Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

gondoltam terepre ez jó volna, megnéztem a véleményeket a testbike-on: Schwalbe BlackJack
betonra meg ez: Continental SportContact... csak nemtom meg oldható-e egy felnirõl a 2 külsõ...

Nekem a Schwalbe Racing Ralf és a Conti S.Contact simán jó uarra a felnire, a belsõt érdemes cserélni kisebbre cserélni a külsõvel együtt.

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
hát ja... most úgy néz kis ez lesz... mármint a gumicsere... a külsõt gondolom nem kell hajtogani :) csak noormálisan tárolni, ne lapuljon ki meg ilyenek, ne nyomódjon, ne álljon évekig ugyan azon a felületén.

gondoltam terepre ez jó volna, megnéztem a véleményeket a testbike-on: Schwalbe BlackJack
betonra meg ez: Continental SportContact... csak nemtom meg oldható-e egy felnirõl a 2 külsõ...
Mé há nem?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
SAUHn lor is felütötte a lépcsõn a gumiját
extrém alacsony nyomás az mindig van, különben elpattog a kerék, és ha a felni elõbb ér le, minthogy meginduljon a hátsó háromszög, akkor ciki van

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

JUJ
hogy le7 fullieval BÁRMIT is felütni?!
vagy extrem alacsony nyomás kell nekije,vagy 1 frontális odacsapás nagy sebességgel
vagy a kettõ 1szerre:)

kétszer is sikrült
A szar Maxxis gumikkal..egyszer az elsõt egyszer a hátsót
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
JUJ
hogy le7 fullieval BÁRMIT is felütni?!
vagy extrem alacsony nyomás kell nekije,vagy 1 frontális odacsapás nagy sebességgel
vagy a kettõ 1szerre:)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

mondjuk Thynek most fullmerev gépe van,nem?
szerintem nem gáz,h ilyen könnyû,sõt! ez a méret már 1 fasza össztelósba való,amiben sokkal nehezebb felütni bármit is,meg fújhatod keményebbre is,a menetkényelmet nem igazán befolyásolja már
nekem pusztán esztétikai szempontokból nem tetszik a mintája:)
legjobb a Smoke/Dart,csak 2.2es méretben lenne az igazi,változatlan árral,akkor azt vettem volna én is a Kujo XC helyett (ami megintcsak eléggé best buy az árárt tekintve)

Az AC-ben használta.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
mondjuk Thynek most fullmerev gépe van,nem?
szerintem nem gáz,h ilyen könnyû,sõt! ez a méret már 1 fasza össztelósba való,amiben sokkal nehezebb felütni bármit is,meg fújhatod keményebbre is,a menetkényelmet nem igazán befolyásolja már
nekem pusztán esztétikai szempontokból nem tetszik a mintája:)
legjobb a Smoke/Dart,csak 2.2es méretben lenne az igazi,változatlan árral,akkor azt vettem volna én is a Kujo XC helyett (ami megintcsak eléggé best buy az árárt tekintve)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
thommey próbálta, de szerinte is csúszik kanyarban, nem tart eléggé az oldalfal és az oldalsó bütykök. az oldalfal amugy is nulla, mikor a 2.5" gumi 850 gramm.... thommey egyfeszt felütötte, nem volt elragadtatva tõle. állítólag az ideiek már több anyaggal készülnek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Ez mind?
senki nem próbálta még?

mielött elégetlenkedni kezdesz, talán TE is megkereshetted volna (bele telett fél percbe), de igazán nagyon szívesen kerestem meg neked!

thez: van olyan gumi, ami nem csúszik poros aszfalton? :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

az állandó kerékcsere sem tesz valami jót a gumiknak, nem? inkább a B-t választanám... eredetileg is azt szerettem volna, csak a gumi típusa/márkája/mérete meg iylenek volna a nagy kérdés...
pl ez amit Zolle ajánlott errõl van valaki másnak véleménye/tapasztalata?

De nem is árt neki. Ha sokat mész terepen, úgyis elfogadod, hogy NINCS "mindenrejó" gumi, mindegyiknek vannak "kedvenc" terepei - úgyis cserélgetni fogod õket. Értsd - Zemplén Maratonra nagybütykös, Tisza Maratonra széles homokfutó, DMre semislick stb.

Jah - az tesz neki rosszat, ha összegyûrõdve ledobod mondjuk a napra és ott áll fél napig - ha rendesen letisztítva összehajtogatod, akkor párezerszer nyugodtan cerélheted.

Aszfalton meg egy gumi megy mint a golyó - a teljesen slick. Sajna ezt idén télen be kellett látnom - eddig ugyanis végigpunnyadtam minden telet, na de idén azért kimentem hóban-fagyban slickgumival országútra. Hû. Ez volt az elsõ reakcióm. Kábé 5 km/h sebességkülönbözet a többi gumimhoz képest...

Ja, és a gumi fogyóeszköz. Ne féltsd, arra való, hogy elkopjon. Legyél inkább büszke mennyit amortizálsz - ebbõl is látszik, ha sokat mész.

Blackjack - ne. Nehéz. Aki napi 80 K-t megy, annak könnyebbb gumi kell. Az Innovader már nem rossz tipp. Esetleg Maxxis Flyweight-490, vagy Continental Doublefighter 2.0. De ha van pénzed rá, akkor Michelin Jet 2.0. Egy gumi egyébként nem attól gyors, h mennyi része ér le - értsd futófelület - ez azért nagy marketing-kama. Sokkal inkább a megfelelõ alapanyag, súly, és a bütykök/mintázat deformációs iránya határozza meg a gördülési ellenállást - nem is beszélve a légnyomásról. Gondolok itt arra, hogy nekem pl a Z-Max 1.9-es gyorsabb volt (marhanagy bütykök, semmi futófelület, sõõõt, nehéz is mint a kõ) mint a Michelin WG-Comp S, amin VAN futóél, ráadásul vagy 80 grammal könnyebb...

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
A Continental SportContact 26*1,6-os külsõt milyen felnire lehet rápaszírozni?
mind2 duplafalú, és mind2 felnim külsõ átmérõje 25mm... sajna nem értek a dologhoz és nem tudom mit kell mérni és sajna a felnin nincsenek paraméterek/adatok...
légyszi segítsetek...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem jobb mint a vertical, de több a mintája,.

cserébe csúszik:
-vizes terepen
-poros aszfalton
-vizes aszfalton

konklúzió? vond le.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Ez mind?
senki nem próbálta még?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A 3. garnitúrát rakom föl.
Nekem bevált, igaz, a köves terepet nem szereti mert a bütykök leszakadnak róla. Viszont az erdei talaj, a füves ösvény és a sár sem hozza zavarba. Aszfalton megy mint a golyó, de nagyon kopik.

Kár, hogy nem szereti a köves terepet, mert én is gondolkodtam róla. Csak Schwalbe lesz a végén.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás

hella mindenkinek!!!
mi a véleményetek az irc mythos xc köpenyérõl?

A 3. garnitúrát rakom föl.
Nekem bevált, igaz, a köves terepet nem szereti mert a bütykök leszakadnak róla. Viszont az erdei talaj, a füves ösvény és a sár sem hozza zavarba. Aszfalton megy mint a golyó, de nagyon kopik.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
http://forum.bikemag...2&postcount=481
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Continental Dieselrõl mi avéleményetek?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
ja megnéztem :)
szép a futófelület... tetszik nagyon...
majd még átnézek a másik topicba...
Mé há nem?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
blackjackkel nincs de ritchey innovader-rel van tapasztalatom. ilyen pikkely szerû mintázata van. rendkívül könnyü gyorsítani betonon és mivel az oldalán is van bütyök ezért terepen a kanyarokban se rossz.

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Hát én tutira nem vennék még1 pár kereket - hát az csomó zsé, ha 9es rendszert használsz, ráadásul az alkatrészösszekopás is gondot fog okozni. Pl egy ócsó Deore fogas a melóson és egy pöpec XT a terepkeréken szívás, mert a Deore a sok városi kmtõl megeszi a láncot, a megevett lánc meg megeszi a drága XTt, majd a következõ áldozatok a lánctányérok lesznek. Ennek így sosem lesz vége (garantált anyagi csõd), tehát én 2 megoldást javslok.

A - amit én csinálok - van egy semislick városi gumi, ami könnyû terepre is jó, durva terephez meg (hétvégeken) felmegy a nagybütykös - egy csere 10 perc, annyit megér

B - olyan gumit válassz, ami jól megy aszfalton is, de alapvetõen terepumi - namost kopni fog mint állat, de még mindig SOKKAL olcsóbb mint egy külön kerékszett

az állandó kerékcsere sem tesz valami jót a gumiknak, nem? inkább a B-t választanám... eredetileg is azt szerettem volna, csak a gumi típusa/márkája/mérete meg iylenek volna a nagy kérdés...
pl ez amit Zolle ajánlott errõl van valaki másnak véleménye/tapasztalata?
Mé há nem?