Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Azert szoktak elolre nagyobb gumit rakni, mert altalaban a villakban nagyobb a sarferohely, mint a hatso kereknel, de ha lehet en inkabb egyformat raknek fol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Én is gumivásárlás elött vagyok, szintén DHra kéne...

Sokan maxxisra esküdnek, valoszinüleg meg van rá az ok, nekem is bejön a Minion DH mintázata, illetve elég nehéz elnézni a felhasználási területet :) ebböl gondolom megéri az erösitett oldalfalu verzio...csak ami picit zavar az a 1115g (2,35ös)...nem vagyok gramm mániás, de nem lehetne valami hasonlo kategoriás, de kicsit könnyebb kerekeket találni?
Esetleg a Schwalbe Big Betty? az végülis "csak" 890g viszont joval drágább mint a maxxis, szeintetek tényleg megér 2-3000ft al többet?
Vagy Conti Digga? de az is egy boszme darab, és nincs 2,35ös belöle, és ha nem muszály akkor 2,5ös kereket nem szeretnék...

Na még egy utolso kérdés azt nem boldogitom itt a népet a hülyeségeimel...
Sok bringát ugy szerelnek hogy elöl eggyel szélesebb kerék menjen rá (2,35 és 2,5 vagy 2,5 és 2,7 ez a második csak példa, franc akkar ekkora gumit..) megéri elöre a nagyobb a jobb irányithatoságért? Egyáltalán lehet érezni szignifikáns külömbséget?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Aztán kérek gyakorlati tapasztalatot!:) Én is vettem, de kb. még egy hónapig nem tekerhetek, és kíváncsi vagyok, másnak hogy válik be.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
már késõ :) , Tioga lett, Factory DH 2.3 FnR , mert fele annyiba kerültek mint a Maxxisok, ötvözik a kockabütyök és a nyíl-keresztcsík mintatipust :D no meg puhának is tûnnek

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
maxxis minion 2.35 super tacky
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Lejtõsök, vki tudna esetleg mondani DH gummát, 2.3 és 2.5 között, ami jól tapad (nem baj, ha kopós) és a mintája is aggresszív, korrekt, és 5e környékén van?Nem baj az sem, ha nem dög nehéz.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az Intense gumijairól van vkinek érdemleges infója (azon kívül, hogy dög nehezek)- tapasztalat, külhoni tesztek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nemtom milyen ez a maxxis outi, de sztem inkabb michelin pro race, vagy conti gp4000 :D

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Srácok, érdekelne hogy valakinek volt e már tapasztalata Maxxis
Detonator 23-622 kevlár fajta külsõvel. Megköszönném ha tudna róla mondani valamit. Defektek, tapadás, gurulás, stb.:) Köszönöm!

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Nekem 3"os belsõ volt benne, nagyon vastag meg minded, de én is felütöm hátul folyamatosan. Bár mondjuk elöl a michelint is, igaz csak 1.5bárra van fújva, de az mégse defektel egy gagyi gumival sem.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
Basszus vettem egy Continental Dieselt a hátsó kerékre és állandóan felütöm....
Legutoljára már full keményre felfújtam de akkor is. Lehet valami erõs belsõt kapni ami estleg tovább bírná? Eddig 2.5-ös külsõhöz való continental belsõ(ket) használtam hozzá, de max egy hétig bírták.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a tabletop kopássállóság kitünõ, de nyomással kell használni a kereket, mert a súlya miatt felüthetõ . dehát ez street guminál alap, keményre kell fújni.
de amúgy etalon gumi!

tib01

tib01

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok,valaki kérem segítsen!!!!!!!
swalbe table top,vagy maxxis holly roller a jobb?van valakinek tapasztalata a két gumival kapcsolatban?a table top lényegesen könnyeb,ez azért van,mert spóroltak rajta,vagy annak is ugyanolyan jó a felütésvédelme,kopásállósága stb????szóval ha valaki tud segíteni választásban elõre is köszönöm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,274 posts

hat ezt mondom en is ;)

itthon meg asszem a 2,35 ust nincs,,,,pedig nekem meg az kéne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

elvileg...

hat ezt mondom en is ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,274 posts
ignitor ust 1,95, 2,1.......2,35 elvileg...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nalam is ez a ketto volt a vegso befuto, de az dontott a conti mellett, hogy egyreszt konnyebben be tudom szerezni, masreszt hogy aszzem ignitorbol csak 2.35-os UST-s van. [itt legalabbis] es az mar nehez. Felutes nem gond, nalam olyan ugye nem lesz ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Így elsõ ránézésre az Ignitor gördülésben kb 40%-ot ráver a Contira. Sztem.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
[quote name='ggx']explorer-t és explorer pro-t használok én is, tényleg jó gumi, nem sodródik kanyarban, aszfalton is elmegy, és 500g elég jó súly, viszont sajna a felütés ellen elég nagy nyomás kell neki, az oldalfala lehet talán vékony?

én is nézegettem a maxxis ignitor xc gumit, és arra jutottam, hogy a súlya és a mintája is teljesen megegyezik a conti explorerrel, ezért valószínûleg azzal sem leszek beljebb

szerintem vicces a hasonlóság:

Feltöltött kép

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
explorer-t és explorer pro-t használok én is, tényleg jó gumi, nem sodródik kanyarban, aszfalton is elmegy, és 500g elég jó súly, viszont sajna a felütés ellen elég nagy nyomás kell neki, az oldalfala lehet talán vékony?

én is nézegettem a maxxis ignitor xc gumit, és arra jutottam, hogy a súlya és a mintája is teljesen megegyezik a conti explorerrel, ezért valószínûleg azzal sem leszek beljebb

http://www.maxxis.co...tail.asp?id=240