Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ámen. Én még meg is szoktam jelölni az elsõt és a hátsót, ha teljesen egyforma a két külsõ...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
megelõztél Drusza.....ilyesmit akartam én is írni......én ha egyforma gumit használok, e/h akkor mikor a hátsó 0-ra kopik oda teszem az elsõt - ami ált kb még 70-75%-os és a vacsi újat elõre.....a 0-st meg ívelem...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
"...Sok kerékpáros, és még néhány jót akaró szerelõ is egyszerûen kicseréli a két külsõt. Az elsõ kerékre felteszi a kopottat, mivel az ott még egy jó ideig kitart. Ez súlyos hiba! Az elsõ gumi, sokkal fontosabb, mint a hátsó. Mind kanyarodáskor, mind fékezéskor az elsõ kerék veszi át a fõ szerepet. Ha ekkor valami baj történik (pl. megcsúszás, vagy szétrepedés), az a kerékpáros életébe kerülhet. Ha defektet kapunk - és erre kopott külsõvel sokkal nagyobb az esélyünk -, akkor a hátsó kerék esetében valószínûleg lelassítunk és megállunk. Az elsõ keréknél, fõleg nagy sebesség esetén, fennáll az a veszély, hogy a külsõ leugrik a felnirõl, és beszorul az elsõ villa közé. Ez szörnyû következményekkel járhat."

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Mi a helyzet a kopással? Meg tudod saccolni kb. hány ezer km-t bír ki átlagos örömködõs túrafelhasználással, beleértve a városból erdõbe érést és aszfaltos utakat is?

Gondolom a Schwalbe NN röl van szo.
En 2,1 el nyomulok. Könyü, jol tapad es a kopasal is megvagyok elegedve.
1500km utan kicsereltem a hatsol elöre mert eleg jol megkopott (95% terep, keves nyomasal )
Belsönek 95gr Schwalbet hasznatam es havonta 2 x szurta valami at.
Sokmindent kiprobaltam es megint a 95gr Schw. belsö van bent meg ez a löty:

http://www.schwalbe....ubPoint=Zubehör

Öldalfala elege vekony, es mint minden könyü gumi leereszt neha:) , de terepen kitünö munkat vegez.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Mi a helyzet a kopással? Meg tudod saccolni kb. hány ezer km-t bír ki átlagos örömködõs túrafelhasználással, beleértve a városból erdõbe érést és aszfaltos utakat is?

jobb mint gondoltam, enyémben most olyan 1600-1800 km van és nincs számottevõ kopás......a racing ralph ennyi kilcsivel már 0-ra kopik....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

svábli.....2,25 ösben az egyik legjobb gumi, az általam próbáltak közül, és elég könnyû is.....a virsliket nem próbáltam de akiknek van szeretik, én simán elvagyok vele sárban is.....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

már megérte:D:D
ha érdekel vmelyik összefutunk és megmutatom felszerelve.

Megbeszéljük. A Turner-t úgyis ki kell már vinni terepre.:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
most hirtelen nem tudok erre semmit írni, holnap reggel viszont tudunk erre a kérdésre választ adni!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
Thez azt nem tudod 2,4-es Nobby Nic lesz e itthon forgalomban ? -ha jól tom tavaly nem volt....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
már megérte:D:D
ha érdekel vmelyik összefutunk és megmutatom felszerelve.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Köszi a segítséget.:) A "Table Top/Crazy Bob/Compound" trióból fogok választani, és a Big Betty-vel együtt fogom megvásárolni.:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
azom van, vékony oldalfala van, de 600 gramm alatti külsõ.
könnyü, de fel kell fújni, ami nem is oly gáz, mert rugózol.
maga a minta tetszõs, nekem bevált, jól tart.

holim, nem volt még, az új crazy bob meg jó, olcsó, drótos, valamint oldalfala is van
Speci Compound pro is van, hasonlóan alacsony árért, az is jócska.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Table Top-ra mit mondasz?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akkor tényleg a negatív mintás gummák, de ne áldozz rá sokat.
úgyse jó ilyen bringában sokáig.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Itt a városban (Gellérthegy, Vár és hasonló helyek), kimondottan épített útakon történõ, "DH-nak csúfolt" bohóckodás.":D Mint a lisszaboni DH versenyek a fellegvárból a kikötõbe.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha tényleg csak döngölt föld, vagy aszfalt, akkor az említett negatív mintás gumik jók.
de inkább kis mintás rendes gumira dobnám ki a pénzt, pl racing ralph, esetleg hm... nem is tudom.
továbbra sem tiszta hogy pontosan mire tervezed.
Ha nem gáz a tekerés számodra, akkor maradj a terepguminál. az mindenhova jó!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Turnerre. Eddig aszfaltra tartósan csak slick-el mentem, így nagyjából zéró tapasztalatom van a terepgumma kontra aszfalt, beton, stb. épített talajos DH viszonylatában.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
VV pont olyan.
LOL gumi a hw.(ne essen, por se legyen, víz se...)

VV: ne lolkodj már:)
bármilyen terepgumi.
ha meg haladni is akarsz, akkor talán svalbe téböltop, crazy bob, esetleg maxxis holiroller. talán dmr is van.
melyik bringára kéne?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
városi dh

padka,lépcsõ.. :D

Maxxis Hookworm?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kalaius