No prevent kárpitápolóról hallottam, hogy inkább rontott mint ápolt, de kíváncsi vagyok.
Hogy lehet felrakni normálisan egy gumit 4 Cm-s felnire, hogy ne legyen benne nyolcas?
NEM A KERÉKBE VAN mielõtt valaki belekötne
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Indította
Darton
, 2002. január 18. 20:07
Írta 2005. június 22. - 11:48
Írta 2005. június 22. - 11:43
AGA: A gumiápolószer márkája: Prevent (autós ugyebár). Igen, elvileg nem lehetne gond, bár haverom olyat hallott vmi tesztben, h még a kocsi abroncsain se szabadna használni, mert bár télire szépen lekezeli, viszont nyáron az erõs napsütésben csak még jobban kirepedezik. Autós lapok szerint pedig ugyebár fujkálni kell, ha azt akarjuk, h hosszú életû legyen. No ennyit errõl.
Dante: Hát ja, én is el tom képzelni, hogy lejtõn szívbajosaknak jó motiváló tényezõ lehet a szilikon! LOL
Asszem teszek majd egy olyan próbát, hogy a mostani külsõmön vadászok egy épen maradt felületet (talán még van ilyen), és ott befújkálom párszor jó alaposan, és meglátjuk,h jobban szétmegy-e, mint a be nem fújt részek. Tapasztalatokról majd írok.
Dante: Hát ja, én is el tom képzelni, hogy lejtõn szívbajosaknak jó motiváló tényezõ lehet a szilikon! LOL
Asszem teszek majd egy olyan próbát, hogy a mostani külsõmön vadászok egy épen maradt felületet (talán még van ilyen), és ott befújkálom párszor jó alaposan, és meglátjuk,h jobban szétmegy-e, mint a be nem fújt részek. Tapasztalatokról majd írok.
Írta 2005. június 22. - 07:55
Vizes betonon minden csúszik. De nagyon. Mármint a bütykös gumik közül.
jeh, a svalbi extrémül csúszik vizes sima betonon. de soxor mexopatott már...
Írta 2005. június 21. - 23:45
A sárgumijaim hasznosak homokban. Igaz egy '89-'90 körüli esésem után tanultam meg hogyan kell homokban menni. Az apró kavicsos utakkal is sokáig gondjaim voltak, de ez is sárgumihasználat után oldodott meg. Viszont ezekkel lehetetlen normálisan aszfalton menni, de ez nem negyon foglalkoztat
Ride everywhere.
.
Írta 2005. június 21. - 23:39
Hmmm....Szegeden próbáltam még anno...Nem volt ROSSZABB,mint más gummám...Ilyen slick variációból B+ sand volt nékem,meg DáblFájter,de csak betonon éreztem h yobban mennének,homokban nem...:-/
Vagy bennem van a hiba?
Vagy bennem van a hiba?
Írta 2005. június 21. - 23:36
Ma mondta haver, hogy egyszer kb 30˚-ban megdöntve sem csúszott ki, ma voltunk 30 centis homokban, murvás úton de nem vettem észre, hogy szenvedne.
Ride everywhere.
.
Írta 2005. június 21. - 23:31
Írta 2005. június 21. - 23:30
Pontosan.
De a Continak legalább nincs más halála a vizes betonon kívül...Csak az az 1,de az nagyon:)
De a Continak legalább nincs más halála a vizes betonon kívül...Csak az az 1,de az nagyon:)
Írta 2005. június 21. - 23:30
Vizes kövön még a halálpuha gumik is csúsznak. Nem rossz ez a schwalbe space. A legolcsóbb gumi amit három éven belül vettem, de a mai nap után azt mondom többet is adtam volna érte.
Ride everywhere.
.
Írta 2005. június 21. - 23:26
Írta 2005. június 21. - 23:25
Írta 2005. június 21. - 23:01
Írta 2005. június 21. - 22:55
a contik vízes betonon csúsznak, de nagyon.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. június 21. - 22:50
Gumiápoló szerekkel szerintem nem lehet gond, sokszor segítettem haverrnak eladtûni használt gépet ezért nála használtuk. Mondjuk írd le a márkáját és kideríthetõ, hogy nem való rá, de valószínûleg semmi gond nincs vele mert a ritchey nem egy különleges gumikeverék.
Viszont defektjavító spré autósból nekem nagyon nem jött be.
A continentalt miért szidta valaki? Még sehol sem hallottam rosszat róla és szerintem is jó.
Viszont defektjavító spré autósból nekem nagyon nem jött be.
A continentalt miért szidta valaki? Még sehol sem hallottam rosszat róla és szerintem is jó.
Írta 2005. június 21. - 22:15
1. Nyugodt szívvel vegyek újra Ritchey-t (vagyis minõségükkel nincsen gond)
2. Nehogy vki új járjon mint én, hogy ha már a kocsi kerekét fújkálom (azé ott talán val értelme télre lefújni a nyári gumit), akkor má fújok gyorsan a bringára is, télen úgyse nagyon megy.
Vehetsz nyugodtan, nincs vele gond. A szilikonnal bringán lefújt külsõ pedig igen jól megy lefelé! Vagyis érdekes a fékhatás.
Írta 2005. június 21. - 22:05
ezekkel az új rubena külsõkkel mi a helyzet találkozott már vki ilyenekkel?
egy scyllát bevállalnék tú felhsználás keretében jónak tûnik a mintája. de én 56 tpi-vel is beírném
egy scyllát bevállalnék tú felhsználás keretében jónak tûnik a mintája. de én 56 tpi-vel is beírném
Írta 2005. június 21. - 21:59
sima szilikonsprével fujkálhatod a külsõd.
persze elõbb ajánlatos leszedni a felnirõl
persze elõbb ajánlatos leszedni a felnirõl
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Írta 2005. június 21. - 21:57
Na jó, bevallom, én sem azért vettem a külsõmet, mert annyira nem tok mit kezdeni magammal, és ezt szeretném dédelgetni, meg ápolgatni!
Mindennek csak azért szeretnék a végére járni, hogy:
2. Nehogy vki új járjon mint én, hogy ha már a kocsi kerekét fújkálom (azé ott talán val értelme télre lefújni a nyári gumit), akkor má fújok gyorsan a bringára is, télen úgyse nagyon megy.
Mindennek csak azért szeretnék a végére járni, hogy:
Írta 2005. június 21. - 21:51
Közben megelõztél a válasszal.
1. Szóval elsõ eset gyártási hiba volt, kiderült.
2. Egyenlõre nem fogom fújkálni, mert tényleg akár attól is lehetett. Meglátjuk, hátha másnak is van ezzel tapasztalata
3. Köves talaj megvolt, viszont mindíg elõírt nyomáshatárok között használtam, kb. 3,7bar-on.
4. Igen, a tárolás tényleg sokat számíthat, és jó ötlet a dobozos! Viszont gondolom elég sokan vesznek ilyen gumit, szal csak nem ált egy nagy forgalmú bp.i boltban éveket a napon.
Szóval egyenlõre tényleg az autós ápolószer káros hatása a legvalószínûbb.
1. Szóval elsõ eset gyártási hiba volt, kiderült.
2. Egyenlõre nem fogom fújkálni, mert tényleg akár attól is lehetett. Meglátjuk, hátha másnak is van ezzel tapasztalata
3. Köves talaj megvolt, viszont mindíg elõírt nyomáshatárok között használtam, kb. 3,7bar-on.
4. Igen, a tárolás tényleg sokat számíthat, és jó ötlet a dobozos! Viszont gondolom elég sokan vesznek ilyen gumit, szal csak nem ált egy nagy forgalmú bp.i boltban éveket a napon.
Szóval egyenlõre tényleg az autós ápolószer káros hatása a legvalószínûbb.
Írta 2005. június 21. - 21:51
Akkor viszont adott a kérdés: Szoktátok vmivel kezelni a bringátokon a gumikat?
Ááááááááá, mégis minek? Használatra való, ráadásul van pár külsõm, amiket éppen hangulatfüggõen váltogatok. Mellesleg addig fekete, amíg nem mész terepre vele. (van egy Z-Max, egy Z-Max WCS versenyre, egy slick és egy széles traktor...öhöm...egyéb helyzetekre )