Valaki elmagyarázta hogy hintõporozni szar, mert vmi történik, de már nem emlékszem mi, de nemis kenem be semmi dzsuvával...
ja lehet hogy ha hintõporos akkor elcsúszkál a belsõ, és leszakad a szelep, vagy hasonlók
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Indította
Darton
, 2002. január 18. 20:07
Írta 2005. május 04. - 15:12

Írta 2005. május 04. - 15:12

nem kell crossmax. stans notubes. pepecs, de megy minden felnivel.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. május 04. - 14:47

3 bar-ra fújok.
én hintõporozok de egy hónap alatt eltünt valahova...
gondoltam valaki tud esetleg jobbat.
igen tubeless.
majd ha crossmax-om lesz.
én hintõporozok de egy hónap alatt eltünt valahova...
gondoltam valaki tud esetleg jobbat.
igen tubeless.
majd ha crossmax-om lesz.
vendég_fac€_*
Írta 2005. május 04. - 14:44

Írta 2005. május 04. - 14:43

semmit és nem is ragad össze. az nem akkor van inkább ha nagy nyomáson használod a gumit?
Írta 2005. május 04. - 14:42

Írta 2005. május 04. - 14:41

ti mit raktok a külsõ és a belsõ közé, hogy ne ragadjon össze?
hintõpor? valami más?
hintõpor? valami más?
Írta 2005. május 04. - 14:37

hella mindenkinek!!!
mi a véleményetek az irc mythos xc köpenyérõl?amúgy a black jack qrva jó gumi,de a sima változata kõ nehéz(890 gr/2.1),a könnyebb verzió emg nagyon drága.legalábbis nekem:-)
mi a véleményetek az irc mythos xc köpenyérõl?amúgy a black jack qrva jó gumi,de a sima változata kõ nehéz(890 gr/2.1),a könnyebb verzió emg nagyon drága.legalábbis nekem:-)
Védd a fákat!Egyél hódot!:beer:
Írta 2005. május 04. - 14:31

Schwalbe BlackJack
2.2es, nem túl nehéz, van futófelülete középen, szal ha keményre fújod csak ez ér le, teljesen hibátlan. Ha picit leengeded, akkor leér a többi bütyök, azt mehetsz terepre..
ps: már van gumis topik
2.2es, nem túl nehéz, van futófelülete középen, szal ha keményre fújod csak ez ér le, teljesen hibátlan. Ha picit leengeded, akkor leér a többi bütyök, azt mehetsz terepre..
ps: már van gumis topik

Írta 2005. május 04. - 14:27

Na meg úgysem fogsz napi 80 km-et tekerni, ha hétvégén durván terepezni akarsz...
Én is ezt terveztem, de könnyebb mondani, mint csinálni, nekem 2 hétig tartott a virtus.

Írta 2005. május 04. - 14:25

Hát én tutira nem vennék még1 pár kereket - hát az csomó zsé, ha 9es rendszert használsz, ráadásul az alkatrészösszekopás is gondot fog okozni. Pl egy ócsó Deore fogas a melóson és egy pöpec XT a terepkeréken szívás, mert a Deore a sok városi kmtõl megeszi a láncot, a megevett lánc meg megeszi a drága XTt, majd a következõ áldozatok a lánctányérok lesznek. Ennek így sosem lesz vége (garantált anyagi csõd), tehát én 2 megoldást javslok.
A - amit én csinálok - van egy semislick városi gumi, ami könnyû terepre is jó, durva terephez meg (hétvégeken) felmegy a nagybütykös - egy csere 10 perc, annyit megér
B - olyan gumit válassz, ami jól megy aszfalton is, de alapvetõen terepumi - namost kopni fog mint állat, de még mindig SOKKAL olcsóbb mint egy külön kerékszett
A - amit én csinálok - van egy semislick városi gumi, ami könnyû terepre is jó, durva terephez meg (hétvégeken) felmegy a nagybütykös - egy csere 10 perc, annyit megér
B - olyan gumit válassz, ami jól megy aszfalton is, de alapvetõen terepumi - namost kopni fog mint állat, de még mindig SOKKAL olcsóbb mint egy külön kerékszett
Írta 2005. május 04. - 14:22

Írta 2005. május 04. - 12:51

gyorszár nem megy tönkre attól.
csak tudnám honnan ássátok elõ ezeket a topikokat?
<2,1 gumik
>2,1 gumik
csak tudnám honnan ássátok elõ ezeket a topikokat?
<2,1 gumik
>2,1 gumik
Írta 2005. május 04. - 12:23

érdemesebb volna 2pár kerék? hmmm... ez is húzós most... (árban) de meggondolandó... tesco kerés ilyen nagy utakra? lehet inkább valami olcsóbb duplafalút veszek... mert félúton behal reggel egy kátyú miatt azt nézhetek 
már más is mondta ezt az 5letet, de valamiért félek tõle... az állandó kerékcserék nem koptatják el a gyors-zárat?

már más is mondta ezt az 5letet, de valamiért félek tõle... az állandó kerékcserék nem koptatják el a gyors-zárat?
Írta 2005. május 04. - 10:47

HA nap mint nap ennyit tekersz betonon, szerintem a legokosabb egy pár csere kerék lenne. Vegyél vagy építs Tesco kerekeket a melóba járáshoz, amire rakhatsz igazi országútra való külsõket (pl, Continental SportContact 1.3) és ha hegyre mész csak bedobod a fullos kerekeket és már csapathatsz is. Szerintem ez a legésszerûbb, ráadásul így a drágább alkatrészeket sem nyúzod el fölöslegesen.
Írta 2005. május 04. - 10:37

hali!
látom a topik nem errõl szól, de gondoltam a címe alapján az Én kérdésem is beleférne...
kezdõ vagyok még totálisan, építésben és tekerésben is. az volna a kérdésem, hoyg milyen gumikat ajánlotok:
a gép egy 19"-os Kona CinderCone (CC) vázon alapszik, 26-os kerekekkel
a melóba szeretnék bejárni a géppel, ami ada-vissza 84km egy nap... viszont hétvégéken mennék/megyek vele hegyre-völgyre, földúton... gondban vagyok a gumival... országuti nem jó hétvégéken, viszont a hétköznapokon a terepgumi nem a legjobb... gondoltam biztos van valami köztes megoldás... ha van 1 kis szabadidõtök légyszi válaszoljatok már
mert a legnagyobb bajom, hogy már m1 a szezon és még mindíg egy 1000ft-os hulladék tesco gumival furikázok 
elõre is köszi!
látom a topik nem errõl szól, de gondoltam a címe alapján az Én kérdésem is beleférne...
kezdõ vagyok még totálisan, építésben és tekerésben is. az volna a kérdésem, hoyg milyen gumikat ajánlotok:
a gép egy 19"-os Kona CinderCone (CC) vázon alapszik, 26-os kerekekkel
a melóba szeretnék bejárni a géppel, ami ada-vissza 84km egy nap... viszont hétvégéken mennék/megyek vele hegyre-völgyre, földúton... gondban vagyok a gumival... országuti nem jó hétvégéken, viszont a hétköznapokon a terepgumi nem a legjobb... gondoltam biztos van valami köztes megoldás... ha van 1 kis szabadidõtök légyszi válaszoljatok már

elõre is köszi!
Mé há nem?
Írta 2005. május 03. - 12:19

Értem.
Nekem mindenképp puha kell, mert ha szar a gumi akkor fosok és nem tudok még annyira sem menni mint most.pl a Duro gumival megesett olyan hogy lementem az ívrõl egy kanyarban mert féltem kanyarodni..
Betonon állandó para volt..
Ezzel a brutál michelinnel meg supermotozni is tudok:D
Bár max egy hónap amit még bírnak aztán elajándékozom valakinek..
Nekem mindenképp puha kell, mert ha szar a gumi akkor fosok és nem tudok még annyira sem menni mint most.pl a Duro gumival megesett olyan hogy lementem az ívrõl egy kanyarban mert féltem kanyarodni..
Betonon állandó para volt..
Ezzel a brutál michelinnel meg supermotozni is tudok:D
Bár max egy hónap amit még bírnak aztán elajándékozom valakinek..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. május 03. - 12:16

A C24 es a C16 csak tipusjeloles. C16S: itt mar az S a Soft -ot jeloli, vagyis puha gumikeverek. Itthon ha jol tudom nem is volt mas tavaly csak S -es. Elol kibir egy szezont, hatul havonta / masfel havonta kell cserelni attol fugg hogy hasznalod, es attol, hogy versenyre cserelsz -e ujra, vagy hagyod a gyakorlogumikat.
Iden valtozott a modellpaletta, van valami ujabb gumikeverek ( ketfele kemenyseget hasznalnak egy gumihoz ). Azt, hogy itthon mit fognak arulni azt nem tudom
Iden valtozott a modellpaletta, van valami ujabb gumikeverek ( ketfele kemenyseget hasznalnak egy gumihoz ). Azt, hogy itthon mit fognak arulni azt nem tudom

Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. május 03. - 12:08

A C24 - C16 paros jobb lesz. ( C24 elol ) Gyorsabban fogsz menni.
Vékonyabb gumit szeretnék mert ezt tényeg fr külsõ inkább..vagy kinti hobby dh ahol könnyen gyorsul.
Itthon egy 2.5 bõven jó lesz..
A C24(24 durometer?) vagy ez mit jelöl?
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. május 03. - 12:06

A C24 - C16 paros jobb lesz. ( C24 elol ) Gyorsabban fogsz menni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!