Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Jó az, ha nem akarsz esõben/terepen menni, és kifizetsz >4000HuF-ot érte. Conti SportContact 1,6-os, kevlárszalagos vagy mi. Nekem az extra védelem nélküli olcsó van 2000ért, de az is sokkal többet bír, mint a schwalbe marathon slick.Ja, ha a végsõ fegyver kell és súly meg ár nem akadály, itt van ez:
http://www.wiggle.co...=0=
Erre aztán tényleg garanciát vállal az Old Spice. Marathon plus

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem mondtad,h milyen széleset szeretnél!
Mert más az 1.5-ös outi-style surranó mint a nehéz csomagok alá való 2.2-es slick.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a Continak van olyan külsöje, amire garanciát vállalnak, hogy nem kapsz vele szúrásos defektet, mivel a futóélben valami vastag gumibélés, vagy mi van..
de azok ilyen városi surranó külsök, nemtudom jó lenne-e neked túrázni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Esetleg tehetsz a jelenlegi külsõdbe ilyen szalagot. Mindentõl megvéd, amitõl lehet. (jancsiszög ugye mindent visz, de hát ez van): http://ebike.hu/term...efektgatlok/477
Nem olcsó és megvan a maga súlya, viszont ha elkopott a külsõ, csak átrakod az olcsó, defektvédelem nélküli újba.
Sztem ne schwalbét vegyél, nálam sz*rt se ért az állítólagos kevlárszalag, a Conti SportContant jobbnak tûnik, és mástól is ezt hallottam.

cheeseghost

cheeseghost

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Minden nyaron csinalok egy 2 hetes 1000Km-es turat. A legnagyobb bajom mindig az abroncsokkal van. Olyan fokent aszfaltra valo, vagy teljesen aszfaltra valo kulso kellene 26-os kerekre, amelyik jol viseli az akac tusket, foldon hevero drot darabokat. Perce az ar nagyon lenyeges. Sovany a penztarcam.

Ghosty

orangebiker

orangebiker

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Helló!Azt akarom megkérdezni tõletek hogy pesten hol van "nagy" választékban 24"-es külsõ gumi!?(pl.maxxis,kenda stb.)Köszi

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
kössz szerintem nem lehet rossz :)

Woody

Woody

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Üdv!

Maxxis Larsen TT:

Az 1.9-es, drótos verziót használtam eddig, de csak hátsó keréken.
Tapasztalataim:
+: -nagyon alacsony gördülési ellenállás, még alacsony nyomáson is, viszonylag
csendesen fut
-jól mászik
-jól fékezhetõ
-alacsony súly
-jó a defektállósága
-keskenységéhez képest komfortos, nem pattog
-hátsó keréken használva nem volt gondom az oldaltartásával
(vízmosások,rézsútos lejtõk...)
-az egyik legolcsóbb versenygumi

-: -gyorsan kopik, aszfalton nem érdemes használni
-sûrû, agyagos sárban hamar eltömödik a mintázat
-keskenyebb egy átlagos 1.9-es guminál (ez inkább csak a nehezebb bringásoknál
okozhat problémát, de azoknál a vázaknál ahol kicsi a sárférõhely még elõny is
lehet.)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Üdv!

Tud valaki valami használhatót mondani a Maxxis Larsen TT-rõl?
Akinek ilyen van ossza meg velem a tapasztalatait.(kanyarstabilitás fékezhetõség stb)

Kössz

Ha tudsz angolul: http://www.mtbr.com/...uct_78343.shtml

Ha nem, keress valakit, aki tud. 34 vélemény van róla. Elfogadható, de nem kiugró 3,84es átlag osztályzatot kapott.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
Üdv!

Tud valaki valami használhatót mondani a Maxxis Larsen TT-rõl?
Akinek ilyen van ossza meg velem a tapasztalatait.(kanyarstabilitás fékezhetõség stb)

Kössz

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Mien gumit használjak városi ill terephasználatra?Fontos lenne , hogy ne csússzon könnyen és ne legyen vastagabb 2,35-nél.Ja és a súlya is legyen elviselhetö, az áre meg megfizethetö.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
az egyetlen pozitívum, hogy van önkritikád...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
Üdv emberek!

Kéne nekem valami atom 26"-os 3"-os gumi. Tom hogy fölösleges meg túlszéles egyesek szerint csak azt akarom h ne süllyedjek bele a puha sárba a Kékesrõl lefele... no meg gizda:) vegyetek caprine dual vázak mert abba minden belemegy (80mm széles a guminál) ja és MAGYAR meg baszottul erõs váz (csak nem össztelós):)

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Rájöttem, hogy 1200 Ft-ért az IRC METRO II nagyon megéri 1,5ös méretben...
veszek vagy 3 párat :)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Csak aszfalton használtam. De szerinted tereptõl elkopott volna ? :chin:

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
lehet, hogy nem csak aszfalton használtad ?!?!?!?!?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Lehet, h nekem volt pechem. Az elsõ keréken lévõ bírta, de a hátsó sokkal hamarabb megadta magát, mint az elõdje (Schwalbe city marathon 1,4). Egyébként defektállóságban a Specialized armadillo a király. Van MTB és oúti verzió is, bár itthon aligha. Több helyen olvastam kritikákat róla, írtak olyanokat hogy levált a drótperem, kicsit nehéz meg nem kényelmes(?), de olyat még nem, hogy átszúrta volna bármi. Többen írták, hogy fél év után direkt próbálták kinyírni (üvegcserépen átgurulva), de senkinek nem sikerült. Durva

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Nekem ilyen gumim volt, és nagyon nem vagyok oda érte. Nem azt mondom, hogy ultrafos, de nem ajánlanám. Gyorsan kopott, és akkor aztán jöttek a szúrt defektek... Volt, hogy 2 hét alatt három, egyszer kiszúrta egy 2,5mm-es üvegszilánk, pedig elvileg kevlár defektvédelme van. Kicsit elkezdett szétválni a két komponens is, meg lett 2 hatalmas dudor a hátsó gumin. (Nehogy azt hidd, hogy ütöttem-vágtam, és csak 62 kiló vagyok!) Örültem, h szét nem robbant. Szóval alattam nagyon kíméletes használat mellett is kb 5000 km-t bírt normális állapotban, amit kevesellek. Most 1,3as conti SportContact van fenn, de még nincsenek hosszú távú tapasztalatok. Kicsit bucibb méretben meg ott a WTB slickosaurus 1,5. Uff.

Ez érdekes, pedig a Marathon az egyik legtartósabb és legellenálóbb gumi ebben a kategóriában. Jól tapad az aszfalthoz, jó a vízelvezetése ... Nekem a Cross változat van belõle, ami ugyanaz az az alapanyag, csak a minta kicsit erõsebb és 1.75-ös. Szintén kevláros, és másfél év alatt még nem kaptam vele defektet, pedig bõven mentem vele üvegbe, és terepen tüskés bozótba is. ... persze lehet, hogy csak mákom volt :)

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Uhh. Kössz a véleményt Farkas, az utolsó pillanatban :)
Szétnézek akkor még a választéklistán...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Segítség kéne. Szeretnék valami vékony slick gumit a városba meg az utakra.
Kinéztem magamnak a Schwalbe Marathon slick-et 26×1,35-ös méretben.
A kérdésem pedig, hogy jó-e a SUN DS2-XC felnire és (ami fontosabb) milyen belsõ kell hozzá ? Ilyen vékony gumim sose volt szóval halvány fingom sincs.
Kössz a választ :)

Nekem ilyen gumim volt, és nagyon nem vagyok oda érte. Nem azt mondom, hogy ultrafos, de nem ajánlanám. Gyorsan kopott, és akkor aztán jöttek a szúrt defektek... Volt, hogy 2 hét alatt három, egyszer kiszúrta egy 2,5mm-es üvegszilánk, pedig elvileg kevlár defektvédelme van. Kicsit elkezdett szétválni a két komponens is, meg lett 2 hatalmas dudor a hátsó gumin. (Nehogy azt hidd, hogy ütöttem-vágtam, és csak 62 kiló vagyok!) Örültem, h szét nem robbant. Szóval alattam nagyon kíméletes használat mellett is kb 5000 km-t bírt normális állapotban, amit kevesellek. Most 1,3as conti SportContact van fenn, de még nincsenek hosszú távú tapasztalatok. Kicsit bucibb méretben meg ott a WTB slickosaurus 1,5. Uff.