Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
de hogy +nyugodj daci, én 2,4-es /és jó ballonos/ gumiban használtam a 90 grammos 2,1-ig ajánlott svábli belsõt, 90 kilóval, szal átlagos súly alatt simán birnia kell egy átlag 1ébként kisebb belsõnek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Sztem ezt õ is tudja. De majd elmondja ha akarja, hogy gondolta.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
arra gondolt h fel lehet e fújni egy kis belsõt a 2.25-ös külsõbe úgy, hogy az ne ártson nkei.
igen, fel lehet, ha felfújtad, elvékonyul az oldalfala, de kitölti a külsõt.
és minél keményebbre fújja, annál kisebb a felütéses defekt veszélye.
még vékony oldalfalu(mert elvékonyult - lufi szindróma) belsõvel is alacsony ennek a lehetõsége.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Daci (ha jól értettem) arra volt kiváncsi hogy egy normál belsõt felfújhat-e keményre, hogy guruljon is. Erre írtam, hogy tök mindegy...és tényleg. Ha 1 bart fúj bele, akkor nyilván centi vastag belsõ kell.

Mostanában meg inkább csak városban mászkálok, olyan szoftos stílusban, lépcsõk ilyesmik

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
alacsony nyomáson nem akar gurulni, és nagyon könnyû felütni
fõleg merevgépben
ezáltal nem tökmind1 milyen keményre fújja.

Húsevõ: milyen szakágban is munkálkodol? mert ha nem ugribugri akkor;)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Tök mindegy milyen keményre fújod. A külsõ áll ellen a nyomásnak. Max felütni nehezebb egy vastagabbat.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
és azért fel is lehet fújni úgy h tekerhetõ legyen és ne félig lapos.. én kb 3barra szoktam

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

kell-e vmilyen extra belsõ 2,24es külsõhöz?
jó az amit simán egy átlag bicósboltban adnak?
sikerrel felütöttem a gumit :S felni szerencsére nemsérült

Nekem 2.5-ösben van 1.9-es:)
Ja, és tesco és már fél éve nincs defekt:) Persze kell kis szerencse is.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
jó a sima 400ft-os nóném is

fogyóeszköz
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
persze, jó hozzá
de ha tartassz tõle, végy DH-s belsõt, az erõsebb. ill merevgépben minimum 2 bar nyomáson illik menni

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
kell-e vmilyen extra belsõ 2,24es külsõhöz?
jó az amit simán egy átlag bicósboltban adnak?
sikerrel felütöttem a gumit :S felni szerencsére nemsérült

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás

1.5-es gumit biztos elbír. Annál is véknyabb kéne?

Én is ebben az 1,4-1,6 mérettartományban gondolkodom, de van, aki gyõzköd az 1,0-1,1-es gumikkal. Biztos gyorsabb, de nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy tartós is lenne a pesti utakon...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

Még jó mindenes gumi a Conti Explorer- kedvencem.

Bringabutikban 1600 Ft a pro verzió ha még vki nem vett volna:)
Nekem is bejött. A sárga csík középen meg vagy tetszik vagy nem.:)

1.5-es gumit biztos elbír. Annál is véknyabb kéne?

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
Remerx Grand Rock felnire mekkora a legkeskenyebb gumi, ami felmegy?

A városi bringám "monti" volt fénykorában, de ha a mostani gumi elkopik szeretnék rá egy virsligumit...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
DM-en a totál agyagos részt kivéve egész tûrhetõen elvoltam az alábbi gumókkal:
Semperit Navigator 2,1 elöl Hosszanti irányú nem túl sûrûn elhelyezett bütykök. Nagyon stabilan tartja a kijelölt irányt. Nem könnyû felütni, ha ez is szempont.
IRC Mythos XC 1,95 Ez abszolút királyság kicsit nedves terepen. Szárazon nem érzem olyan biztosnak, de pl. Szilváson is szépen kapaszkodott. Oldalfala nem túl erõs- 75 kilóhoz sztem kell a 3 bar minimum.
Ezt a párost használtam idén maratonokon, és visszatéve a Z Maxot, érezhetõen kevesebbet tart nedves talajon. Sárban felejtõs, az már inkább szárazra.
Még jó mindenes gumi a Conti Explorer- kedvencem.

Tavaly Schw Jimmy 2,1(e)+ Ritchey ZMax 1,9(h) párost használtam, azok is elboldogultak azzal a sárral, ami a pályán volt- kevesebb, mint idén.

Kis gyakorlással 10 perc alatt megvan a gumicsere. Szvsz ez nem lehet akadály.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Sziasztok!
Kb. 7 éve járok fel a hegyekbe biciklizni (azért "fel", mert alföldi vagyok), de nem emlékszem vissza ennyire saras évre mint az idei. Éppen ezért idáig nem merült fel nálam a sárgumi vásárlásának szükségessége. Idén viszont már elgondolkoztam rajta. Tudom, hogy a sárgumi saras terepen teljesít igazán, a száraz talajra való pedig száraz talajon, de azért megkérdem: tudtok-e olyan gumit, ami valamennyivel jobb az átlagnál a saras terepen is, de azért a szárazabb, köves hegyi utakon sem hagy cserben? (legtöbbet Bükkbe járunk). Sokat dolgozom, kevés az idõm arra, hogy egy-egy bicajozásra ekkora alapossággal(gumicsere) készüljek, tekintve, hogy az oda-vissza út is min.250 km. Ha ismertek ilyet, kérem, hogy írjátok meg a típust, és az ajánlott méretet is. Köszönöm.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Heló!
Ki nek mi a véleménye a Schwalbe Albert gumikról?
Mire jó használni, menyire defekt álló...

:wazuuup:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nedvesen ne duhajkodj vele, a vízelvezetõi nem érnek semmit, és nagyon is csúszik, de száraz úton limit nélkül döntögethetsz a kanyarokban, illetve amíg a hajtómû le nem ér :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
csak tegnap mentem egy kisebb kört vele. a 2.1-es montigumi után kicsit más, gyors, nagyon halk (fõleg új aszfalton), bár azért nem teljesen tiszta aszfaltú (poros, vizes...mondjuk vizen amúgyis csúszik) kanyarban nem árt vele észnél lenni, nagyon hamar elcsúszol vele. ja és kicsit próbálgatni kell a fékezést, a fékútja -a kevesebb tapadófelület miatt- valamivel hosszabb, mint a sima montiguminak. de nagyon jó vétel volt, és ahogy elnézem az anyagát, ezzel nem lehet defektet kapni, meg elvileg van benne defektvédelem...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
És milyen? Vagy még nem próbáltad?