal tovább tarják a hõt.
Rob biztos az új speciális technológiával rendelkezõ elite kulacsot ajánlaná.
Bloke nemrég írt arról, hogy berakja az utolsó elõtti réteg alá egy mezzsebbe a tartályt és úgy tartja a hõt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en polifoamba akartam hajtogatni az ivotaskat, de sehol nem kaptam olyan vekonyat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem igazán jót nem fogsz találni akkor már inkább ivó tatyó 1réteg alúfõlia 2 réteg folpack 1 réteg alufólia kombó nekem bevált.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Tudtok ajánlani valami jó termoszos kulacsot?Volt két Zefalom, de nem jöttek be.